Jun 16 2012

עוגת שוקולד דובדבנים

מאת: בשעה 09:57 נושאים: מתוקים

3285 צפיות בפוסט

 

 

ללא שמן, ללא סוכר מעובד וללא ביצים

 

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 כוס סילאן

1/4 כפית מלח

כפית סודה לשתיה

5 כפות קקאו

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

10-12 דובדבנים מרוסקים עם חצי כוס מים בבלנדר (סהכ כוס מיץ דובדבנים)

תבנית אינגליש קייק

**הערה**

העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג’ית

אם רוצים עוגה יבשה, צריך לשחק עם הכמויות של הקמח מול הנוזלים

לדוגמא: כוס וחצי קמח ורק חצי כוס מיץ דובדבנים

**

לשמן תבנית

לחמם תנור ל-180 מעלות

 

לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

להוסיף רסק תפוחים, סילאן ומיץ דובדבנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית משומנת

מכניסים לתנור למשך 40 דקות

(אחרי 20 דקות בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא מהתנור

אם עדיין רטוב, מכניסים לעוד 10 דקות ובודקים שוב וחוזר חלילה עד שהעוגה מוכנה)

 

לגיוון :

אפשר להחליף את מיץ הדובדבנים במיץ תפוזים

או קפה

או חלב צמחי כלשהו

או אפילו להשתמש במים

 

יופי! ואחרי ששברתי ת’ראש בלהמציא מתכון לעוגת שוקולד, מצאתי את המתכון

הזה פשוט מונח לו באינטרנט!

ממש דומה, לא ?

http://blog.fatfreevegan.com/2010/07/chocolate-blueberry-cake.html

 

 

55 תגובות

55 תגובות לפוסט “עוגת שוקולד דובדבנים”

  1. Adi Venus Elbazבתאריך 16 Jun 2012 בשעה 10:10

    וואו נראה מדהים!! חייבת להכין למשפחה :))

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    ספרי איך יצא :)

    [Reply]

  2. עיריתבתאריך 16 Jun 2012 בשעה 10:23

    מה גודל התבנית? זו תבנית אינגליש קייק?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן, עירית. כתוב שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק :)

    [Reply]

    עירית Reply:

    תודה. פספסתי את זה. אולי כדאי להוציא את עניין התבנית ליד החומרים ולא כהערה אגבית בתוך הטקסט.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    צודקת. טופל :)
    תודה

  3. איילת המבשלתבתאריך 16 Jun 2012 בשעה 11:42

    תודה מותק, מתכון מושלם, העוגה כבר בתנור!!! הוספתי חצי כוס מים ו15 דודבנים טריים מעוכים, לא בא לי לשטוף את הבלנדר..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    :)
    חח מצחיקה :)
    מחכה לשמוע איך יצא!

    [Reply]

  4. יפעתבתאריך 16 Jun 2012 בשעה 11:45

    טוב נשברתי. איך אומרים קוסמין באנגלית?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    spelt :)

    [Reply]

  5. ארד יצחקבתאריך 17 Jun 2012 בשעה 09:59

    ננסה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ניאה ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    :)

    [Reply]

  6. nona-lila meggedבתאריך 17 Jun 2012 בשעה 10:45

    שומרת האתר למועדפים. מעוניינת במתכונים טיבעוניים ללא גלוטן. האם אפשר להחליף את קמח הכוסמין למשהו אחר? כגון ק’ חומוס, שקדים,,,,? בברכה, נונה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי נונה
    ברוכה הבאה :)
    לא ניסיתי עם קמח אחר, ולכן לא יכולה להמליץ
    מה עם קמח תמי? הבנתי שהוא מצוין לאפייה

    [Reply]

    הילה להיס Reply:

    נראה מעולה :) מה זה קמח תמי ???

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    קמח תמי הוא קמח שעשוי מדגנים שלא מכילים גלוטן
    לרגישים או צליאקים

  7. [...] ועוד מתכון מאתר שאני מאד אוהבת של עינת שגיא ולכבודו קניתי היום קמח כוסמין בבית טבע: http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=982 [...]

  8. בתשבע רוזנפלדבתאריך 18 Jun 2012 בשעה 02:08

    אין לי מילים. מקסים. עושה אותה מייד !!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מחכה לשמוע דיווחים :)

    [Reply]

  9. מלאכבתאריך 18 Jun 2012 בשעה 22:06

    היי, מאיפה משיגים רסק תפוחים?
    אפשר פשוט לשים תפוחים בבלנדר?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כן, בוודאי שאפשר
    אבל רק אם יש בלנדר ממש טוב שיהפוך את התפוח לפירה

    את רסק התפוחים שלי אני קונה ב”עדן טבע מרקט”
    אני מניחה שאפשר להשיג בכל חנות טבע
    http://bit.ly/z7Sum2

    [Reply]

  10. פ. אלמוניבתאריך 18 Jun 2012 בשעה 22:09

    סופסוף מישהי רצינית שמשתפת מתכונים שבאמת(!) בלי סוכר(אפילו חום) או אבקת אפיה ושאר מרעין בישין. תודה רבה ברוכה תהיי.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה :)

    [Reply]

    שירה Reply:

    אם אתה נמנע מלהשתמש באבקת אפייה רגילה יש אבקת אפיה ללא אלומיניום – אם זה טוב…

    [Reply]

  11. דפנהבתאריך 20 Jun 2012 בשעה 17:56

    כל כך הרבה תגובות אבל אף לא אחת על העוגה. אז לא מזמן העוגה יצאה מהתנור ויצאה מעדן. בפעם הבאה אוסיף מייל כמו בלינק ששלחת כדי שמעט תהיה מתוקה. אין על המתכונים שלך עינת. תודה על הגיוון התמידי.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    באמת התחלתי לתהות אם רק לי היא היתה טעימה :)
    תודה על השיתוף דפנה!

    [Reply]

  12. דפנהבתאריך 20 Jun 2012 בשעה 17:57

    מייפל הכוונה

    [Reply]

  13. דנהבתאריך 23 Jun 2012 בשעה 14:18

    הכנתי עם קפה במקום דובדבנים ויצא לי לא מתוק בעליל…. וגם הטעם של הקקאו יצא מודגש מדי. מה את ממליצה להוסיף/לשנות כדי שיצא מתוק יותר?.. חוץ מזה המרקם היה בדיוק כמו שצריך.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי דנה
    קודם כל, תודה על השיתוף :)
    נכון, בגלל הטעם המר של הקפה כדאי להשתמש ביותר ממתיק
    הייתי מגדילה אולי את כמות הסילאן
    או, לחילופין, ממתיקה את הקפה לפני שמוסיפה לעוגה

    את כמות הקקאו אפשר להוריד ל-3 כפות

    [Reply]

    עינת Reply:

    אני נתקלתי באותה הבעיה בדיוק. הוספת הקפה גרמה לעוגה להיות מרירה. היא גם לא יצאה פאדג’ית אלא די דחוסה. אם מחליפים את הדובדבנים בקפה יש להוסיף כוס נוזלים או חצי כוס? או שאולי יש לקצר את זמן האפיה ולא לחכות עד שקיסם יוצא נקי?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לדעתי פשוט להמתיק את הקפה
    או להוסיף יותר סילאן

    [Reply]

  14. אילניתבתאריך 24 Jun 2012 בשעה 21:11

    עשיתי אותה עם קמח מלא, לא מומלץ, יצא טעם מוזר של עוגה לא מומלצת ובלי שום קשר מבחינת המתיקות הייתי מציעה להוסיף יותר סילאן כי הקקאו מאוד דומיננטי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה על השיתוף אילנית

    [Reply]

  15. יואבבתאריך 25 Jun 2012 בשעה 16:32

    הוספתי כף מייפל והעוגה עדיין לא יצאה מספיק מתוקה. היא גם לא ממש יצאה פאדג’ית אלא יבשה אחרי כ-30 דק’ בתנור.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מוזר. לי היא יצאה ממש נימוחה בפנים.
    חבל :-/

    [Reply]

  16. שירהבתאריך 26 Nov 2012 בשעה 15:29

    אהלן עינת. הכנתי את העוגה והיא יצאה נחמדה מאוד בעיני, אך כלל לא מתוקה. מה שגרם לכך שהכנתי אותה ביום חמישי לשבת והיא נשארה כמעט בשלמותה היום… חשבתי להפוך אותה לכדורי ״שוקולד״. יש לך רעיון מה להוסיף כדי שיצא טעים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי שירה
    את יכולה להוסיף קצת מייפל או סילאן

    [Reply]

  17. tamarבתאריך 02 Jan 2013 בשעה 16:40

    הי
    המרקם יצא מדהים אך העוגה לא מתוקה אפילו טיפטיפה, אפילו מרירה…
    שמתי לב שאין סוכר אז בטח המתיקות הייתה אמורה לבוא מהרסק והסילאן?
    איפה שגיתי?… בד’כ אני לא פשלנית עוגות…
    תןדה תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי תמר

    זה מאוד תלוי במתיקות שאת רגילה אליה
    לי אישית זה מספיק מתוק
    אבל בפעם הבאה את יכולה באמת להוסיף עוד קצת סילאן

    בכל מקרה, כדי לא לאבד את מה שכבר הכנת
    את יכולה למרוח ציפוי מלמעלה מ- :
    כף טחינה גולמית
    3 כפות סילאן או מייפל
    וכפית שטוחה קקאו

    לערבב טוב טוב ולמרוח מלמעלה :)

    [Reply]

  18. שרוןבתאריך 23 Apr 2013 בשעה 22:15

    איזה כיף למצוא מתכון כזה!
    אני טבעונית חדשה וגם סופרת נקודות…

    //
    יצאה לי עוגה בצבע שחור…במקום חום
    מאוד מוזר….
    המרקם מהמם, רק לא מתוקה מספיק
    נראה לי שיהיה מהמם ממש להוסיף אגוזים,
    למרות שאז תהיה קצת יותר משמינה….

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה שרון :) איזה כיף שאהבת!
    אפשר בהחלט להוסיף אגוזים
    היא לא תהיה ככ שמנה, כי קחי בחשבון שהאגוזים מתפזרים
    על כל העוגה, כך שבפרוסה יצא לך אולי אגוז אחד :)
    לגבי המתיקות – את יכולה אולי להגדיל את כמות הסילאן
    או למרוח ציפוי מתוק, מטחינה מייפל וקקאו

    [Reply]

  19. גליתבתאריך 11 Aug 2013 בשעה 17:50

    בכמה תפוחים להשתמש במקום רסק התפוחים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תפוח אחד מספיק

    [Reply]

  20. טלבתאריך 16 Aug 2013 בשעה 19:12

    הי עינת,
    אפשר לשים פטל או אוכמניות במקום דובדבנים או לוותר על הדובדבנים?
    אם אפשר לשנות אז כדאי להוסיף ממתיק????

    תודה טל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי טל
    אני מניחה שאפשר. לא ניסיתי בעצמי
    בעניין ההמתקה – זה מאוד אינדיבידואלי
    אני ממליצה לא להוסיף ממתיק בפעם הראשונה שמכינים ולבדוק אם העוגה מספיק מתוקה

    [Reply]

  21. צליאקבתאריך 17 Aug 2013 בשעה 09:31

    מה אפשר לשים במקום כוסמין?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אני מניחה שאפשר להשתמש בכל קמח אחר

    [Reply]

  22. שירבתאריך 17 Aug 2013 בשעה 19:53

    אפשר להכין ללא הדובדבנים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אפשר, אבל רצוי להוסיף נוזל אחר במקום

    [Reply]

  23. אנהבתאריך 26 Dec 2013 בשעה 12:32

    פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלך
    והמתכון נראה מעולה
    רק רציתי להגיד שחבל שאין לך כפתור לפינטרסט
    כי ככה אני שומרת את המתכונים המעודפיים עליי
    (כבר הולכת לחממם את התנור!)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה אנה!

    [Reply]

  24. קרןבתאריך 27 Jul 2014 בשעה 14:53

    היי עינת
    הכנתי את העוגה ויצא מצויין!
    המון תודה
    קרן

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    איזה כיף!
    תודה קרן :)

    [Reply]

  25. הילהבתאריך 10 Sep 2014 בשעה 15:29

    הי ותודה על המתכון.
    הצבע של העוגה והטקסטורה משגע.
    ללא דובדבנים ועם חצי כוס סילאן במקום רבע העוגה עדיין רחוקה מלהיות מתוקה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי הילה
    מתוק זה מאוד אינדיבידואלי
    בפעם הבאה נסי להוסיף פרי אחר במקום הדובדבנים
    כדי לקבל את הסוכר מהפירות

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות