פשטידת חציל ופטריות
10 תגובות
השארת תגובה
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה
בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך
מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת
אופים 40 דקות או עד השחמה
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי. קמח עדשים ניתן להשיג בכל חנות טבע. גם כאן http://tinyurl.com/y2rykc7k
[Reply]
היכן ניתן לקנות קמח עדשים?
[Reply]
האם קמח רגיל במקום קמח עדשים ל פשטידה מתאים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 21st, 2019 at 04:56
הי אתי. עקרונית, כן. אבל מבחינה בריאותית פחות מומלץ. הערך התזונתי של קמח עדשים גבוה יותר.
[Reply]
עינת,
הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 17th, 2019 at 05:45
איזה כיף 🙂 תודה רבה זיוה!
[Reply]
יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 21st, 2019 at 05:59
הי אתי. אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים, כמו: גזר, כרישה, קישואים, בטטה וכו'… מה שאוהבים 🙂
[Reply]
שלום עינת
קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?
תודה רבה,
ר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 19th, 2019 at 13:28
הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂
[Reply]