• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות אורז ועדשים ברוטב עגבניות חי וקטיפתי

מיני קורס מתנה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

 

 

** אפשר להחליף את האורז בכל דגן אחר ואת העדשים בכל קטניה אחרת

**  הכמות מספיקה ל-14 קציצות בערך – תלוי בגודל

 

כוס אורז מלא מבושל

חצי כוס עדשים חומות מונבטות (או מבושלות)

בצל סגול קצוץ דק

כרוב סגול קצוץ דק (בערך ½ כוס – ¾ כוס)

פלפל ירוק קצוץ דק

שן שום קצוצה דק

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון

כף שמן זית לטיגון + כף שמן למריחה

כף קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

 

קוצץ ירקות

בלנדר מוט

מברשת למריחה

 

 

מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים בצל, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים עד ריכוך.

מוסיפים כרוב ופלפל ירוק, מגבירים את האש וממשיכים לבשל 3-4 דקות

מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים

מוסיפים אורז ועדשים, מערבבים, מכבים את האש, ומניחים בצד לצינון

 

אפשר לאכול גם כך

 

 

כשהתבשיל התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים

בעזרת בלנדר מוט טוחנים כ- 1/3 מהתבשיל

ומערבבים היטב (רצוי בעזרת הידיים)

מחממים תנור ל- 200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

בעזרת מברשת מורחים מעט שמן על כל קציצה

 

מכניסים לתנור ל- 20 דקות

 

 

 

הרוטב

 

 

כ-12 עגבניות שרי חצויות

2-3 שיני שום

 

טוחנים בקוצץ ירקות

מעבירים לכלי גבוה, וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט עד שהרוטב הופך לאוורירי וקטיפתי

 

 

 

 

צפיות 647
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

20 תגובות

  1. יערה הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 12:11

    הי עינת

    את הרוטב את משאירה ככה חי או מבשלת ?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 12:42

      נשאר חי

  2. דנה צמחי הגב אפריל 22, 2015 בשעה 05:22

    שלום עינת,
    אהבתי את המתכון של הקציצות של אורז ועדשים ברוטב עגבניות.
    לבן שלי יש רגישות לטחינה ואני נמנעת מלתת לו מוצרי חלב.
    מה אפשר לשים במקום??
    תודה מראש,
    דנה

    • עינת שגיא הגב אפריל 22, 2015 בשעה 11:34

      הי דנה
      אם את משתמשת בעדשים מונבטות ולא מבושלות אפשר לוותר על הטחינה וגם על קמח חומוס
      ולטחון היטב הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק

  3. ציפי הגב אפריל 11, 2013 בשעה 07:30

    היי עינת,
    אני חדשה בתחום
    השרתי עדשים ירוקות לכמה שעות והן התפרקו לאחר בישול של חצי שעה (והשרייה של כמה שעות)
    את יכולה לתת טיפ לבישול עדשים ירוקות?

    • עינת שגיא הגב אפריל 12, 2013 בשעה 06:35

      הי ציפי
      ההשריה מקצרת את זמן הבישול, לכן כדאי להיות עם האצבע על הדופק
      להציץ מדי פעם ולהוציא אותן בזמן

  4. מרגריטה הגב דצמבר 3, 2012 בשעה 13:09

    למה טוחנים רק 1/3?

    • עינת שגיא הגב דצמבר 3, 2012 בשעה 18:15

      כדי שישאר קצת המרקם האמיתי של המרכיבים
      אבל אפשר לטחון הכל, אין בעיה

  5. אורנה הגב נובמבר 7, 2012 בשעה 12:26

    היי עינת
    יש מתכונים שאת כותבת צ'ילי וסויה כולם עם חומרים שונים מסוגים שונים
    מה את ממליצה לקנות?

    • עינת שגיא הגב נובמבר 7, 2012 בשעה 18:59

      הי אורנה

      את יכולה למצוא את המוצרים ברשימה הזו
      http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993

  6. חגית הגב אוקטובר 21, 2012 בשעה 14:50

    הי עינת,
    בוודאי תוכלי לעזור גם לי.
    אני רוצה לקנות קוצץ ירקות.
    אני רוצה אותו קטן, כי המטבח שלי קטן,
    אבל אני לא בטוחה כמה חזק הוא צריך להיות כדי לעשות עבודה טובה.
    לקטנים יש פחות כוח, ככה לפי הפירסומים שמצאתי.

    האם את יודעת, מהי העוצמה המומלצת לקוצץ טוב?
    זה הערך שב W.

    תודה חגית

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 21, 2012 בשעה 16:31

      הי חגית
      שלי ממש ממש פשוט וקטן
      זה – http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743181
      נראה לי שהעוצמה היא 300 וואט
      (אני לא ממליצה ספציפית על המכשיר הזה. הוא לא נוח.
      אבל מבחינת עוצמה, הוא בסדר לצרכים שלי)

  7. נורית הגב אוקטובר 10, 2012 בשעה 14:28

    תודה עינת
    בזכותך אני מעמיקה בכל המתכונים שלך
    רוצה להכין בקרוב את ההמבורגר עדשים
    שנראה נהדר ופשוט{התמונות של התהליך מאוד מעודדות להכין..}
    אפשרי להכין ללא השרית לילה של העדשים?
    תודה נורית

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 10, 2012 בשעה 15:30

      הי נורית
      אם את מתכוונת למתכון ההמבורגר, אפשר גם לא להשרות את העדשים. העיקר שיהיו מבושלות.

  8. נורית הגב אוקטובר 9, 2012 בשעה 11:59

    היי עינת
    לאלתר ספונטני במטבח זה החלום שלי..
    בינתים אני זקוקה למעט עזרה..
    חשבתי לשלב, קציצות מהמתכון הזה {אורז ועדשים}
    למתכון עם הרוטב ואפונה
    מה את מציעה לשים במקום קמח חומוס
    קמח כוסמין או פרורי לחם כוסמין?
    תודה נורית

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 9, 2012 בשעה 14:20

      הי נורית
      זה אולי ישמע אבסורד, אבל כדי להיות ספונטנים, צריך לתכנן ולהתכונן 🙂

      לדעתי אפשר לשלב כל מתכון של קציצות עם רוטב העגבניות
      רק צריך לוודא שהן יהיו יציבות מספיק, כדי שלא יתפרקו בבישול ברוטב

      את יכולה להחליף את קמח החומוס בכל קמח אחר,
      או בקוואקר, או לשלב קמח עם פירורי לחם

      בהצלחה 🙂

  9. adi הגב אוגוסט 2, 2012 בשעה 18:08

    היי ענת, נראה מעולה!
    האם אפשר לוותר על הקמח חומוס במתכון ?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 2, 2012 בשעה 20:25

      תודה עדי
      אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח אחר או בפירורי לחם

  10. טובה הגב יולי 19, 2012 בשעה 12:04

    היי עינת,
    אחלה אתר, יופי של מתכונים, אני בתחילת דרכי ומקווה שאעמוד בזה…
    אבל איך אפשר לשמור על המשקל כשאני "דוחפת" טחינה לאורך כל היום?
    בבוקר בכריך…
    בצהריים בקציצות…
    אחה"צ בעוגיות…
    בערב בסלט…
    וידי עוד נטויה!

    • עינת שגיא הגב יולי 19, 2012 בשעה 12:07

      הי טובה

      אני ההוכחה החיה שזה אפשרי 🙂

      בבוקר – פרוסה עם טחינה וסילאן
      בצהריים – רוטב טחינה על הסלט
      אחהצ טחינה/חמאת בוטנים בעוגה/עוגיות
      בערב טחינה בקציצות

      🙂

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס