(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)
בצל קצוץ
חצי כרוב לבן קצוץ
גזר מגורד בפומפייה
1.5 כוסות שקדים טחונים
כף שמן זית
כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
מאדים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים
מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן
ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות
הי, את יכולה לרשום כמויות מדויקות לתבלינים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 17th, 2016 at 12:46
הוספתי 🙂
[Reply]
אין צורך במשהו שמדביק את החומרים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 7th, 2016 at 15:30
השקדים מדביקים 🙂
[Reply]
יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
סבבה.
אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
לא חבל על הנייר?
חבל ומעצבן.
[Reply]
אני אנסה בגרסה משלי בלי קמח רק עם טחינה נראה מה יצא ואדווח.
[Reply]
מאירה Reply:
אוגוסט 14th, 2015 at 10:07
ניסיתי את הכרוב אידתי במיקרו 5 דקות ואת כל השאר ישר למעבד המזון אליו הוספתי את הכרוב המאודה תבלינים טחינה גולמית משושום מלא, יצא מצוין והכי חשוב טעים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2015 at 12:03
מעולה. תודה !
[Reply]
האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 8th, 2015 at 19:47
לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא ידבק
שווה לנסות 🙂
[Reply]
אפשר עם כרוב אדום?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 5th, 2015 at 13:45
בהחלט
[Reply]
טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 5th, 2014 at 17:21
תודה 🙂
[Reply]
יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 3rd, 2014 at 07:20
תודה טלי
מוזר, לי אף פעם לא נדבק
[Reply]
הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 5th, 2014 at 12:25
מעולה 🙂
גם אני לא מקלפת את השקדים
[Reply]
היי עינת,
בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 22nd, 2014 at 14:21
מעולה גלית 🙂 תודה!
[Reply]
קרין Reply:
אפריל 1st, 2014 at 16:36
היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?
תודה 🙂
[Reply]
גלית Reply:
מאי 9th, 2014 at 08:08
לקרין-
רצועות כרוב
חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)
כרוב ברוטב עגבניות
חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.
פשוט וטעים.
בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!
[Reply]
תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2013 at 16:22
לא, אין צורך לשמן
[Reply]
היי עינת
איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2013 at 13:32
למה צריך לחשב ?…
עקרונית, יש פה ירקות וקמח שקדים
שקדים = שומן וחלבון
מקווה שזה עוזר
[Reply]
הי עינת.
האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
תודה מראש.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 12th, 2013 at 03:48
אני מניחה שכן, אבל לא ניסיתי 🙂
ניסיתי עם כרישה וזה יוצא מצוין!
[Reply]
עינת, אילו קמחים אפשר במקום קמח שקדים ומה מדביק את העיסה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 12:44
אפשר להשתמש בכל קמח אחר
אבל לקמח שקדים יש מרקם יחודי
כך שהלביבות יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד
[Reply]
נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
תודה ושבוע טוב
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 10:59
לא. הן לא מצופות 🙂
[Reply]
אפרת Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 21:13
יופי מצוין, אני מקווה מחר להכין אותן, תודה ולילה טוב
[Reply]
נשמע מעולה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 11:02
תודה ורד 🙂
[Reply]
תודה עינת, אפשר עם קמח חומוס במקום שקדים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 11:02
אפשר, אבל כמובן שהטעם והמרקם יהיו שונים 🙂
[Reply]
אור Reply:
אוגוסט 11th, 2013 at 17:26
תודה, אנסה 🙂
[Reply]
קמח שקדים זה שקדים טחונים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 10th, 2013 at 10:25
אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל לוודא שהם טחונים דק דק, ממש כמו קמח
[Reply]