• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

פשטידת כרוב וקישואים קלילה וטבעונית

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

 

2 קישואים שמנים

בצל

3 בצל ירוק

גזר מקולף

2-3 "פרוסות" כרוב לבן

מלח

כורכום

אבקת צ'ילי

כף שמן לאידוי

+ כף שמן לשימון התבנית

3 כפות קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

 

תבנית מרובעת קטנה – 15סמ

 

קוצצים במעבד את כל הירקות

מעבירים למחבת עמוקה, מוסיפים כף שמן, ומאדים עד שהירקות מפסיקים להגיר נוזלים

(** אפשר לוותר על החלק הזה ולהשתמש בירקות כמו שהם.

אבל אם מוותרים, כדאי להניח את הירקות במשך חצי שעה/שעה במסננת,

ואז לסחוט אותם טוב מנוזלים **)

 

סוחטים את הירקות מהנוזלים שנשארו

מוסיפים תבלינים ומערבבים

מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת

ומכניסים לתנור לשעה

 

לבדוק עם סכין באמצע הפשטידה אם היא עדיין רטובה

אם כן, אפשר להשאיר בתנור (המכובה) 15-30 דקות נוספות

 

 

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

42 תגובות

  1. עינת הגב יולי 22, 2016 בשעה 17:20

    יכול להיות שכן. אבל לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יכולה להגיד בוודאות.

    [Reply]

  2. עינת הגב יולי 22, 2016 בשעה 16:33

    אפשר קמח אורז בפשטידות במקום חומוס או חצי חצי?

    [Reply]

  3. חגית שחק הגב פברואר 4, 2015 בשעה 08:04

    הי ענת,
    אני רוצה להכין את הפשטידה, נראית לי טעימה מאוד..
    שאלה קטנה, תבנית של 15 ס"מ זה מאוד קטן… אני רוצה להכין תבנית גדולה יותר, מה לדעתך אני צריכה לעשות עם הכמויות? נניח לתבנית של קצת פחות מגודל A4?
    תודה רבה, והמתכונים שלך סוף… נהדרים ומעולים!!!
    חגית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 5th, 2015 at 19:02

    תודה חגית 🙂
    פשוט תכפילי כמויות
    בהצלחה !

    [Reply]

  4. ימית הגב ינואר 8, 2015 בשעה 15:40

    היי, עינת, האם ניתן להשתמש בקמח רגיל?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 8th, 2015 at 15:44

    הי ימית. קמח החומוס במתכון בעצם עושה את הפעולה שבדרך כלל ביצים עושות, ולכן אני לא בטוחה שהתוצאה שתתקבל תהיה דומה. אבל אני בעד לנסות ולבדוק 🙂
    לפני שאת מעבירה את התערובת לתבנית, תוודאי שהיא לא נוזלית מדי, ואם כן, תוסיפי עוד קמח
    בהצלחה

    [Reply]

  5. בתיה הגב אוגוסט 7, 2014 בשעה 05:21

    עינת שלום מה הכוונה ״לקצוץ״ את הירקות לקוביות ? או פומפייה גסה/דקה אולי ״גפרורים". הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה בטעם,אך המרקם נראה לי דייסתי מידי ,אולי קצצתי קטן מידי ??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 8th, 2014 at 05:54

    הקישואים מלאים נוזלים. צריך לסחוט אותם טוב-טוב ואז שוב

    [Reply]

  6. ג'וי הגב יוני 13, 2014 בשעה 07:54

    האם ניתן להחליף את קמח החומוס בקמח תירס נניח?
    אין לי כרגע קמח חומוס בבית ואני ממש רוצה להכין את הפשטידה…

    [Reply]

  7. מיה הגב אוגוסט 24, 2013 בשעה 13:18

    היי עינת. האם צ'ילי חריף יהפוך את הפשטידה לחריפה לילדים? אולי יש לך רעיון לתבלין טחר במקומו?תודה מיה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 24th, 2013 at 16:56

    הי מיה
    אפשר לוותר עליו לגמרי, או להשתמש בפפריקה מתוקה

    [Reply]

  8. אירית הגב אוגוסט 10, 2013 בשעה 11:45

    היי עינת,
    הכנתי את הפשטידה הזו, כי במקרה היו לי את כל המרכיבים!!
    הכפלתי כמויות, כי הכנתי את הפשטידה לארוע.
    נראה נהדר!! היא עוד לא מוכנה, אבל אני כבר מריחה שתצא פשטידה מדהימה!!
    רק דבר אחד, את אבקת הצ'ילי הוספתי ממש במתינות כי היה לי, לא אבקה אלא שבבים וטוב שכך. גם כך יצא די חריף!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 10th, 2013 at 20:19

    תודה אירית 🙂 איזה כיף!

    [Reply]

  9. דליה קן-דרור הגב פברואר 27, 2013 בשעה 16:10

    איך אפשר להכין את הפשטידה בפסח?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 27th, 2013 at 16:38

    אם את אוכלת קטניות, אז אפשר להשתמש בקמח חומוס
    ואם לא, את יכולה לנסות קמח שקדים
    לא ניסיתי את שתי האופציות, אז לא יודעת איך ייצא 🙂

    [Reply]

  10. רוית הגב פברואר 5, 2013 בשעה 11:37

    2-3 “פרוסות” כרוב לבן
    מה הכוונה?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 5th, 2013 at 19:28

    אני פשוט פורסת אותו מהצד 🙂

    [Reply]

  11. נורית הגב פברואר 1, 2013 בשעה 10:22

    היי עינת
    מה שלומך?
    האם אפשרי לשלב כרובית ובטטה בפשטידה?
    כלומר, בשילוב בטטה, האם צריך לאדות אותה קודם?
    או אפשרי לגרד או לקצוץ מאחר ואחרי כן עובדת תהליך של אפיה..
    את הכרובית אעביר אידוי
    תודה נורית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 1st, 2013 at 11:12

    הי נורית
    את הבטטה את יכולה לגרד, אין צורך לאדות לפני
    את הכרובית לאדות, אבל לדאוג שכל המים יצאו ממנה, כי אחרת היא תרטיב את הפשטידה.
    תני לה "לשבת" במסננת לפחות איזה חצי שעה
    ואם את מועכת אותה לפירה, תמשיכי להוציא נוזלים עד כמה שאפשר
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  12. מיכל הגב דצמבר 7, 2012 בשעה 20:26

    היי.
    אם שמים קווקר , אז קווקר דק או גס?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 8th, 2012 at 07:34

    קווקר דק

    [Reply]

  13. מוטי הגב דצמבר 3, 2012 בשעה 22:28

    שלום.
    מה זה אבקת צ'ילי?
    את מתכוונת לתבלין היבש הכתום והחריף?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 4th, 2012 at 09:06

    אכן. ממש כמו פפריקה חריפה

    [Reply]

  14. מיכל הגב נובמבר 30, 2012 בשעה 22:57

    שלום עינת.
    ראשית הפשטידה נראית נהדרת. מזמינה התנסות.
    רציתי לשאול אותך כתזונאית.
    האם את ממליצה לשלב קישואים חיים בסלט?
    מאחר והתחלתי בכך בשבוע האחרון,
    אינני רואה טעם המפריע.
    מהו הערך התזונתי שכדאי בכלל לשלבו?
    מיכל

    [Reply]

  15. נורית הגב אוקטובר 25, 2012 בשעה 18:07

    היי עינת
    הכנתי את הפשטידה ויצא מעולה !
    במקום קמח חומוס שמתי קווקר , קצת הגזמתי עם הכורכום (יצא צהוב )

    תודה נורית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 25th, 2012 at 19:05

    מעולה 🙂 תודה!

    [Reply]

  16. נורית הגב אוקטובר 25, 2012 בשעה 10:30

    היי עינת
    האם אפשרי במקום קמח חומוס, קווקר או פרורי לחם כוסמין?
    תודה נורית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 25th, 2012 at 10:40

    כן. אפשר גם שילוב שלהם.

    [Reply]

  17. Yaron Peled הגב אוקטובר 11, 2012 בשעה 16:50

    אהבתי מאוד את המתכון. פשטידת כרוב וקישואים היא הפשטידה המועדפת עלי. אגב תמונה מצוינת באיזו מצלמה צולמה התמונה?

    תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 11th, 2012 at 19:42

    הי ירון
    אני שמחה שאהבת את המתכון

    המצלמה שלי ממש ממש פשוטה
    canon A560

    [Reply]

  18. מוטי הגב אוקטובר 8, 2012 בשעה 06:32

    היי עינת את ממש מקסימה עשיתי את הפשטידה יצא נהדר עילאי לא יאומן תודה נהדר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 8th, 2012 at 07:11

    תודה מוטי 🙂
    איזה כיף!
    שמחה שיצא טעים

    [Reply]

  19. נעמי לוי הגב אוקטובר 6, 2012 בשעה 21:12

    עינת שלום
    איפה קונים קמח חומוס?
    לא שמעתי על זה……

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 7th, 2012 at 07:38

    בכל חנות טבע אפשר למצוא
    בדרך כלל בחלק של מוצרים ללא גלוטן
    אולי יש גם בסופרים גדולים, לא בדקתי

    [Reply]

  20. רות הגב אוקטובר 2, 2012 בשעה 22:30

    שלום עינתֱ!
    כתמיד אני נהנית לקרוא את החידושים באתר שלך. תודה על המידע לטבעונים. אני כבר די טבעונית כחמישה חדשים. מרגישה מצויין. השלתי מעלי כעשרה ק"ג. המידע שלך עוזר לי לתכנן נכון את הארוחות ולגוון את התפריט.
    הפשטידה נראית מצוין.בהחלט בא לי להכין אותה.
    – האם קמח חומוס הוא חלבון או פחמימה? והאם על כן הוא עדיף מקמחים אחרים שעשויים מדגנים? תודה רות.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 3rd, 2012 at 07:21

    תודה רות. אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂

    קמח חומוס מכיל יותר חלבון מקמח רגיל, ולכן עדיף
    מה גם, שהוא לא מכיל גלוטן

    [Reply]

  21. די הגב ספטמבר 30, 2012 בשעה 17:37

    היי עינת, מה שלומך?
    אני ואמא שלי הכנו את הפשטידה הזאת היום לארוחת שישי והיא מדהימה 🙂
    עשיתי שינוי קל והוספתי גרגירי תירס מתירס חי שהורתח במים וגורדו ממנו הגרעינים.
    זה מוסיף המון ומשתלב נהדר.
    שלחתי תמונה לחברות שלי איך יצאה הפשטידה והן ישר אמרו שבטח שמתי בזה ביצים אז חייכתי ואמרתי שלא וכמובן שמתי לינק למתכון שלך :))

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 30th, 2012 at 18:44

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף
    תני לינק לתמונה, אני רוצה לראות 🙂

    [Reply]

  22. יפעת הגב ספטמבר 28, 2012 בשעה 11:16

    היי עינת
    שמחה להתחיל לבשל לפי המתכונים שלך…
    אני צמחונית בתהליך טבעונות…לא פשוט עם ילדים…
    הפשטידה הזו נראית נהדר ממש קשה להאמין שאין כאן ביצים!!
    מה הסיבה להוציא את כל הנוזלים מהירקות? האם הפשטידה לא יוצאת יבשה?
    מאחר ואין ביצים ש"יחזיקו"אותה מה בעצם הופך אותה לפשטידה?

    חג שמח ותודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 28th, 2012 at 11:30

    הי יפעת
    שמחה לשמוע שאת בדרך לטבעונות 🙂

    מה ש"מחזיק" את הפשטידה הוא השילוב של הקמח והטחינה
    הירקות האלה מוציאים המון נוזלים, ואם לא סוחטים אותם
    כמו שצריך, הפשטידה תישאר רטובה מבפנים

    [Reply]

  23. מוטי הגב ספטמבר 26, 2012 בשעה 17:14

    נשמע מצויין. השאלה הנשאלת היא גודל התבנית?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 26th, 2012 at 17:55

    צודק! הוספתי 🙂
    תודה!

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2192073978512611022_329678009 פתחו חומוסיה מתחת לבית שלי... איזה אסון 😄🤦🏽‍♀️
לביבות (מטוגנות), פלאפל (מטוגן) וחומוס (טעים)...
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס