• ראשי
  • מי אני
  • המלצות
  • הדרכות בוידאו
  • החנות שלי
  • קניות און ליין
  • יצירת קשר
  • Facebook
  • YouTube
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • קדירה
  • ראשונות
  • שונות

לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

Share this on WhatsApp

 

IMG_20130804_110731

(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)

בצל קצוץ

חצי כרוב לבן קצוץ

גזר מגורד בפומפייה

1.5 כוסות שקדים טחונים

כף שמן זית

כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי

 

מאדים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך

כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים

 

מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים

 

טוחנים הכל עם בלנדר מוט

 

מחממים תנור ל-200 מעלות

 

יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-30 דקות

אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן

ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

40 תגובות

  1. סביון הגב אוקטובר 17, 2016 בשעה 12:33

    הי, את יכולה לרשום כמויות מדויקות לתבלינים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 17th, 2016 at 12:46

    הוספתי 🙂

    [Reply]

  2. טל הגב יולי 7, 2016 בשעה 13:26

    אין צורך במשהו שמדביק את החומרים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 7th, 2016 at 15:30

    השקדים מדביקים 🙂

    [Reply]

  3. עדי הגב יוני 16, 2016 בשעה 15:41

    יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
    סבבה.
    אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
    לא חבל על הנייר?
    חבל ומעצבן.

    [Reply]

  4. מאירה הגב אוגוסט 10, 2015 בשעה 06:52

    אני אנסה בגרסה משלי בלי קמח רק עם טחינה נראה מה יצא ואדווח.

    [Reply]

    מאירה Reply:
    אוגוסט 14th, 2015 at 10:07

    ניסיתי את הכרוב אידתי במיקרו 5 דקות ואת כל השאר ישר למעבד המזון אליו הוספתי את הכרוב המאודה תבלינים טחינה גולמית משושום מלא, יצא מצוין והכי חשוב טעים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2015 at 12:03

    מעולה. תודה !

    [Reply]

  5. מאירה הגב אוגוסט 8, 2015 בשעה 18:22

    האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 8th, 2015 at 19:47

    לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא ידבק
    שווה לנסות 🙂

    [Reply]

  6. יורי הגב יוני 4, 2015 בשעה 07:26

    אפשר עם כרוב אדום?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 5th, 2015 at 13:45

    בהחלט

    [Reply]

  7. ליאת הגב נובמבר 4, 2014 בשעה 18:10

    טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 5th, 2014 at 17:21

    תודה 🙂

    [Reply]

  8. טלי הגב אוקטובר 2, 2014 בשעה 16:40

    יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 3rd, 2014 at 07:20

    תודה טלי
    מוזר, לי אף פעם לא נדבק

    [Reply]

  9. טלי רובינשטיין הגב ספטמבר 5, 2014 בשעה 08:56

    הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 5th, 2014 at 12:25

    מעולה 🙂
    גם אני לא מקלפת את השקדים

    [Reply]

  10. גלית הגב ינואר 22, 2014 בשעה 06:55

    היי עינת,
    בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
    הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
    זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 22nd, 2014 at 14:21

    מעולה גלית 🙂 תודה!

    [Reply]

    קרין Reply:
    אפריל 1st, 2014 at 16:36

    היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?

    תודה 🙂

    [Reply]

    גלית Reply:
    מאי 9th, 2014 at 08:08

    לקרין-
    רצועות כרוב
    חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)

    כרוב ברוטב עגבניות
    חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.

    פשוט וטעים.

    בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!

    [Reply]

  11. אפרת הגב אוגוסט 14, 2013 בשעה 14:45

    תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2013 at 16:22

    לא, אין צורך לשמן

    [Reply]

  12. אריאלה הגב אוגוסט 12, 2013 בשעה 15:14

    היי עינת
    איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
    כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2013 at 13:32

    למה צריך לחשב ?…
    עקרונית, יש פה ירקות וקמח שקדים
    שקדים = שומן וחלבון
    מקווה שזה עוזר

    [Reply]

  13. רם הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 14:47

    הי עינת.
    האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
    המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
    תודה מראש.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 12th, 2013 at 03:48

    אני מניחה שכן, אבל לא ניסיתי 🙂
    ניסיתי עם כרישה וזה יוצא מצוין!

    [Reply]

  14. סילבי הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 12:26

    עינת, אילו קמחים אפשר במקום קמח שקדים ומה מדביק את העיסה ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 12:44

    אפשר להשתמש בכל קמח אחר
    אבל לקמח שקדים יש מרקם יחודי
    כך שהלביבות יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד

    [Reply]

  15. אפרת הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 10:23

    נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
    בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
    תודה ושבוע טוב

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 10:59

    לא. הן לא מצופות 🙂

    [Reply]

    אפרת Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 21:13

    יופי מצוין, אני מקווה מחר להכין אותן, תודה ולילה טוב

    [Reply]

  16. ורד לב הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 06:48

    נשמע מעולה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 11:02

    תודה ורד 🙂

    [Reply]

  17. אור הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 06:21

    תודה עינת, אפשר עם קמח חומוס במקום שקדים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 11:02

    אפשר, אבל כמובן שהטעם והמרקם יהיו שונים 🙂

    [Reply]

    אור Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 17:26

    תודה, אנסה 🙂

    [Reply]

  18. גלית הגב אוגוסט 10, 2013 בשעה 09:04

    קמח שקדים זה שקדים טחונים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 10th, 2013 at 10:25

    אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל לוודא שהם טחונים דק דק, ממש כמו קמח

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
קניון און-ליין
המזווה
חפשו אותי בפייסבוק
סינון
  • אורז (44)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (17)
  • חומוס (29)
  • טופו (27)
  • ירקות (55)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (79)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (33)
  • עדשים (53)
  • פטריות (9)
  • פשטידות (15)
  • קדירה (14)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (83)
  • ראשונות (50)
  • שונות (36)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס