[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס וחצי קינואה מבושלת
280 גרם דלעת מגורדת + שן שום קצוצים בקוצץ ירקות
1/3 כוס נבטוטי עדשים חומות או ירוקות
2 כפות טחינה
2 כפות קוואקר דק
מלח פלפל
כורכום
אבקת צ'ילי
2 כפיות שמן זית למריחה
כלים דרושים:
קוצץ ירקות
בלנדר מוט
מערבבים את הקינואה, הדלעת והשום, העדשים והתבלינים
עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת
מוסיפים טחינה וקוואקר ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים ומהדקים עם הידיים
משמנים תבנית בכפית שמן
מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים
בעזרת מברשת סיליקון מורחים מלמעלה עוד כפית שמן
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהפשטידה משחימה
מה אפשר לשים במקום קוואר ? לצליאקים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 13:59
2 חופנים שקדים או קשיו טחונים דק-דק
ורצוי גם לטחון את כל התערובת עם בלנדר מוט (ולא רק חצי מהתערובת כמו שכתוב במתכון)
[Reply]
הי. נראה מעולה.
כמה כוסות בערך יוצא 280 גרם דלעת מגוררת? תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 13th, 2016 at 10:05
בערך כוס / כוס וחצי
[Reply]
איך זה נדבק בלי ביצים ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 8th, 2014 at 12:00
הטחינה והקוואקר מדביקים
[Reply]
יצא מעולה, תודה עינת!
השתמשתי בעדשים חומות מבושלות וקמח חומוס, טעים!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2014 at 11:45
איזה כיף 🙂 תודה רבה!
[Reply]
אהלן, אני מנסה לעשות פשטידות אישיות בתבנית של מאפינס לאירוע משפחתי.
זה מתכון שיתאים לזה?
תודה רבה!
מירי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 18th, 2013 at 16:05
הי מירי
לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
אבל תנסי את פשטידת התרד או פשטידת אטריות
בהצלחה
[Reply]
עינת שלום רב,
האם תוכלי לציין באיזה סוג קמח להשתמש כדי להכין עוגה לילד או ילדה , או אמא שיש יום הולדת .
האם קמח כוסמין , או ללא גלוטן. אפשרי . והאם תוכלי להנחות איפה למצוא את המתכון .
בנוסף , רוצה לשבח אותך על חיזוק שלך מבלי ידיעתך על העברתי להיות צמחונית יותר ויותר ראיתי מתכונים שלך וניסיתי אותם . מאוד טעים ואני בחן נתתי לנכדים שלי ואהבו מאד.
מכולנו חיבוק גדול. ואנו נמשיך להכנס לאתר שלך ונדלה משם הרבה פנינים בריאים.
תודה לך
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 20th, 2012 at 13:01
הי גבריאלה
אני שמחה שאת מנסה ואוהבת את המתכונים 🙂
כיף לשמוע!
לגבי עוגה – אפשר להשתמש בקמח כוסמין וגם בקמח ללא גלוטן
אצלי באתר יש כמה מתכונים לעוגות ועוגיות
בקטגוריה "מתוקים"
בכולם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
אבל את מוזמנת להשתמש בכל קמח אחר שמתאים לאפיה
[Reply]
שלום עינת.
הכנתי זה עתה את הפשטידה.
לטעמי – טעימה מאד אך חשתי קורטוב של מרירות.
לטעמו של בעלי- המבין באוכל ורגיש לטעמים – הוא חש כ"כ מרירות עד כי לא הצליח לחוש בתיבול המוצלח.
שאלותי:
ממה לדעתך נובעת המרירות?
ברצוני לציין ששטפתי את הקינואה מספר טעמים.
תודה על המתכון ובכלל.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 5th, 2012 at 05:19
הי מיכל
יכול להיות ששמת יותר מדי כורכום?
[Reply]
שלום עינת היקרה,
המתכונים שלך מדהימים וקלים. ניסיתי חלק גדול מהם והם טעים מאד. רציתי לשאול לגבי הכמויות, כמה מותר לאכול. למשל מהקציצות קינואה אם אני אוכל בארוחת הצהריים. אני יכולה לאכול את הכל בלי בעיה. אבל מצד שני אני לא רוצה להשמין.
וגם לגבי המאפינס חרובים כמה מותר לאכול?
לתשובתך אודה.
בברכה,
סמדר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 2nd, 2012 at 07:53
הי סמדר
אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לצערי, אין לי שום דרך להגיד לך איזה כמויות לאכול
אין כמות אחת שמתאימה לכולם
כל אחד ואחת צריכים כמות אחרת
ומי שיודע הכי טוב – זה הגוף שלך
אז חשוב להקשיב לגוף, לא לאכול עד "התפוצצות" ולא להשאיר אותו בחסר
מקווה שזה עוזר
עינת
[Reply]
למה מרסקים חצי מהכמות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 6th, 2012 at 18:55
כדי שידבק יותר טוב
[Reply]
האם ניתן להכניס עדשים ירוקות בשלות ולא נבוטות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 17th, 2012 at 13:06
אם את מתכוונת למבושלות, אז כן
[Reply]
הכנתי, יצא מעולה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 15th, 2012 at 10:39
איזה כיף! תודה 🙂
[Reply]
היי,
הכוונה לעדשים ירוקות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 8th, 2012 at 15:12
אופס. שכחתי לציין 🙂
אני השתמשתי בחומות, אבל אפשר גם בירוקות
[Reply]
חיה Reply:
אוגוסט 15th, 2012 at 08:45
מה הכוונה בנבטי עדשים? עדשים מונבטים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 15th, 2012 at 09:15
אכן כן
חנה שחף Reply:
ינואר 14th, 2013 at 19:58
עינת, לא שכחת לציין כתוב במתכון חומות או ירוקות.
[Reply]