• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

ממרח שעועית לבנה

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp

 

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

 

כוס שעועית מבושלת

טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

רבע כוס מים

מלח לפי הטעם

 

טוחנים הכל יחד עד לקבלת מחית אחידה

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

16 תגובות

  1. מיטל הגב ספטמבר 30, 2014 בשעה 06:33

    שלום עינת,

    חיפשתי מתכון לממרח שעועית והגעתי אלייך
    אני מתכננת להכין היום
    האם ניסית להקפיא את הממרח?
    אני רוצה להכין כמות (בישלתי אתמול הרבה שעועית) לחלק לקופסאות ולהקפיא. נראה לך שיהיה טעים אחרי הפשרה?

    תודה
    מיטל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 30th, 2014 at 07:01

    הי מיטל
    לא לוקח הרבה זמן להכין את הממרח
    אני מציעה להקפיא את השעועית המבושלת
    ואז בכל פעם שתרצי ממרח, תוכלי לשלוף שעועית מהמקפיא, להפשיר אותה ולהכין ממרח
    לדעתי זה עדיף מאשר להקפיא את הממרח עצמו
    בהצלחה

    [Reply]

  2. תמר הגב ינואר 27, 2014 בשעה 20:56

    הי עינת!

    המתכון נראה מצוין אך אני לא אוכלת טחינה….
    האם יש אפשרות לשים משהו אחר במקום טחינה?

    ואם אכין את הממרח פשוט בלי הטחינה? עדיין יצא טעים?

    אשמח לדעת,
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 28th, 2014 at 14:19

    הי תמר
    בלי מרכיב שומני יצא לך פירה ולא ממרח
    (שזה גם טעים…)
    אולי במקום הטחינה את יכולה להוסיף חמאת שקדים או חמאת קשיו

    [Reply]

  3. עדנה הגב נובמבר 12, 2013 בשעה 18:31

    לעינת שלום,

    התמונות מאוד מעניינות ומגרות . האם תוכלי בבקשה לגלות מה מונח על הפרוסה . יש אבוקדו? ממרח שעועית, ויש עוד משהו נראה מטוגן? מהו?

    תודה מראש

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 12th, 2013 at 21:06

    הי עדנה – אלה הן פרוסות טופו שהכנתי במחבת עם רוטב סויה ומעט שמן שומשום

    [Reply]

  4. ליאת הגב אפריל 13, 2013 בשעה 20:00

    ניסיתי עכשיו גם עם מאש ויצא מעולה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 13th, 2013 at 20:41

    מעולה 🙂

    [Reply]

  5. ליאת הגב מרץ 29, 2013 בשעה 14:52

    ממש ממש טעים! הפך להיות מתכון הבית ואהוב גם על קרניבורים מושבעים במשפחה. תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 30th, 2013 at 08:34

    איזה יופי! תודה רבה על השיתוף 🙂

    [Reply]

  6. מיכּי הגב אוקטובר 4, 2012 בשעה 11:28

    היי עינת,
    רציתי לומר שאני מאוד נהנית מהאתר שלך , פשוט את נפלאה והאתר והמתכונים והידע שאני רוכשת ממך פשוט נפלאים.
    ולמתכון של השעועית …..ללקק את האצבעות …קלי קלותו ..בריא וטעים.
    ממשיכה לעקוב ושמחה תמיד לשמוע על מתכונים בריאים חדשים.
    יישר כוחך והצליחי
    מיכּי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 4th, 2012 at 13:35

    תודה רבה מיכי 🙂
    כיף גדול לשמוע 🙂

    [Reply]

  7. לימור הגב יוני 12, 2011 בשעה 08:31

    הי עינת – תודה על המתכון.
    כמה טחינה גולמית?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 12th, 2011 at 08:34

    הי לימור

    לא כתבתי כמות מכיוון שזה מאוד תלוי באיזה מרקם רוצים את הממרח
    כשטחנתי את השעועית, הוספתי קצת טחינה מלמעלה
    ואחרי טחינה נוספת, ראיתי שלא סמיך מספיק
    הוספתי עוד טחינה, וערבבתי שוב

    אז פשוט תוסיפי כל פעם קצת עד שתגיעי למרקם שאת אוהבת

    בהצלחה 🙂
    עינת

    [Reply]

  8. חדוה הגב יוני 10, 2011 בשעה 06:15

    פשוט וואו!! טעים בטירוף!! מזל שהכפלתי כמויות מההתחלה!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 10th, 2011 at 06:30

    🙂 🙂
    תודה על השיתוף חדווה!

    [Reply]

השארת תגובה ל-לימור

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס