• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)

בצל קצוץ
חצי כרוב לבן קצוץ
גזר מגורד בפומפייה
1.5 כוסות שקדים טחונים
כף שמן זית
כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

מטגנים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים
מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן
ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות

שיתוף
Share this on WhatsApp

40 תגובות

  1. סביון הגב אוקטובר 17, 2016 בשעה 12:33

    הי, את יכולה לרשום כמויות מדויקות לתבלינים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 17th, 2016 at 12:46

    הוספתי 🙂

    [Reply]

  2. טל הגב יולי 7, 2016 בשעה 13:26

    אין צורך במשהו שמדביק את החומרים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 7th, 2016 at 15:30

    השקדים מדביקים 🙂

    [Reply]

  3. עדי הגב יוני 16, 2016 בשעה 15:41

    יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
    סבבה.
    אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
    לא חבל על הנייר?
    חבל ומעצבן.

    [Reply]

  4. מאירה הגב אוגוסט 10, 2015 בשעה 06:52

    אני אנסה בגרסה משלי בלי קמח רק עם טחינה נראה מה יצא ואדווח.

    [Reply]

    מאירה Reply:
    אוגוסט 14th, 2015 at 10:07

    ניסיתי את הכרוב אידתי במיקרו 5 דקות ואת כל השאר ישר למעבד המזון אליו הוספתי את הכרוב המאודה תבלינים טחינה גולמית משושום מלא, יצא מצוין והכי חשוב טעים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2015 at 12:03

    מעולה. תודה !

    [Reply]

  5. מאירה הגב אוגוסט 8, 2015 בשעה 18:22

    האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 8th, 2015 at 19:47

    לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא ידבק
    שווה לנסות 🙂

    [Reply]

  6. יורי הגב יוני 4, 2015 בשעה 07:26

    אפשר עם כרוב אדום?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 5th, 2015 at 13:45

    בהחלט

    [Reply]

  7. ליאת הגב נובמבר 4, 2014 בשעה 18:10

    טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 5th, 2014 at 17:21

    תודה 🙂

    [Reply]

  8. טלי הגב אוקטובר 2, 2014 בשעה 16:40

    יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 3rd, 2014 at 07:20

    תודה טלי
    מוזר, לי אף פעם לא נדבק

    [Reply]

  9. טלי רובינשטיין הגב ספטמבר 5, 2014 בשעה 08:56

    הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 5th, 2014 at 12:25

    מעולה 🙂
    גם אני לא מקלפת את השקדים

    [Reply]

  10. גלית הגב ינואר 22, 2014 בשעה 06:55

    היי עינת,
    בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
    הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
    זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 22nd, 2014 at 14:21

    מעולה גלית 🙂 תודה!

    [Reply]

    קרין Reply:
    אפריל 1st, 2014 at 16:36

    היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?

    תודה 🙂

    [Reply]

    גלית Reply:
    מאי 9th, 2014 at 08:08

    לקרין-
    רצועות כרוב
    חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)

    כרוב ברוטב עגבניות
    חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.

    פשוט וטעים.

    בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!

    [Reply]

  11. אפרת הגב אוגוסט 14, 2013 בשעה 14:45

    תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2013 at 16:22

    לא, אין צורך לשמן

    [Reply]

  12. אריאלה הגב אוגוסט 12, 2013 בשעה 15:14

    היי עינת
    איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
    כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 14th, 2013 at 13:32

    למה צריך לחשב ?…
    עקרונית, יש פה ירקות וקמח שקדים
    שקדים = שומן וחלבון
    מקווה שזה עוזר

    [Reply]

  13. רם הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 14:47

    הי עינת.
    האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
    המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
    תודה מראש.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 12th, 2013 at 03:48

    אני מניחה שכן, אבל לא ניסיתי 🙂
    ניסיתי עם כרישה וזה יוצא מצוין!

    [Reply]

  14. סילבי הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 12:26

    עינת, אילו קמחים אפשר במקום קמח שקדים ומה מדביק את העיסה ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 12:44

    אפשר להשתמש בכל קמח אחר
    אבל לקמח שקדים יש מרקם יחודי
    כך שהלביבות יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד

    [Reply]

  15. אפרת הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 10:23

    נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
    בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
    תודה ושבוע טוב

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 10:59

    לא. הן לא מצופות 🙂

    [Reply]

    אפרת Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 21:13

    יופי מצוין, אני מקווה מחר להכין אותן, תודה ולילה טוב

    [Reply]

  16. ורד לב הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 06:48

    נשמע מעולה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 11:02

    תודה ורד 🙂

    [Reply]

  17. אור הגב אוגוסט 11, 2013 בשעה 06:21

    תודה עינת, אפשר עם קמח חומוס במקום שקדים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 11:02

    אפשר, אבל כמובן שהטעם והמרקם יהיו שונים 🙂

    [Reply]

    אור Reply:
    אוגוסט 11th, 2013 at 17:26

    תודה, אנסה 🙂

    [Reply]

  18. גלית הגב אוגוסט 10, 2013 בשעה 09:04

    קמח שקדים זה שקדים טחונים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 10th, 2013 at 10:25

    אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל לוודא שהם טחונים דק דק, ממש כמו קמח

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס