[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
1/4 כוס עדשים חומות מונבטות
1/4 כוס מאש מונבט
75 גרם טופו
חופן אגוזי מלך
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
בצל בינוני
מלח פלפל אבקת צ'ילי מעט כורכום
כף שמן זית למריחה
טוחנים בבלנדר: בצל, עדשים, מאש, טופו ואגוזים
מעבירים לקערה
מוסיפים קווקר, טחינה, תבלינים
וטוחנים חצי מהתערובת בבלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
בעזרת מברשת מורחים מלמעלה מעט שמן זית
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות, או עד שהקציצות משחימות
באמצע הזמן אפשר להפוך את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים
בתמונה – תוספת תבשיל בצל ירוק וכרוב סגול
כמה קציצות יוצאות מכמות זו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 26th, 2014 at 19:19
כ-9 קציצות. תלוי בגודל שלהן
[Reply]
שלום , אני חדשה בכל מה שקשור לצמחונות וטופו … אני כרגע צמחונית ומעוניינת במתכוני קציצות
של טופו עם עדשים , ירקות , … נחמד לי מאוד המתכונים החדשים האלה הרבה יותר קליל .
תודה חני.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 15th, 2014 at 17:25
בהצלחה חני 🙂
יש הרבה מתכונים באתר
תיכנסי לקטגוריית קציצות ולביבות ותגלי עולם שלם 🙂
[Reply]
אפשר להחליף את הבצל במשהו אחר? יש לי בת שלא תאכל אם יהיה בזה בצל…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 08:08
כן, אפשר בהחלט
אם אוהבים שומר, אפשר שומר
או שאפשר לוותר עליו לגמרי
[Reply]
טובית Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 17:32
תודה רבה, אוותר בכלל.
[Reply]
היי עינת הקציצות האלה נראות מפתות מאוד. כמה זה 1/4 גוש טופו בגרמים? יש כל מיני גדלים של גושים. תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 10th, 2012 at 15:28
צודקת!
אני מתכוונת לחבילה של 300 גרם
אשנה במתכון
תודה
[Reply]
שלום רב
מה ההבדל העקרוני בין עדשים שחורות, אדומות,חומות, ירוקות?
העדשים האדומות חצויות, לכן אי אפשר להנביט. משנה?
האם הערכים נשמרים בבישול?
תודתי
ציונה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 28th, 2012 at 12:27
הי ציונה
אין ממש הבדל עקרוני בין העדשים, חוץ מהצבע
ואולי זמן בישול/הנבטה
אפשר להנביט גם אדומות – אני מנביטה
אבל צריך לקנות שלמות ולא חצויות
(בדרך כלל האורגניות הן שלמות, תלוי של איזו חברה)
[Reply]
אהלן עינת.
עוד לא בישלתי אבל כבר שמח לי בלב לפגוש אותך ואת מתכונייך. הולכת לעשות את הקציצות. תודה ושבת שלום.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 13th, 2012 at 06:10
תודה ענת 🙂
בהצלחה!
[Reply]
היי עינת ותודה מראש!!
אני חדשה בהנבטת קטניות… האם עלי לבשל את הקטניות המונבטות במתכון זה? או שמספיק להן האפייה בתנור?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 12th, 2012 at 04:20
הי שיר
אם הקטניות מונבטות, אין צורך לבשל אותן. מספיקה האפיה
[Reply]
תודה על המתכון
הוא קל להכנה ומאוד טעים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 8th, 2012 at 10:34
תודה על השיתוף טל 🙂
כיף לשמוע!
[Reply]