• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מרק עדשים צהובות ושורשים עם קובה טבעוני

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp

 

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

 

1/2 כוס עדשים צהובות

בצל

גזר

דלעת

שורש פטרוזיליה

ראש סלרי

4-5 עגבניות שרי

אבקת צ'ילי

כמון

קארי

פלפל

מלח

3-4 עלי דפנה

 

לקצוץ את כל הירקות להניח בסיר יחד עם העדשים, לכסות עם מים ולהרתיח.

ברתיחה להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל כשעה.

אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים.

 

המתכון לקובה (מתכון של אמא)

 

אופציה 1: כוס סולת + 2 כוסות ג'רישה (סוג של בורגול)

את הג'רישה משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך שעה ומסננים.

מערבבים את הסולת והג'רישה לקבלת בצק

 

אופציה 2: 3 כוסות סולת

מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו

 

מילוי טבעוני:

כרישה קצוצה

פטריות קצוצות

כף שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

 

בכף שמן מאדים כרישה להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)

מוסיפים פטריות, מגבירים את האש וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים

 

יוצרים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה, ממלאים, סוגרים את הכדור ומהדקים טוב.

 

את הקובה מכניסים למרק רק כשהוא מוכן ורותח (אחרת הכדורים מתפרקים), ומבשלים 20 דקות.

 

** אם רוצים להקפיא את הקובה, חשוב להקפיא אותם קודם על מגש, כשהם לא נוגעים אחד בשני (אח"כ יהיה קשה להפריד), ורק אחרי שהם קפואים, אפשר לשים אותם בקופסה ולשמור במקפיא.

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

28 תגובות

  1. עינת שגיא הגב יוני 20, 2017 בשעה 13:19

    הי רונית, כמו שכתוב במתכון, מומלץ להוסיף מים בהדרגה כדי להגיע למרקם של בצק, כך שאין כמות מוגדרת מראש. אני מניחה שזה משתנה.
    לגבי הסולת – כן, סולת רגילה.

    [Reply]

  2. רונית הגב יוני 18, 2017 בשעה 06:37

    עינת שלום,
    1. האם מדובר בסולת רגילה ?
    2נ. כמה בערך כוסות מים יש להוסיף לסולת ? (אם אני בוחרת באופציה השנייה של הכת הקובה)?
    בתודה מראש!

    [Reply]

  3. ליאת הגב אפריל 15, 2013 בשעה 07:31

    יש סולת מלאה.

    [Reply]

  4. גלי הגב אפריל 2, 2013 בשעה 18:12

    היי עינת ,
    תודה רבה על המתכונים הטעימים,
    כמה זמן אפשר לשמור במקרר ולא מתקלקל ?
    האם יש משהו טבעוני שאפשר לשים במקום הפטריות ?
    תודה רבה רבה ,
    גלי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 3rd, 2013 at 20:14

    הי גלי
    את המרק אני שומרת עד שבוע במקרר (אם אני לא מחסלת אותו לפני…)
    את הקובה, לפני הבישול, אני שומרת במקפיא. ואז זה מחזיק כמה חודשים
    לגבי מילוי – את יכולה "להתפרע". כל מילוי שעולה על דעתך 🙂
    בהצלחה!

    [Reply]

  5. תלי הגב מרץ 4, 2013 בשעה 08:59

    הי עינת
    איך אפשר להפוך את הקובה לכשר לפסח?
    במה אפשר להחליף את הסולת
    תודה ואהבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 4th, 2013 at 11:50

    הי חלי
    אפשר אולי להחליף בקמח מצה
    לא ניסיתי בעצמי

    [Reply]

  6. איריס הגב מרץ 1, 2013 בשעה 03:53

    גם סוכר לבן אינו מהחי, אך הוא מזיק לבריאות.
    קמח לבן פועל בגוף בדיוק כמו סוכר לבן משום שהינו ריק מערכים תזונתיים מאחר והחלק המלא של החיטה המלאה קולף בתהליך העיבוד.

    כמה שחיפשתי סולת מלא לא מצאתי.
    אך תודה על ההארה.

    [Reply]

  7. איריס הגב פברואר 28, 2013 בשעה 11:05

    מקמח כוסמין? מקמח מלא?
    או מקמח לבן?…

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 28th, 2013 at 16:38

    טבעוני = ללא מוצרים מהחי
    סולת עשוייה מקמח, ולכן עונה על הקריטריון

    אפשר להשיג מקמח מלא אם זה מה שאת שואלת

    [Reply]

  8. איריס הגב פברואר 26, 2013 בשעה 07:12

    רק המילוי טבעוני.
    מה טבעוני בסולת?!
    אשמח להארה..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 26th, 2013 at 07:47

    מה *לא* טבעוני בסולת?
    סולת עשויה מקמח. טבעוני לגמרי

    [Reply]

  9. עדי הגב ינואר 7, 2013 בשעה 18:12

    ניסיתי, יצא ממש טוב. תודה!

    [Reply]

  10. רחל הגב אוקטובר 22, 2012 בשעה 05:44

    בל כמה קלוריות מכיל כל מתכון כל קובה אנא כיתבי אים זה חשבו ליירידה במשקל תודה רבה

    [Reply]

  11. דבורה הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 19:42

    האם "עדשים צהובות" במתכון – הכוונה לעדשים הכתומים הקטנים?

    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 12th, 2012 at 20:02

    לא. יש גם עדשים צהובות
    הנה תמונה
    http://bit.ly/NjgBf4

    [Reply]

  12. יפעת הגב יוני 2, 2012 בשעה 19:21

    פעם שניה שאני מכינה כבר ויוצא מאוד טעים. אפילו הבן שלי אוהב את הקציצות. טעים טעים. דרך אגב המתכון עם הבורגול הרבה יותר מוצלח בגלל שהבצק הרבה יותר אוורירי.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 2nd, 2012 at 19:22

    מצוין! תודה יפעת!

    [Reply]

  13. שרה הגב מרץ 2, 2012 בשעה 13:29

    היי עינת
    תודה על המתכונים.
    האם יש תחליף לסולת? דווקא דרישה קניתי וסולת לא….
    תודה

    [Reply]

    שרה Reply:
    מרץ 2nd, 2012 at 13:30

    ג׳רישה ולא דרישה כמובן 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 2nd, 2012 at 14:12

    הי שרה
    נראה לי שקצת בעייתי להכין קובה בלי סולת
    את יכולה אמנם להחליף לדוגמא באורז מבושל בהרבה מים
    אבל הטעם יהיה אחר לגמרי ולא טעם של קובה
    עינת

    [Reply]

  14. אליזבט הגב פברואר 20, 2012 בשעה 21:20

    שלום עינת,
    אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים.
    לאחרונה הוצאתי את החיטה על כל צורותיה מהתפריט שלי, יש לך רעיון איך להכין את הקובות אחרת.
    בתודה! אליזבט

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 21st, 2012 at 05:12

    הי אליזבט

    זה כמובן יצא שונה לגמרי, אבל אולי את יכולה לנסות להכין מדגן מבושל
    אורז מלא/קינואה/כוסמת

    [Reply]

  15. יפעת הגב פברואר 10, 2012 בשעה 13:41

    האם אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול?
    בעלי קנה בורגול שלא מסוג ג'רישה…

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 10th, 2012 at 14:09

    יכול להיות שהגרגירים של הבורגול גדולים מדי ואז הקובה תתפרק. אבל אני אומרת ששווה לנסות 🙂

    [Reply]

  16. לי הגב פברואר 4, 2012 בשעה 18:12

    נשמע מעולה!! אנסה זאת בימים הקרובים 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 4th, 2012 at 18:13

    מחכה לשמוע תוצאות 🙂

    [Reply]

  17. כוכב יפה הגב פברואר 4, 2012 בשעה 10:22

    נישמע טעים אני ינסה אותו. רציתי בבקשה ליצור איתך קשר לגבי דיאטה אני צמחונית אשמח ליצירת קשר יפה כוכב yaffacohav@walla.cim תודה

    [Reply]

השארת תגובה ל-שרה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס