• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

פשטידת חציל ופטריות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
פשטידת חציל ופטריות

(4 מנות כתוספת – כמו בתמונה – או 2 מנות עיקריות)

1 בצל בינוני קצוץ
1 חציל
1 סלסילת פטריות שמפיניון – פרוסות
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים ל"קרם" עם 1/3 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

מחממים תנור ל-200 מעלות

חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה

בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך

מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת

אופים 40 דקות או עד השחמה

שיתוף
Share this on WhatsApp

10 תגובות

  1. עינת שגיא הגב אוגוסט 11, 2019 בשעה 04:54

    הי. קמח עדשים ניתן להשיג בכל חנות טבע. גם כאן http://tinyurl.com/y2rykc7k

    [Reply]

  2. או ה לוש הגב אוגוסט 11, 2019 בשעה 03:53

    היכן ניתן לקנות קמח עדשים?

    [Reply]

  3. אתי הגב יולי 20, 2019 בשעה 17:14

    האם קמח רגיל במקום קמח עדשים ל פשטידה מתאים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 21st, 2019 at 04:56

    הי אתי. עקרונית, כן. אבל מבחינה בריאותית פחות מומלץ. הערך התזונתי של קמח עדשים גבוה יותר.

    [Reply]

  4. זיוה נתיב הגב יוני 16, 2019 בשעה 20:47

    עינת,
    הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 17th, 2019 at 05:45

    איזה כיף 🙂 תודה רבה זיוה!

    [Reply]

  5. אתי שפונגין הגב מאי 21, 2019 בשעה 03:26

    יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 21st, 2019 at 05:59

    הי אתי. אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים, כמו: גזר, כרישה, קישואים, בטטה וכו'… מה שאוהבים 🙂

    [Reply]

  6. רוניה הגב מאי 19, 2019 בשעה 13:19

    שלום עינת
    קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?

    תודה רבה,

    ר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 19th, 2019 at 13:28

    הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2192073978512611022_329678009 פתחו חומוסיה מתחת לבית שלי... איזה אסון 😄🤦🏽‍♀️
לביבות (מטוגנות), פלאפל (מטוגן) וחומוס (טעים)...
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס