• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מרק עדשים כתומות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp

מרק עדשים כתומות

חצי כוס עדשים כתומות

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

בצל גדול קצוץ – או שניים בינוניים

גזר קלוף וקצוץ

שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ

פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כורכום

מאדים את העדשים בסיר עם מעט מים עד שהמים מתאדים

חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים, עד שהעדשים מתפרקות מעט

מוסיפים 3 כוסות מים ואת הירקות ומביאים לרתיחה

ברתיחה מוסיפים את התבלינים

מכסים את הסיר בחצי מכסה, מנמיכים את האש

ומבשלים בין חצי שעה לשעה

זהירות – עלול לגלוש

שיתוף
Share this on WhatsApp
בצל גזר עדשים שורשים

7 תגובות

  1. עינת שגיא הגב אוגוסט 20, 2017 בשעה 07:53

    איזה כיף 🙂 תודה רבה רונית!

    [Reply]

  2. רונית הגב אוגוסט 20, 2017 בשעה 07:16

    הי עינת, הכנתי ויצא טעים מאד! הוספתי בסוף פטרוזיליה קצוצה. מתכון מצוין, הוספתי לרשימת המתכונים. האמת, יש הרבה מתכונים באתרך שהם אורחים קבועים במטבחי אז זו ההזדמנות להודות לך מקרב לב!

    [Reply]

  3. אינה פטיש הגב אוקטובר 29, 2014 בשעה 12:27

    שלום עינת
    המרק טעים בריא וקל להכנה, גם האתר שלך מצוין עם המון מתכונים וההוראות ברורות וגם האינדקס של האתר קל ופשוט.
    כבר בישלתי עוד מתכון וככה כל פעם מתכון נוסף וסוף סוף אדע לבשל אוכל בריא טעים ומגוון וגם בני משפחתי יהנו
    אז תודה לך על השרות החשוב שאת נותנת בחינם
    זה לא מובן מאליו
    בברכה ושיהיה כל טוב
    אינה פטיש

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 29th, 2014 at 16:38

    וואו! תודה אינה!
    איזה כיף לשמוע 🙂

    [Reply]

  4. רחלי הגב יוני 29, 2013 בשעה 11:44

    יש לי מ ג׳ון קצר וטעיממממממממ מאוד לאחר רחיצת העדשים היטב לכסות במים בערך חמישה מס כן ואפילו יותר תלוי בכמות העדשים להרתיח,זהירות גולש ובינתיים לטגן בצל במחבט עם שמן ולצקת לסיר להמשיך לבשל שעה וכל פעם אם חסר מים להוסיף מעט לסמיכות רצויה כעבור שעה להוסיף כף א מרק עוף משדרג מאוד מי שלא רוצה מוסיף מלח לפי הטעם,להמשיך לבשל כמובן על אש נמוכה עוד שתי דקות כל הבישול אגב אחרי הרתיחה חייב להיעשות על אש נמוכה טעים מאוד בתיאבון רחל טיבי

    [Reply]

  5. רונית הגב אוקטובר 16, 2011 בשעה 09:56

    היי עינת,
    לא הבנתי את הרעיון של לאדות עדשים עם מעט מים. עם כמה מים ? מה הרעיון של זה? למה לא לבשל את זה ישר עם 3 כוסות המים ?
    בתודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 16th, 2011 at 10:02

    אפשר רונית. אין בעיה לבשל ישר עם 3 כוסות מים
    אני פשוט רגילה להכין כך . ככה אמא שלי מכינה 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2192073978512611022_329678009 פתחו חומוסיה מתחת לבית שלי... איזה אסון 😄🤦🏽‍♀️
לביבות (מטוגנות), פלאפל (מטוגן) וחומוס (טעים)...
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס