Feb 11 2011

לביבות דלעת

מאת: בשעה 15:48 נושאים: ירקות,קציצות ולביבות

 

2 קוביות דלעת (בערך 1/2 קילו) – להסיר קליפה

בצל קצוץ

כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם כוסמין

3 כפות קווקר עדין

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, כורכום

 

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית סיר מכוסה). מצננים.

 

מגרדים את הדלעת בפומפיה.

 

מערבבים הכל ביחד (רצוי בידיים), מהדקים, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית.

 

אופים כ-30 דקות, או עד שהלביבות מתחילות להשחים.

5 תגובות

5 תגובות לפוסט “לביבות דלעת”

  1. איריס גומסבתאריך 08 Oct 2011 בשעה 16:40

    הלביבות יצאו מעולה!
    אני לא יודעת אם זה מה שגם את עשית אבל אני סחטתי את הדלעת לאחר הגירוד בפומפיה כי היו לי מלא נוזלים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    צודקת. שכחתי לרשום שצריך לסחוט :)

    בדיוק חשבתי להכין פשטידה על בסיס המתכון הזה… שבוע הבא

    [Reply]

  2. נטליבתאריך 14 Aug 2012 בשעה 08:10

    יאמי, עכשיו יצאו מהתנור
    ולמרות שהייתי סקפטית (אלה הלביבות הטבעוניות הראשונות שהכנתי – ועוד אפויות!! )
    יצא טעייייים!
    תודה !

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    איזה כיף :)
    תודה על השיתוף :)

    [Reply]

  3. רחליבתאריך 14 Jan 2013 בשעה 16:53

    בבקשה תחליף לקמח ים בגלל מחלת ה׳ צליאק תודה ענקית

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות