פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן
25 תגובות
השארת תגובה
מטגנים את הכרישה בשמן עד ריכוך (אש בינונית, סיר מכוסה).
כשהכרישה מתרככת, מוסיפים את הפטריות, מגבירים את האש וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.
מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם גבינתי.
מוסיפים לטופו את הכרישה והפטריות, קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית וממלאים בתערובת הפשטידה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי עינת
אין לי טופו אפשר להחליף בפתיתי סויה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 12th, 2018 at 08:47
הי בתיה. לא יודעת להגיד לך. לא ניסיתי 🙂
[Reply]
אם יש לך ויטמיקס או יש למישהו את מכירה פשוט תטחני, זה ה שאני עושה
[Reply]
הפשטידה ממש טעימה ובריאה, תודה רבה!
[Reply]
מכינה אותה שוב ושוב ותמיד קוצרת מחמאות!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 22nd, 2015 at 11:52
איזה כיף 🙂 תודה רבה !!
[Reply]
הי עינת
הכנתי את הפשטידה תוך הקפדה על כמות מדויקת של כל המרכיבים ועם זאת יצאה כמות מאד קטנה שבקושי הספיקה לתבנית מלבנית קטנה. לאיזה גודל כלי ייעדר את המתכון במקור..?
ראיתי בתגובות שכתבת שיכול להספיק לשתי תבניות אנגלית?
בכל מקרה בטוחה שייצא טעים…. זה בתנור….
המון תודה5
[Reply]
היי
אני רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש (אחת להקפיא), אני צריכה בשביל זה להכפיל כמויות?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 25th, 2014 at 07:59
הי עמית
לא ניסיתי בעצמי, אבל לדעתי אין צורך. נראה לי שהכמות תספיק.
[Reply]
אני רוצה להדגיש שעדיף להוסיף קודם כל את הטחינה וקמח החומוס לטופו, לערבב ואז להוסיף את הפטריות והכרישה.
[Reply]
הי עינת
מאוד התרשמתי מהאתר שלך אבל אני רואה שקמח חומוס הוא מרכיב שחוזר בהמון מתכונים, אני גרה בארהב ולא מוצאת פה קמח כזה בשום מקום, במה ניתן להחליף את זה?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 13th, 2013 at 13:22
הי עלמה
נסי לחפש בחנויות תבלינים הודיות או אסייתיות
אם אין קמח חומוס, נסי למצוא קמח עדשים
ואם אין ברירה אחרת, את יכולה להשתמש בקמח תירס
אין לו את האיכותיות של קמח החומוס, אבל הוא יעשה את העבודה
בהצלחה!
עדכני אותי אם מצאת
[Reply]
הי עינת
נראה מצוין, אפשר לוותר או להחליף את הטופו במשהו אחר?
תודה אורנה
[Reply]
אורנה Reply:
מאי 25th, 2013 at 09:06
כרובית למשל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 25th, 2013 at 19:55
אורנה, כרובית לא יציבה כמו טופו, לכן זה לא יעבוד
אפשר להחליף את הטופו בעוד קמח חומוס או כל קמח אחר
אבל לדעתי היא תצא יבשה יותר
[Reply]
נראה לי שפשוט חייב להוסיף מים בערך חצי כוס אחרת יוצא יבש ולא אכיל
[Reply]
נוסיף גם נוסיף!
איך השימוש בקמח חומוס משפיע על המרקם והטעם? לעומת הקוואקר, כמובן..
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 3rd, 2013 at 18:45
קצת יותר דחוס. הטעם טעים 🙂
[Reply]
הי עינת,
בפשטידה ה"מקורית" החלפתי תרד במנגולד ויצא מעולה!
יש דרישה בבית לעוד סיבוב – אבל אין פטריות וגם לא מנגולד.
הכרישה תסתדר לבד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 2nd, 2013 at 12:24
איזה כיף חן 🙂 תודה על השיתוף!
כן, לדעתי הכרישה תסתדר יפה מאוד לבד. הייתי אולי מוסיפה עוד אחת לחגיגה 🙂
[Reply]
הי עינת ,
האם ניתן לוותר/להחליף את הטחינה ?
תודה
מירה
[Reply]
שרון Reply:
נובמבר 13th, 2013 at 19:39
הי עינת,
הבנתי שהטופו/סויה מאוד מאוד לא בריא לנו הנשים בגלל האסטרוגן שבו, הוא גורם לבילבול הורמונלי, ומסוכן לנו.
אשמח לתגובתך שרון.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 14th, 2013 at 17:23
הי שרון
אין אסטרוגן בסויה אלא פיטואסטרוגן
שהוא חומר צמחי דמוי אסטרוגן
הפיטואסטרוגן דווקא מאזן את פעולה האסטרוגן בגוף
ובכך מקלים על תופעות גיל המעבר ומונעים התפתחות סרטן הורמונאלי
(כמו לדוגמא: סרטן השד, סרטן הערמונית).
הבעיה עם סויה היא שהיא נמצאת כמעט בכל המזונות המעובדים
מי שאוכל מזונות מעובדים מקבל סויה מכל הכיוונים
ואז נוצר עודף
ועודף בכל מזון שהוא לא טוב
אם לא אוכלים מזונות מעובדים, ואוכלים מדי פעם סויה או טופו
אין שום בעיה
[Reply]
היי
המתכון נראה מעולה
במה אפשר להחליף את הכרישה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 29th, 2013 at 13:28
אבל זו פשטידת כרישה 🙂
סתם
אפשר להחליף אותה בבצל, שומר (אם יש עדיין…), או כל ירק אחר
אבל קחי בחשבון שאוכל תצטרכי להתאים מחדש את הכמויות של הקמח והטופו
בהצלחה 🙂
[Reply]