• ראשי
  • מי אני
  • המלצות
  • הדרכות בוידאו
  • החנות שלי
  • קניות און ליין
  • יצירת קשר
  • Facebook
  • YouTube
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • קדירה
  • ראשונות
  • שונות

מרק זה-מה-יש

Share this on WhatsApp

 

 

מרק זה-מה-יש

(כי זה מה שהיה בבית)

2 זוקיני קצוצים דק

5 עגבניות שרי חתוכות לחצאי פרוסות דקות

שומר קצוץ דק

שורש פטרוזיליה מקולף וקצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום שמנות מקולפות

1/2 פלפל אדום קצוץ

1/2 פלפל צהוב קצוץ

1/4 כוס מאש

3 עלי דפנה

מלח פלפל כורכום פפריקה חריפה

מניחים את הירקות, הפטרוזיליה ועלי הדפנה בסיר

מכסים במים ומרתיחים

ברתיחה מוסיפים מאש, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה

אחרי שעה מוסיפים תבלינים ומגישים

שיתוף
Share this on WhatsApp

8 תגובות

  1. עינת שגיא הגב יוני 8, 2017 בשעה 13:22

    הי רונית. 1/2 כפית כורכום ו-1/2 כפית פפריקה.

    [Reply]

  2. רונית הגב מאי 28, 2017 בשעה 11:07

    הי עינת,
    כמה כורכום, כמה פפריקה חריפה את שמה?
    בתודה!

    [Reply]

  3. דינה הגב נובמבר 19, 2013 בשעה 07:47

    הי עינת,
    האם אפשר להחליף את המאש למשהו אחר? מה את ממליצה?
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 19th, 2013 at 12:22

    הי דינה
    אפשר להחליף בכל קטניה אחרת
    או להשתמש בדגן מלא
    או להשתמש רק בירקות

    [Reply]

  4. אלינור הגב נובמבר 12, 2012 בשעה 16:27

    תודה רבה:) ולגבי נבטים שמקפיצים בתבשיל או רוטב כלשהו, גם אותם עדיף להוסיף בסוף? גם במתכוני הקציצות המעולים שהכנתי מהבלוג שלך, גם בהם הנבטים מוכנסים לקציצה ואיצה לתנור, גם אז הם מאבדים ערכים אני מניחה..אבל זה בטח יותר טוב מכלום:)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 12th, 2012 at 16:27

    איפה שאפשר, להכניס אותם אחרונים
    אם אי אפשר, כמו בקציצות, אז אין ברירה
    בכל מקרה, כמו שכתבת, זה יותר טוב מכלום 🙂

    [Reply]

  5. אלינור הגב נובמבר 10, 2012 בשעה 22:32

    היי עינת!
    כרגיל, המרקים שלך עושים לי חשק לחורף:)
    מאז שהתחלתי להנביט אני מחפשת מתכונים לנבטים שלי, הבעיה
    היא שאני לא אוהבת את הטעם שלהם כשהם טריים. אפילו בישול קצר או הקפצה קטנה הופכת אותם להרבה יותר טעימים ואכילים עבורי. מכיוון שאני עדיין לא מצליחה לכוון לכמות הרצויה,
    יוצאים לי מלא נבטים:) רציתי לשאול, אפשרי להכין מנבטי המש שלי מרק? ואם כן מתי להוסיף אותם ע"מ שלא לפגוע בערכים התזונתיים שלהם? ו..האם בישול קצר ממש מוריד מהערכים הבריאותיים שלהם?
    תודה ולילה נפלא,
    אלינור:)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 11th, 2012 at 10:43

    הי אלינור
    הנבטים יאבדו מערכם בכל חימום
    ולכן ההמלצה לאכול אותם טריים
    כמובן שככל שזמן החימום קצר יותר, כך פחות ערך הולך לאיבוד
    הם מאבדים בעיקר ויטמינים
    אבל המינרלים שבהם נשמרים וכן גם רוב האנזימים
    ולכן, בכל זאת עדיף להשתמש בנבטים מאשר בקטניות מבושלות
    מכיוון שהערך ההתחלתי שלהם הוא גבוה יותר

    אז אם את מכינה מרק ורוצה להוסיף נבטים, אני הייתי ממליצה להוסיף אותם ממש לפני האכילה

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
קניון און-ליין
המזווה
חפשו אותי בפייסבוק
סינון
  • אורז (44)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (17)
  • חומוס (29)
  • טופו (27)
  • ירקות (55)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (79)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (33)
  • עדשים (53)
  • פטריות (9)
  • פשטידות (15)
  • קדירה (14)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (83)
  • ראשונות (50)
  • שונות (36)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס