• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות אורז ועדשים כתומות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
קציצות אורז ועדשים כתומות

30 קציצות

כוס וחצי עדשים כתומות מושרות
כוס וחצי אורז בסמטי מלא מבושל
גזר קצוץ
בצל קצוץ
3 חופנים קשיו – לטחון לאבקה
3-5 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל גרוס

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

מבשלים את העדשים עד ריכוך
מערבבים את כל החומרים יחד – חוץ מהירוק של הבצל הירוק
טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

שיתוף
Share this on WhatsApp

44 תגובות

  1. אסתר הגב יוני 26, 2019 בשעה 09:50

    אה זה מלא, מבושל
    קראתי את זה לא מבושל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 26th, 2019 at 09:51

    🙂

    [Reply]

  2. אסתר הגב יוני 26, 2019 בשעה 09:49

    לא הבנתי, האורז לא מבושל??

    [Reply]

  3. אורנה הגב אפריל 18, 2019 בשעה 11:34

    הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
    את העדשים לא בישלתי.
    הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
    הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 18th, 2019 at 12:32

    נהדר! תודה על השיתוף אורנה 🙂

    [Reply]

  4. תמר הגב ינואר 25, 2018 בשעה 13:53

    הי עינת, יצא ממש מעולה תודה רבה!!

    [Reply]

  5. ליזה הגב אוגוסט 24, 2017 בשעה 09:32

    אהלן, האם אפשר להשתמש בסוגי אורז אחרים?

    [Reply]

  6. שירלי הגב יולי 20, 2017 בשעה 10:01

    האם אפשר להשתמש באגוז טחון במקום קשיו (מה שיש לי במזווה..)?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 24th, 2017 at 18:12

    מאמינה שכן. ומאמינה שקצת ישפיע על הטעם, אבל לא קריטי

    [Reply]

  7. שיר הגב מאי 27, 2017 בשעה 14:02

    חייב אורז בסמטי מלא ? או אפשר עם כל אורז ?

    [Reply]

  8. מיכל הגב פברואר 16, 2017 בשעה 10:55

    היי עינת,
    יש לי אורז ועדשים מבושלים יחדיו. שאלתי היא, מה "מדביק" את החומרים למצב של קציצה ?
    תודה, מיכל.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:53

    הקשיו מחבר הכל יחד 🙂

    [Reply]

  9. מיכל כרמלי הגב ינואר 21, 2017 בשעה 20:34

    שלום!
    נראה אחלה וגם יש לי הכל, כמעט… מה עושים אם אין לי בצל ירוק?
    תודה רבה על הכל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:59

    מכינים בלי 🙂 לא קריטי
    אפשר להחליף אותו בעשבי תיבול אחרים, איזה שאוהבים ויש בבית

    [Reply]

  10. נועה הגב ינואר 6, 2017 בשעה 17:29

    ואם אין לי קאשיו?

    [Reply]

  11. Ruthie הגב נובמבר 12, 2016 בשעה 16:41

    קציצות מעולות. גם הלא טבעונים אכלו בהנאה רבה.
    אני הוספתי יותר אורז, בערך 2 כוסות, ואולי זו הסיבה שהן היו יציבות מאוד וצורתן נאה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 14th, 2016 at 07:22

    תודה 🙂

    [Reply]

  12. נגה הגב ספטמבר 23, 2016 בשעה 13:37

    כמה קלוריות המתכון?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 24th, 2016 at 07:50

    מצטערת, לא מתעסקת בקלוריות 🙂

    [Reply]

  13. עדי הגב ספטמבר 21, 2016 בשעה 11:23

    היי את הגזר לגרד או לקצוץ דק?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 22nd, 2016 at 05:20

    לא כל כך משנה, כי טוחנים עם בלנדר מוט את הכל.
    אם הבלנדר שלך חזק, אפשר לקצוץ, אם בא לך לעזור לו, עדיף לגרד 🙂

    [Reply]

  14. טליה הגב יוני 15, 2016 בשעה 06:00

    מה קורה אם מאדים את העדשים?

    [Reply]

  15. טליה הגב יוני 15, 2016 בשעה 05:59

    האם אפשר לאדות את העדשים במקום לחמם במים?

    [Reply]

  16. הודיה הגב ינואר 28, 2016 בשעה 09:44

    הי עינת

    האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה/כוסברה במקום בצל ירוק?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 28th, 2016 at 09:59

    כן. אבל זה ישפיע על הטעם מן הסתם

    [Reply]

  17. דינה הגב ינואר 20, 2016 בשעה 15:11

    מעולה! ברור שאכין שוב, הן טעימות. תודה!

    [Reply]

  18. דינה הגב ינואר 20, 2016 בשעה 08:46

    הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 20th, 2016 at 08:55

    הי דינה. גם אצלי במתכון העדשים מושרות ואחר כך מבושלות
    האם השתמשת באותן כמויות ?
    אולי השתמשת בבצל גדול מדי ?

    [Reply]

    דינה Reply:
    ינואר 20th, 2016 at 10:36

    הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
    הבצל היה בינוני.
    ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 20th, 2016 at 15:07

    הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
    את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
    נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
    בהצלחה !

  19. הודיה הגב נובמבר 5, 2015 בשעה 10:23

    הי איילת,
    נראה טעים מאד.
    בהמשך והבהרה לשאלה הראשונה. אם אני לא רוצה לשים קשיו או שקדים, אז לא לבשל את העדשים? רק להשרות?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 5th, 2015 at 16:46

    כן, עדיף רק להשרות
    אבל הייתי מבשלת את האורז קצת יותר כדי שיהיה מושי וידביק את הקציצות

    [Reply]

  20. איילת גושן הומאופתיה הגב אוקטובר 19, 2015 בשעה 03:36

    היי עינת,

    במתכון כתוב לבשל את העדשים.
    באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
    וגם כתבת שתיקנת את המתכון
    (אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
    אז.. לבשל? להשרות בלבד?

    תודה על המתכונים המצוינים!
    איילת

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 19th, 2015 at 15:56

    תודה איילת 🙂
    המתכון אכן מתוקן.
    קודם, בטעות היה כתוב עדשים מבושלות וגם לבשל את העדשים
    אז הכוונה היא לעדשים מושרות, שמבשלים לפי ההוראות במתכון
    תודה

    [Reply]

  21. הגר הגב אוקטובר 7, 2015 בשעה 14:44

    הי עינת,

    האם הכמויות של כוס וחצי אורז ועדשים זה לפני הבישול?
    ומה הכוונה ב"חופן"? פשוט כמה שנכנס ביד?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 8th, 2015 at 07:50

    הי הגר
    כן, הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לאחר השריה
    חופן זה מה שנכנס ביד 🙂
    בהצלחה !

    [Reply]

    הגר Reply:
    אוקטובר 23rd, 2015 at 15:58

    סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
    אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
    יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
    אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.

    ותודה על המתכון

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 23rd, 2015 at 16:04

    זה בסדר גמור 🙂

    הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לפני בישול, ולאחר השריה. כי במתכון עצמו מבשלים את העדשים
    מקווה שברור עכשיו 🙂
    בהצלחה

  22. מיטל הגב ספטמבר 28, 2015 בשעה 16:54

    היי ענת
    כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
    האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 1st, 2015 at 06:22

    הי מיטל
    בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
    בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
    מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
    היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
    🙂

    [Reply]

  23. מיכל הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 14:15

    הי,

    האם לא חסר במתכון גורם "מחבר"?
    נראה לי שזה יתפורר באפייה………

    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 18th, 2015 at 15:17

    האורז והעדשים מחברים, והקשיו גם עוזר
    לא חסר כלום במתכון 🙂

    [Reply]

  24. יעל הגב יולי 14, 2015 בשעה 07:57

    שלום.
    המתכון נראה מעולה.
    יש חלופה לקשיו?
    תודה, יעל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 15th, 2015 at 15:17

    שקדים ?
    או, אם את מעדיפה לוותר לגמרי, את יכולה להשתמש בעדשים מושרות ולא מבושלות

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס