הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
את העדשים לא בישלתי.
הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית
הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?
הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
הבצל היה בינוני.
ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:
הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
בהצלחה !
במתכון כתוב לבשל את העדשים.
באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
וגם כתבת שתיקנת את המתכון
(אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
אז.. לבשל? להשרות בלבד?
סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.
היי ענת
כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
תודה
הי מיטל
בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
🙂
אה זה מלא, מבושל
קראתי את זה לא מבושל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 26th, 2019 at 09:51
🙂
[Reply]
לא הבנתי, האורז לא מבושל??
[Reply]
הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
את העדשים לא בישלתי.
הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 18th, 2019 at 12:32
נהדר! תודה על השיתוף אורנה 🙂
[Reply]
הי עינת, יצא ממש מעולה תודה רבה!!
[Reply]
אהלן, האם אפשר להשתמש בסוגי אורז אחרים?
[Reply]
האם אפשר להשתמש באגוז טחון במקום קשיו (מה שיש לי במזווה..)?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 24th, 2017 at 18:12
מאמינה שכן. ומאמינה שקצת ישפיע על הטעם, אבל לא קריטי
[Reply]
חייב אורז בסמטי מלא ? או אפשר עם כל אורז ?
[Reply]
היי עינת,
יש לי אורז ועדשים מבושלים יחדיו. שאלתי היא, מה "מדביק" את החומרים למצב של קציצה ?
תודה, מיכל.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 13:53
הקשיו מחבר הכל יחד 🙂
[Reply]
שלום!
נראה אחלה וגם יש לי הכל, כמעט… מה עושים אם אין לי בצל ירוק?
תודה רבה על הכל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 13:59
מכינים בלי 🙂 לא קריטי
אפשר להחליף אותו בעשבי תיבול אחרים, איזה שאוהבים ויש בבית
[Reply]
ואם אין לי קאשיו?
[Reply]
קציצות מעולות. גם הלא טבעונים אכלו בהנאה רבה.
אני הוספתי יותר אורז, בערך 2 כוסות, ואולי זו הסיבה שהן היו יציבות מאוד וצורתן נאה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 14th, 2016 at 07:22
תודה 🙂
[Reply]
כמה קלוריות המתכון?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 24th, 2016 at 07:50
מצטערת, לא מתעסקת בקלוריות 🙂
[Reply]
היי את הגזר לגרד או לקצוץ דק?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 22nd, 2016 at 05:20
לא כל כך משנה, כי טוחנים עם בלנדר מוט את הכל.
אם הבלנדר שלך חזק, אפשר לקצוץ, אם בא לך לעזור לו, עדיף לגרד 🙂
[Reply]
מה קורה אם מאדים את העדשים?
[Reply]
האם אפשר לאדות את העדשים במקום לחמם במים?
[Reply]
הי עינת
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה/כוסברה במקום בצל ירוק?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 28th, 2016 at 09:59
כן. אבל זה ישפיע על הטעם מן הסתם
[Reply]
מעולה! ברור שאכין שוב, הן טעימות. תודה!
[Reply]
הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 20th, 2016 at 08:55
הי דינה. גם אצלי במתכון העדשים מושרות ואחר כך מבושלות
האם השתמשת באותן כמויות ?
אולי השתמשת בבצל גדול מדי ?
[Reply]
דינה Reply:
ינואר 20th, 2016 at 10:36
הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
הבצל היה בינוני.
ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 20th, 2016 at 15:07
הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
בהצלחה !
הי איילת,
נראה טעים מאד.
בהמשך והבהרה לשאלה הראשונה. אם אני לא רוצה לשים קשיו או שקדים, אז לא לבשל את העדשים? רק להשרות?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 5th, 2015 at 16:46
כן, עדיף רק להשרות
אבל הייתי מבשלת את האורז קצת יותר כדי שיהיה מושי וידביק את הקציצות
[Reply]
היי עינת,
במתכון כתוב לבשל את העדשים.
באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
וגם כתבת שתיקנת את המתכון
(אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
אז.. לבשל? להשרות בלבד?
תודה על המתכונים המצוינים!
איילת
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2015 at 15:56
תודה איילת 🙂
המתכון אכן מתוקן.
קודם, בטעות היה כתוב עדשים מבושלות וגם לבשל את העדשים
אז הכוונה היא לעדשים מושרות, שמבשלים לפי ההוראות במתכון
תודה
[Reply]
הי עינת,
האם הכמויות של כוס וחצי אורז ועדשים זה לפני הבישול?
ומה הכוונה ב"חופן"? פשוט כמה שנכנס ביד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 8th, 2015 at 07:50
הי הגר
כן, הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לאחר השריה
חופן זה מה שנכנס ביד 🙂
בהצלחה !
[Reply]
הגר Reply:
אוקטובר 23rd, 2015 at 15:58
סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.
ותודה על המתכון
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 23rd, 2015 at 16:04
זה בסדר גמור 🙂
הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לפני בישול, ולאחר השריה. כי במתכון עצמו מבשלים את העדשים
מקווה שברור עכשיו 🙂
בהצלחה
היי ענת
כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 1st, 2015 at 06:22
הי מיטל
בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
🙂
[Reply]
הי,
האם לא חסר במתכון גורם "מחבר"?
נראה לי שזה יתפורר באפייה………
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 18th, 2015 at 15:17
האורז והעדשים מחברים, והקשיו גם עוזר
לא חסר כלום במתכון 🙂
[Reply]
שלום.
המתכון נראה מעולה.
יש חלופה לקשיו?
תודה, יעל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 15th, 2015 at 15:17
שקדים ?
או, אם את מעדיפה לוותר לגמרי, את יכולה להשתמש בעדשים מושרות ולא מבושלות
[Reply]