Feb 11 2011

לביבות כרישה אפויות

מאת: בשעה 09:49 נושאים: קציצות ולביבות

5304 צפיות בפוסט

בצל פרוס לרצועות

ארבע-חמש כרישות דקות פרוסות לרצועות

פטרוזיליה קצוצה

שתי כפות פירורי לחם – אני משתמשת בכוסמין ללא תוספים מיותרים

2 כפות טחינה גולמית

כף שמן זית לאידוי

כף שמן זית למריחה

מלח לפי הטעם

מאדים בצל וכרישה בשמן זית עד להזהבה

(אש נמוכה, סיר מכוסה)

מערבבים פנימה פטרוזיליה, פירורי לחם וטחינה

יוצרים לביבות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפיה

מורחים מלמעלה קצת שמן על כל לביבה

אופים כ-20 דקות

44 תגובות

44 תגובות לפוסט “לביבות כרישה אפויות”

  1. נוגהבתאריך 27 Jun 2011 בשעה 17:19

    היי עינת,
    האם את לא מוסיפה מלח/פלפל?
    תודה,
    נוגה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי נוגה
    אני מוסיפה מלח
    שכחתי לכתוב
    תודה על התזכורת :)
    עינת

    [Reply]

  2. נוגהבתאריך 27 Jun 2011 בשעה 17:24

    תודה על התשובה המהירה…בדיוק באמצע הניסוי :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מעולה :)
    ספרי איך יצא

    [Reply]

    נוגה Reply:

    יי יצא ממש מעולה… תודה

    [Reply]

  3. מדיבתאריך 21 Aug 2011 בשעה 11:42

    באיזה טמפרטורה אופים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי מדי

    חום בינוני, 180 מעלות

    בהצלחה
    עינת

    [Reply]

  4. שמריתבתאריך 21 Apr 2012 בשעה 07:47

    הכנתי את הקציצות,

    במקום פירורי לחם ריסקתי שקדי מרק כשל”פ (לא שיא הבריאות, אבל אני רגישה לגלוטן וזה מה שהיה..)

    יצא טעים מאוד.

    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מעולה! תודה על השיתוף :)

    אפשר למצוא בחנויות פירורי לחם ללא גלוטן. כדאי שיהיו בבית :)

    [Reply]

  5. Rutiבתאריך 06 Sep 2012 בשעה 18:45

    תודה על המתכון. בדיוק מה שחיפשתי משהו בריא יותר ממטוגן. בע״ה אני אנסה לחג

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    בהצלחה :)
    אשמח לשמוע איך יצא

    [Reply]

  6. אליבתאריך 12 Sep 2012 בשעה 06:32

    אין לי כרישה :(
    אפשר בצל/ירק אחר?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אהמ.. אפשר
    אבל יצא אחר לגמרי
    לכרישה יש טעם ומרקם יחודיים

    אם כבר להחליף, אז רצוי לדעתי לשלב בצל לבן, בצל סגול ובצל ירוק

    [Reply]

  7. עדיבתאריך 12 Sep 2012 בשעה 09:11

    עינת היי,
    איזה כמות יוצאת מהמתכון הנ”ל? את זוכרת?

    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אם עושים קציצות בגודל רגיל (אגרוף), אז בסביבות 6
    אם עושים עם מכשיר פלאפל (כמו בתמונה) יוצאות הרבה יותר
    כפול, ואפילו יותר

    [Reply]

    עדי Reply:

    תודה!

    [Reply]

  8. אסתיבתאריך 12 Sep 2012 בשעה 20:23

    שלום ענת
    המתכון שלך נראה לי הכי מוצלח מכל עשרות המתכונים שמסתובבים ברשת
    אני רוצה להכין אותן לקראת ראש השנה – לצלחת הסימנים
    רק שאלה קטנה – למה טחינה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי אסתי
    תפקיד הטחינה הוא להדביק
    מכיוון שאני לא משתמשת בביצים

    [Reply]

  9. אסתיבתאריך 16 Sep 2012 בשעה 01:59

    עינת תודה תודה תודה
    יצא מעדן!
    שמתי ביצה במקום טחינה
    וגם טחנתי קצת את העיסה – בשביל הילדים
    הכנתי כפול, אני מצטערת שלא הכנתי יותר
    עכשיו אצטרך להחביא את הקציצות אחרת לא ישאר כלום לשולחן החג…
    שנה טובה ומתוקה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    חחח מעולה :) תודה רבה על השיתוף!

    [Reply]

  10. אליבתאריך 18 Sep 2012 בשעה 21:08

    אפשר ירק אחר? – עונת הכרישה לפני סיום :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אני מניחה שאפשר גם עם בצל. אולי עדיף סגול,
    או לשלב כמה סוגים יחד

    [Reply]

  11. זהביתבתאריך 09 Oct 2012 בשעה 12:07

    האם משתמשים בכל הכרישה, כולל החלק הירוק?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן. כולל הירוק.

    [Reply]

  12. רויתבתאריך 23 Oct 2012 בשעה 18:31

    נראה טעים…
    רשמת פירורי לחם וליד זה רשמת כוסמין. הכוונה לקמח כוסמין?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לא. הכוונה היא לפירורי לחם מלחם כוסמין
    אפשר להשיג בחנויות טבע
    (יש של חברת “השדה”)

    [Reply]

  13. אסףבתאריך 14 Jan 2013 בשעה 16:35

    לאדות בשם זית זה דרך יפה לתאר פעולת טיגון
    מה שווה כל האפיה עם הכל טוגן קודם

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    א- זה לא טיגון בשמן עמוק
    ב- יש את הנוזלים מהירקות שמצננים את השמן ומונעים ממנו להישרף
    ג- זמן האידוי/טיגון הוא קצר יחסית
    ד- כל התשובות נכונות :)

    וברצינות – אם אתה אוכל בריא, הטיגון הקצר הזה בשמן לא מה שיעשה את ההבדל

    זו דעתי :)

    [Reply]

  14. ניצןבתאריך 16 Mar 2013 בשעה 15:06

    היי,
    האם את הכרישה את חותכת לרצועות או קצוץ?
    כתוב רצועות אבל אז איך עושים מזה קציצות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן, רצועות
    הכרישה מתרככת באידוי, אין בעיה להכין לביבות

    [Reply]

  15. לוטיבתאריך 19 Mar 2013 בשעה 12:32

    אפשר עם קמח מצה במקום פרורי הלחם?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לדעתי אפשר
    אבל יש גירסה של הלביבות במיוחד לפסח
    ממליצה לנסות, טעימוווות מאוד
    הנה הקישור הישיר למתכון
    http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1321

    [Reply]

  16. חוהבתאריך 21 Mar 2013 בשעה 06:54

    אני מציעה לאדות בפיירקס מכוסה במיקרוגל
    מה דעתך?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אני לא ממליצה להשתמש במיקרו :)

    [Reply]

  17. עדיבתאריך 18 May 2013 בשעה 06:06

    הי עינת,
    יד אפשרות להשתמש בקמח כוסמין במקום פירורי לחם?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן, אפשר. אבל יכול להשפיע קצת על המרקם

    [Reply]

  18. עודדבתאריך 26 Jul 2013 בשעה 07:52

    עינת, זה לא רציני. שכחת לכתוב מלח? שכחת לכתוב באיזה חום? כמה פטרוזליה?( אהרוני אומר כוס שלמה)? ככה לא כותבים מתכון. היה הגיוני שתמחקי אותו ותכניסי מחדש משהו מסודר. אני לא אמור לקרוא את כל התגובות כדי לגלות את כל הפרטים שהיו אמורים להיות במתכון.
    לא נעים אבל מישהו צריך להגיד את האמת ולא רק מחמאות מזויפות ובשביל זה יש חברים אמיתיים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    עודד, כתוב מלח. כתוב פטרוזיליה
    לא חסר כלום במתכון

    [Reply]

  19. ornaבתאריך 01 Dec 2013 בשעה 12:01

    היי עינת, במשפחה יש אלרגיה לשומשום ולכן לא אוכל להשתמש בטחינה. אפשר להשתמש בחמאת שקדים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שכן
    יש באתר גם מתכון ללביבות כרישה בלי טחינה
    הנה הקישור הישיר http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1321

    [Reply]

  20. נועהבתאריך 04 Dec 2013 בשעה 13:45

    הי עינת. האם אפשר להשתמש בכרישה שבושלה במים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לדעתי אין סיבה שלא

    [Reply]

  21. לימורבתאריך 04 May 2014 בשעה 09:27

    הי עינת,
    רוצה להכין את הקציצות האלו ויש לי רק 2 כרישות.
    כמה בצל לבן / בצל ירוק כדאי להוסיף בשביל להשלים לכמות נורמלית של קציצות?
    תודה,
    לימור.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי לימור
    מכיוון שבמתכון הזה השתמשתי בכרישות דקות
    הייתי מוסיפה בצל בינוני/גדול במקום כל כרישה
    בהצלחה

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות