Jun 08 2011

עוגיות בריאות

מאת: בשעה 20:16 נושאים: מתוקים

 

5779 צפיות בפוסט

 

 

כמות ל-20-25 עוגיות (תלוי בגודל)

1/4 כוס חמאת בוטנים נטולת תוספים

קצת פחות מ- 1/4 כוס סילאן

להשלים את הכמות ל-1/4 כוס עם מייפל אמיתי

3/4 כוס קוואקר

6 תמרים קצוצים

 

אופן ההכנה אחרי הסרטון

 

המתכון בוידיאו

***

***

 

אופציה נוספת:

טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים

מייפל אמיתי במקום סילאן

כוס קוואקר

 

 

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות

 

מערבבים חמאת בוטנים עם סילאן או טחינה עם מייפל (לפי האופציה שבחרת) לעיסה אחידה

מוסיפים את הקווקר ומערבבים היטב

(אם יש תמרים במתכון, מוסיפים אותם עכשיו)

 

בעזרת מכשיר פלאפל יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מכניסים לתנור ל-8 דקות בלבד! עד שמשחימות מעט

 

מצננים לפני שאוכלים

 

 

 

1/4 כוס חמאת בוטנים נטולת תוספים

1/4 כוס דבש

3/4 כוס קווקר עדין

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות

מערבבים חמאת בוטנים ודבש לעיסה אחידה

מוסיפים את הקווקר ומערבבים היטב

בעזרת מכשיר פלאפל יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-8 דקות בלבד! עד שמשחימות מעט

מצננים לפני שאוכלים

35 תגובות

35 תגובות לפוסט “עוגיות בריאות”

  1. adiבתאריך 06 Aug 2011 בשעה 21:12

    קודם כל אני מאוד אוהבת את האתר!
    רציתי לדעת, כמה קלוריות בערך יש בכל עוגיה ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה רבה עדי :)

    את לא יודעת שאצלי לא סופרים קלוריות? ;)
    אני לא מאמינה שיש טעם לספור קלוריות
    ולכן, לא סופרת ולא יודעת כמה יש במתכונים שלי
    מצטערת שלא יכולה לעזור
    עינת

    [Reply]

  2. גלית שרוןבתאריך 16 Jan 2012 בשעה 12:13

    העוגיות מעולות, וקלות מאוד להכנה ..
    תודה עינת!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה גלית :) אני שמחה לשמוע

    [Reply]

  3. אניבתאריך 16 Feb 2012 בשעה 02:54

    ממולץ בחום כל כך טעים וקל…וכדאי לכם לעשות כמות כפולה כי זה פשוט נחטף:))))
    וכוונתי לאופצייה הכי טעימה:)))) לא תחרטו!!!!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה אני :))

    [Reply]

  4. רוניבתאריך 27 Apr 2012 בשעה 06:44

    היי עינת,
    רציתי לשאול, אם בחרתי באופציה של טחינה במקום חמאת בוטנים האם כדאי להוסיף את התמרים? וגם אם אני אשתמש בסילאן ולא במייפל זה יהיה טוב?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי רוני
    כן, בהחלט להוסיף את התמרים גם לחמאת הבוטנים
    ואפשר בהחלט להשתמש בסילאן
    בהצלחה

    [Reply]

  5. שמריתבתאריך 16 May 2012 בשעה 12:10

    היי ענת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את המתכון של העוגיות, נשמע טעים. מה יותר טעים להכין? עם מייפל או עם סילאן? כמו כן קניתי פעם ראשונה קוואקר בזכותך רק שראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה :)

    [Reply]

  6. שמריתבתאריך 16 May 2012 בשעה 12:12

    היי עינת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש”ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה :)

    [Reply]

  7. שמריתבתאריך 16 May 2012 בשעה 12:13

    היי עינת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש”ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותךך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי שמרית
    השילובים הכי טעימים הם
    חמאת בוטנים + סילאן וקצת מייפל (או שאפשר גם בלי מייפל)
    או
    טחינה + מייפל

    כן, המייפל מאוד יקר, בגלל תהליך היצור שלו

    לעוגיות הכי מתאים הקווקר העדין/הדק

    בהצלחה :)
    ספרי איך יצא :)

    [Reply]

  8. נטליבתאריך 18 May 2012 בשעה 18:50

    היי עינת ,
    רציתי לדעת .. אפשר לשים דבש במקום הסילאן ? כי בסרטון הזכרת את זה
    וחמאת בוטנים איזו בדיוק?
    ישלי בבית חמאת בוטנים בקופסה אבל היא כמו עיסה קשה כזאת
    למרוח על לחם..רציתי לדעת איזה סוג צריך בדיוק , זה מאוד יעזור
    תודה :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי נטלי
    את בהחלט יכולה להשתמש בדבש במקום סילאן
    לגבי חמאת בוטנים – חפשי מוצר שמכיל רק בוטנים, או מקסימום גם מלח
    לא יותר מזה
    זה אחד המוצרים שאני משתמשת בהם
    http://bit.ly/J3iPY1

    וזה עוד אחד – אורגני
    http://bit.ly/KZjP2O

    שניהם מכילים רק בוטנים

    [Reply]

  9. מיה גלבתאריך 04 Aug 2012 בשעה 06:48

    יצא נפלא!
    שמתי שוקולד מריר 60% במקום התמרים הקצוצים, שילוב מופלא של שוקולד עם חמאת בוטנים… שחיתות אמיתית :)
    מראש הכנתי כמות כפולה מהמתכון ועדיין מילאתי רק שני שלישים מהתבנית, בפעם הבאה אשלש את הכמות.
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אחלה שידרוג!
    תודה על השיתוף מיה :)

    [Reply]

  10. עדיבתאריך 27 Sep 2012 בשעה 21:39

    היי עינת,
    הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון (חמאת בוטנים ומייפל), הן ממש קלות ועימות מאוד! הבעיה היא שלא היה לי את קורץ הפלאפלים, אז השתמשתי בכף גלידה לעיצוב העוגיה. העוגיות נמסו ולא התקשו… מה אפשר לעשות בפעם הבאה?

    [Reply]

  11. אליקובתאריך 21 Oct 2012 בשעה 13:34

    רציתי להגיד שאני עוקב אחרי הפרסומים. תמיד נראה טוב…

    קניתי חבילת תמרים מגולענת. אלה שבוואקום. תוכלי לומר לי בערך כמה זה שישה תמורים? רבע חבילה..?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה אליקו :)
    האם התמרים שלמים? או שזו מחית תמרים?
    אם זו מחית, לדעתי כפית זה תמר אחד

    [Reply]

  12. מיכלבתאריך 31 Oct 2012 בשעה 11:19

    שלום עינת. מה אפשר לשים בעוגיות אלה במקום הקוואקר שייצא ללא גלוטן? תודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כל קמח ללא גלוטן שמתאים לאפייה יתאים פה

    [Reply]

  13. מריאנהבתאריך 17 Apr 2013 בשעה 11:15

    אפשר להשתמש בסירוםפ אגבה? בכלל מה דעתך עליו?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    סירופ אגבה הוא הכי פחות מומלץ
    http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=1228

    [Reply]

  14. אבתאריך 04 Aug 2013 בשעה 10:59

    היי עינת,
    בדיוק נגמרה לי חמאת הבוטנים הטבעית אבל יש לי צנצנת שלמה של שקדימון :)
    האם לדעתך זה יכול להשתלב טוב בעוגייה (עם הסילאן)?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן. בהחלט.
    כאן תוכלי למצוא מתכון למאפינס עם חמאת שקדים
    http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1434

    [Reply]

    א Reply:

    תודה רבה!

    [Reply]

  15. אורטלבתאריך 21 Aug 2013 בשעה 16:33

    עשיתי את העוגיות – יצאו לי רק 16, ולאחר האפיה החמאת בוטנים הרגישה לי מאוד גולמית וצמיגית בתוך העוגיות, וגם הם לא היו קשות מידי, האם זה קשור לגודל? או -היכן טעיתי?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי אורטל
    יכול להיות שהן היו שמנות מדי ולכן לא נעשו בפנים
    יכול גם להיות שהתנור שלך קצת יותר חלש משלי, ובמקרה כזה כדאי
    להעלות טמפ’ או להאריך את זמנם בתנור
    כבר נתקלתי בתנורים שזקוקים ל-15 דקות
    בהצלחה :)

    [Reply]

  16. נמרודבתאריך 12 Mar 2014 בשעה 09:13

    שלום,
    עד כמה שצרוב אצלי בזכרון, חמאת בוטנים זה “לא הכי בריא”.
    מה את אומרת על זה?
    בברכה נמרוד

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי נמרוד
    בדרך כלל, חמאת בוטנים מכילה סוכר והמון חומרים אחרים
    ולכן היא לא נחשבת למוצר בריא
    אני קונה חמאת בוטנים שיש בה רק בוטנים, ולא שום דבר נוסף
    ולכן היא יותר בריאה מחמאת בוטנים רגילה

    [Reply]

  17. שירהבתאריך 22 Apr 2014 בשעה 05:21

    היי עינת תודה על המתכון(:
    רציתי לשאול אותך מה את אומרת לגבי שמן קוקוס? האם הוא בריא, כי יש הרבה חילוקי דעות לגביו.. והאם הוא יכול להחליף מרגרינה במתכונים ובאיזה יחס? 1:1?
    והאם יש תחליף אחר למרגרינה כי השמן קוקוס מאוד יקר ולאפיית עוגות ועוגיות צריך הרבה מרגרינה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי שירה
    שמן קוקוס בהחלט יכול להחליף מרגרינה או חמאה בעוגות ועוגיות
    והוא כמובן הרבה יותר בריא
    אם את לא רוצה להשתמש בכמות גדולה של שמן, נסי להחליף חלק מהכמות ברסק תפוחים.

    [Reply]

  18. שירהבתאריך 22 Apr 2014 בשעה 05:24

    כי אני רוצה להמיר מתכון של סבתא שלי לעוגת שמרים לבריאה, והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר.. את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בסילאן, מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי ואני רוצה רק מתיקות.. את ממליצה על סוכר קנים?
    והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום באפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר לבן?
    תודה [=

    [Reply]

  19. שירה.בתאריך 22 Apr 2014 בשעה 05:28

    כי אני רוצה להפוך מתכון של סבתא שלי של עוגת שמרים לבריאה.. והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר… את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בממתיקים טבעיים כמו סילאן מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי מדי ואני רוצה רק מתיקות.. סוכר קנים הוא מומלץ?
    והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום של האפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר?
    ( כי אני יודעת כששמים דבש בתה הוא הופך בהרכבו כמו לסוכר וכל היתרונות שלו הלכו להם..)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כל ממתיק שווה ערך לסוכר בגוף
    אבל – סוכר לבן מגיע “עירום” בלי שום ערך תזונתי, והוא גם עובר תהליכים כימיים בעיבוד שמזיקים לגוף
    סילאן – שעשוי מתמרים בעצם (וחשוב לוודא שהסילאן לא מכיל תוספת סוכר) – מכיל גם מינרלים, ולכן קצת יותר טוב מסוכר תעשייתי
    מייפל – עובר תהליך עיבוד לא הרסני ולכן גם הוא עדיף על סוכר תעשייתי
    סוכר קנים אמור להיות הכי פחות מעובד. ויכול לשמש תחליף מצוין במתכונים לסוכר תעשייתי. כל זה בהנחה שלא עובדים עלינו :)

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות