[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס קטניות מבושלות (אני השתמשתי באזוקי, חומוס ושעועית ברבוניה)
חופן ענק של עלי תרד טריים שטופים
כרישה בינונית פרוסה לחצאי טבעות
3 בצל ירוק קצוץ (לבן + ירוק)
3 כפות קוואקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות רוטב סויה
2 חופנים של אגוזי מלך שבורים גס
כף שמן זית + כף שמן זית
100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים מיותרים
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מאדים כרישה בכף שמן זית (אש בינונית, סיר מכוסה) עד לריכוך.
אם צריך מוסיפים מים מדי פעם כדי שלא ידבק.
מוסיפים לכרישה את התרד וממשיכים לאדות (אם צריך, להוסיף מים).
כשהכרישה והתרד מוכנים, מערבבים בקערה את כל החומרים.
טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ומערבבים שוב (רצוי עם הידיים כדי לדחוס).
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קבבים (או קציצות עגולות, או "המבורגרים") ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מלמעלה שמן זית (כף לכל הכמות).
מכניסים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הקבבים ומכניסים לעוד 15 דקות.
אולי פטרוזיליה או כל עשב תיבול אחר
או שתנסי בלי 🙂
[Reply]
במה אפשר להחליף את התרד (בבקשה לא מנגולד)?
[Reply]
גם אני אכלתי חלק מהתערובת ככה, בלי לאפות. היא ממש טעימה בתור ממרח.
יצאו קציצות מעולות. גם לא מתפרקות בכלל.
יצא ממש ממש טעים, והתערובת בעלת טעם עז. לדעתי, כל פעם שאכין את המתכון הזה, אשאיר חלק בצד.
[Reply]
הי עינת
הכנו היום את התערובת לקבבים ויצא כל כך טעים שפשוט אכלנו ככה….
תודה על המתכון הנהדר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2012 at 12:33
חחח 🙂
תודה על השיתוף שרה
[Reply]
היי עינת
בן דודי היקר הכין לי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד אך הם ממש מתפרקות, מה עושים כדי שזה לא יקרה? אולי שמנו יותר מידי תרד, כמה גרם את שמה על הכמות הזו?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 24th, 2012 at 19:59
הי טל
התרד לא כל כך משנה מבחינת המרקם
אם הקפדתם על הכמויות של הרטובים מול היבשים
אולי לא טחנתם מספיק את חצי התערובת עם בלנדר מוט
צריך לטחון ממש עד לקבלת פירה
[Reply]
הי עינת,
גיליתי את האתר שלך והוא פשוט מקסים,
רציתי לשאול לגבי הקווקר, האם אפשר להחליף אותו במשהו דל גלוטן,
אולי קמח שקדים, מה דעתך?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 28th, 2012 at 18:01
תודה הדר 🙂 כיף לשמוע
כן. אפשר להחליף בקמח שקדים, קמח חומוס, קמח אורז או כל קמח שהוא נטול גלוטן
[Reply]
נרשם…ומיותר להגיד שבקרוב מאוד נכין גם אותו….המממ…מוזר זה לא הופיע בדף שלי…כמעט טהייתי מפספסת את המרשם.
[Reply]
חג שמח לך !!!! זה חשוד מאד שאין תגובות ניראה לי שכולם בפיקניקים ולא ראו את המתכון שלך.תודה ננסה בקרוב !!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 26th, 2012 at 17:16
חחח 🙂 אבל דווקא יש 40 לייקים 🙂
[Reply]