תבשיל כוסמת חצילים וחומוס
2 תגובות
השארת תגובה
חציל בינוני
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום קטן קצוץ
5 עגבניות שרי קצוצות
½ כוס גרגירי חומוס אחרי השריה ובישול
¾ כוס כוסמת ירוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
מחממים תנור ל-200 מעלות וקולים את החציל כ-40-45 דקות
להניח בצד עד צינון.
קוצצים את "בשר" החציל.
מטגנים בצל עד הזהבה קלה (אש בינונית, סיר מכוסה, להוסיף כף מים מדי פעם).
מוסיפים לבצל את הפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד מספר דקות.
מוסיפים עגבניות ותבלינים ולערבב.
מוסיפים את החציל ומבשלים על אש בינונית, כ-10 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסמת + 2 כוסות מים. מכסים את הסיר מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים. לערבב מדי פעם.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי עינת
לגבי חומוס קפוא אין צורך לבשל לפני?
תודה מראש על התגובה .
אם הוא אחרי השריה ובישול, לא. אפשר להוסיף אותו ככה לסיר.