קציצות טופו
65 תגובות
השארת תגובה
למעוך את הטופו עם מועך תפוחי אדמה
לערבב בקערה את כל החומרים ביחד
להוסיף מלח פלפל ולערבב שוב
לטחון עם בלנדר מוט
לחמם תנור ל- 180 מעלות
ליצור קציצות או לביבות עם הידיים ולהניח על נייר אפיה
אפשר למרוח קצת שמן זית מלמעלה (כף שמן לכל הכמות)
לאפות כ-15-20 דקות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
Wow
אחלה קציצות 🙂
גם בטיגון וגם באפיה הן יוצאות מדהים.
[Reply]
היי הכנתי בפעם עם הראשונה ויצא מעדן פעם ראשונה שהשתמשתי בטופו
אבל בפעם השנייה היה להם ריח חמוץ כזה יש לך מושג ה זה יכול לנבוע?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 20th, 2017 at 13:11
הי הודיה. כנראה שהטופו עצמו היה מקולקל. חשוב להריח אותו לפני השימוש. הם נוטים להתקלקל מהר.
[Reply]
אני הכנתי ויצאו הרבה קציצות (עוד לא טעמתי, אבל זה נראה מעולה בינתיים).
לדעתך אפשר להקפיא את הקציצות ולזרוק לתוך רוטב מוכן כשרעבים? או שאחרי הקפאה הן יתפרקו?
מה לגבי להקפיא בתוך רוטב מוכן?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 9th, 2016 at 13:51
בטח. זה מה שאני עושה 🙂
[Reply]
הקציצות יצאו טעימות,למרות שהיתה לי פטרוזילה ושמתי פירורי לחם במקום הקוואקר.
הבעיה היא המרקם,הוא משחתי בפנים ולא נגיס.זה קצת מבעס.יש מה לעשות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 10th, 2016 at 16:27
אפשר לאפות אותן קצת יותר, או אולי לשים יותר פירורי לחם
[Reply]
היי,
עד כמה הכוסברה משמעותית במתכון?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2015 at 15:27
לא משמעותית 🙂
[Reply]
היי,
כדאי להכניס תפוח אדמה מגורד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 24th, 2015 at 11:54
סורי, לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יכולה להמליץ או לא להמליץ
[Reply]
היי!
חייבת לשבח את המתכון, יצא נהדר!
אומנם טיפה יבש בהתחלה (גוש טופו שלא הכרתי עד היום + סחטתי אותו…) אבל טיפ טיפה מים פה ושם תיקנו הכל!
בנוסף הכנתי אותן מעט יותר עבות אבל יצא מושלם, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.
שוב תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 21st, 2015 at 19:37
איזה כיף 🙂 תודה !
[Reply]
הכנתי את זה היום, עם רוטב עגבניות מרוקאי לדגים, חריף מעט. יצא פשוט מדהים. תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 5th, 2014 at 17:20
נהדר 🙂 תודה !
[Reply]
הכנתי היום לארוחת שישי, יצא מעולה! שלושת הילדים הבררניים אהבו מאוד ואפילו בעלי הסקפטי.. ממליצה בחום על המתכון, גם קל להכנה, גם נראה מצוין וגם טעיםםם. תודה עינת 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2014 at 19:54
תודה !! איזה כיף לשמוע 🙂
[Reply]
הכנסתי עכשיו לאפייה מנסה בלי שמן בכלל , הוספתי קצת מים לתערובת וגם שקדים במקום סויה הלכתי על רוטב טריקי זהו נראה איך יצא מהתנור. שנה טובה וטעימה
[Reply]
הכנתי, יצא מצוין!
תודה.
[Reply]
הי, נראה נהדר !
שתי שאלות:
1.במקום להשתמש במועך תפו"א אפשר להשתמש במעבד מזון? מה עדיף?
2.גם כשהייתי אוכל חיות (לצערי), לא הצלחתי לעשות רוטב עגבניות כמו בתמונה. זה רוטב עגבניות כמו של פסטה, או רוטב של רסק עגבניות?
אם זה רסק אשמח לקבל מתכון, תודה 🙂
3.אם אני רוצה לעשות קציצות ברוטב, גם אז לאפות? או לאפות פחות זמן ולהניח ברוטב את הקציצות שתתבשלנה?
שוב, תודה רבה! 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 4th, 2014 at 07:12
הי אור
לדעתי אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל אולי כדאי גם למעוך
את הטופו בידיים אחרי מעבד המזון, על מנת שלא ישאר פירורים
רוטב העגבניות שבתמונה אכן מרסק עגבניות, אבל אפשר להכין גם מעגבניות טריות
מתכון לרוטב עם רסק – מטגנים בצל מוסיפים רסק וכמות שווה של מים, מערבבים
מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים רוטב דליל) או יותר אם רוצים רוטב סמיך
רצוי לאפות את הקציצות לפני ההכנסה לרוטב על מנת שלא יתפרקו
אני ממליצה לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב במקרר
בהצלחה 🙂
[Reply]
היי, עינת 🙂
באיזה שלב מוסיפים את הקציצות לרוטב?
זה בסדר להכניס אותן אחרי האפיה?
והרוטב צריך להיות כזה חצי-מוכן כשמכניסים אליו את הקציצות, נכון? כלומר שהכל יתבשל ביחד…
תודה!
מיכל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 9th, 2014 at 12:58
הי מיכל
הייתי נותנת להן להתקרר קצת ולהתייצב לפני הכניסה לרוטב
הרוטב יכול להיות מוכן לגמרי כשמכניסים אותן
הן לא צריכות הרבה זמן להתבשל ברוטב. רק לספוג טעמים
בהצלחה 🙂
[Reply]
הקציצות ממש התפרקו לי, איפה טעיתי?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2014 at 21:36
מאוד מוזר
האם טחנת הכל עם בלנדר מוט?
[Reply]
אני משתגע לעשות קציצות טופו עם עדשים ירוקות תוכלי לעזור לי להבין אין לחבר בניהן 🙂 תודה מראש
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2014 at 16:21
הי מיכאל
לא צריכה להיות בעיה
פשוט לפורר טופו להוסיף עדשים מונבטות להוסיף ירק או שניים
לדוגמא פלפל אדום וגזר, להוסיף תבלינים
לטחון הכל יחד עם בלנדר מוט
לוודא שהתערובת יציבה (לא רטובה מדי ולא יבשה מדי)
ולאפות בתנור
🙂
[Reply]
קציצות נהדרות! זו תגובתי השניה לאחר פעם שניה שאני מכינה את הקציצות, עם תובנות נוספות…
לפי דעתי בטיגון הן יוצאות קצת פחות טעימות, אבל בבישול בתוך רוטב זה באמת טעים, וכבר 2 חברים ביקשו את המתכון!
מה שכן, לדעתי צריך יותר רוטב סויה ובכלל קצת יותר תיבול, או לחילופין (מה שלא ניסיתי), להשרות את הטופו באיזה רוטב טעים למשך כמה שעות, שיספוג טעמים, ואז לקצץ קציצות. נראה לי יכול להיות מעניין.
וגם – מאוד מפתיע עד כמה העיסה נוח לעבודה ולא מתפרקת! בבישול כדאי להיזהר כשהופכים את הקציצות בתוך הרוטב, כי הן רכות, אבל אחרי שהן מצטננות ומגיעות לטמפרטורת החדר, יש להן גם אחרי בישול מרקם מעולה ולא מתפרק! תודה רבה (:
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 4th, 2014 at 15:42
תודה על השיתוף והעדכון 🙂
[Reply]
וואלה יצא ממש ממש טעים !!
אכלנו אני ובן זוגי, ועוד חבר- ושניהם אמרו שהקציצות דגים מעולות !!!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 20th, 2013 at 11:33
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
[Reply]
וואו באתי לבשר שיצא מעולה!!! תודה לך. בזכותך עכשיו אני אוהבת טופו
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 13th, 2013 at 15:42
גדול!
איזה כיף 🙂
תודה רבה!
[Reply]
אוי, יצא נפלא!
הוספתי גם שום וקצת יותר סויה והכנסתי לרוטב בלי אפיה לפני כן – לא התפרק ויצא בטעם שממש מזכיר קציצות דגים! אולי התיבול קשור… דווקא מגניב! 🙂 שאפו!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 4th, 2013 at 15:13
מגניב! תודה 🙂
[Reply]
אפשר להוסיף רסק עגבניות לבלילה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 22nd, 2013 at 10:02
לא ניסיתי. אולי להוסיף בהדרגה ולבדוק שהבלילה לא רטובה מדי
אחרת הקציצות לא יהיו יציבות
[Reply]
שלום, איך מדפיסים את המתכון הנפלא הזה? לא רואה לחצן של הדפס
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 22nd, 2013 at 10:05
כרגע אין לחצן הדפסה, אפשר להעתיק את הטקסט לקובץ וורד ולהדפיס
[Reply]
[…] קציצות טוף של עינת שגיא, בישול בריא עם עינת […]
עינת שלום… רציתי לשאול האם הוספת ביצה לתערובת תשפר את הקציצה? והאם ניתן להשתמש בבצל רגיל אם אין בצל ירוק? תודה רבה יום נעים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 18th, 2013 at 11:45
אני לא משתמשת בביצים ולכן לא אוכל להמליץ לך
אפשר בהחלט להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל
[Reply]
האחיינית שלי אלרגית לשומשום. מה אפשר לשים במקום טחינה? 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 16th, 2013 at 06:29
לא ניסיתי בעצמי, אבל אולי חמאת שקדים ?
[Reply]
שמשי Reply:
אפריל 16th, 2013 at 10:15
היא אלרגית גם לשקדים 🙂 אולי זרעי פשתן במים. בכל מקרה הכנתי אתמול לעצמי עם טחינה ויצא מעולה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 16th, 2013 at 10:28
מגניב 🙂
נסה קודם בלי טחינה ותבדוק אם התערובת נראית לך מספיק דביקה (נסה להכין קציצה ותבדוק אם היא יציבה). יכול להיות שאפשר פשוט לוותר על הטחינה…
איזה אתר מעולה!!!
שמחה שגיליתי אותך, אכן מלכת הקציצות.. 🙂
ושאלה ספציפית: איך עשית את הרוטב?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 27th, 2013 at 12:36
תודה רוני 🙂
הרוטב הוא רוטב "פסטה" פשוט
מאדה בצל בשמן עד ריכוך
מוסיפה עגבניה קצוצה ורסק עגבניות בלי סוכר
מוסיפה מים – כמות המים תלויה במידת הסמיכות שאוהבים
מרתיחה. מוסיפה מלח פלפל, אפשר גם פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
אפשר להוסיף שום כתוש
בזיליקום טרי
בקיצור, אפשר להשתגע 🙂
בהצלחה!
עינת
[Reply]
רוני Reply:
מרץ 27th, 2013 at 13:19
מצוין, תודה רבה. 🙂
[Reply]
רוני Reply:
מרץ 30th, 2013 at 10:38
עינת יצא מדהים!!!
לא היה בצל ירוק אז עשיתי עם פטרוזיליה והמון כוסברה.
כוסברה גם ברוטב האדום והכל על אורז (עם בצל, עגבניות שרי ושמיר)
וקיבלנו את אחת הארוחות הכיפיות ביותר שיצא לנו לאכול בזמן האחרון!
אה, ופירורי לחם במקום נבט-חיטה.
יחי הגיוון! 🙂
עינת שגיא Reply:
מרץ 30th, 2013 at 10:46
יהההייי 🙂 איזה כיף!
תודה רבה על העדכון 🙂
שאלה
כמה לטחון עם המוט בלנדר?
נראה כאילו הירוקים במצב שלם בתמונה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 18th, 2013 at 15:17
לטחון עד לקבלת תערובת אחידה
אפשר לטחון עם הירוקים ואפשר להוסיף אותם אחרי
זה לא קריטי
[Reply]
אם עושים את הקציצות ברוטב עגבניות, אפשר לשים אותם ישר בתוך הרוטב או שחייבים לאםות אותם קודם??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 8th, 2013 at 18:53
רצוי לאפות אותן קודם
כדי שלא יתפרקו ברוטב
[Reply]
תודה רבה על המתכון! אפילו אחי, הקרניבור המושבע, אכל מהם בתיאבון ולא ניחש שהקציצות ברוטב עגבניות הן מסויה. (והוא אמר שיכחיש הכל אם אספר על כך למישהו…)!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 5th, 2013 at 07:28
חחח! גדול!
איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף!
[Reply]
הכנתי אותם הבוקר שוב אבל הפעם עם חצי כוס קמח אורז מלא במקום נבט חיטה או קוואקר יצא מעדן עכשיו אכניס אותם לרוטב עגבניות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 6th, 2012 at 10:05
מעולה! תודה דפנה 🙂
[Reply]
יצא מעולה ואני כל כך שמחה.
תודה רבה.
אני מתרגשת כבר לנסות דברים חדשים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 7th, 2012 at 16:22
איזה כיף 🙂
גם אני שמחה 🙂 🙂
[Reply]
שלום עינת,
אני חדשה כאן.
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל אם אין לי נבט חיטה או קוואקר?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 7th, 2012 at 12:01
הי יעל
ברוכה הבאה 🙂
כן, אפשר להשתמש בקמח, רצוי קמח מלא, או קמח חומוס
ואפשר גם להשתמש בפירורי לחם
בתאבון 🙂
[Reply]
עינת עינת פשוט יצא מעדן. הכנתי אותם ללא רוטב וכל כך טעים ונימוח בפה. בלנדר מוט חזק פשוט עושה את כל העבודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 19th, 2012 at 18:10
איזה כיף! תודה דפנה 🙂
אני מתה על הקציצות האלה!
[Reply]