• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות עדשים נימוחות טבעוניות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

 

רבע כוס עדשים צהובות יבשות

בצל קצוץ

שומר קטן קצוץ

½ כוס אורז בסמטי מלא מבושל

מלח, פלפל

מעט כורכום

ממש מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

2 כפות קמח חומוס או קמח מלא

 

בלנדר מוט

 

 

מבשלים במים את העדשים הבצל והשומר כ-20 דקות לאחר רתיחה

 

מסננים מהנוזלים (את הנוזלים אפשר לשמור במקפיא כציר לתבשילים ומרקים)

 

מערבבים עדשים, בצל, שומר, אורז ותבלינים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת פירה

מוסיפים קמח ומערבבים שוב

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מכניסים לתנור ל-20 דקות

הופכים את הקציצות, מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות ומכניסים לעוד 10-15 דקות

 

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

6 תגובות

  1. לירון הגב אוקטובר 29, 2014 בשעה 13:32

    נראה טוב.
    אני לא אוהבת שומר.. במה אוכל להחליף אותו?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 29th, 2014 at 16:38

    בצל או כרישה

    [Reply]

  2. נעמה הגב אפריל 9, 2013 בשעה 12:50

    הולכת לנסות!
    ערבבתי כמה סוגים של עדשים (כתומות,שחורות וירוקות) זה משנה?
    נעמה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 9th, 2013 at 13:39

    קחי בחשבון שלכל סוג עדשים טעם ומרקם שונים
    עדיין יצא טעים, אבל צריך לשים לב למרקם התערובת לפני שמכינים ממנה קציצות
    (כלומר, אם יבשה מדי להוסיף נוזל ואם רטובה מדי להוסיף משהו יבש)
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  3. מאיה הגב אפריל 2, 2013 בשעה 18:47

    סוף סוף הצליחו לי קציצות טבעוניות. יצא מושלם לקלולס כמוני. טעיםםם
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 3rd, 2013 at 20:13

    איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף מאיה 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס