• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגיות קוקו-בננה טבעוניות

מיני קורס מתנה
עוגיות שוקו בננה טבעוניות
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין
natural vegan healthy food

כוס קמח כוסמין מלא אורגני מטחינת ריחיים
2 כפיות גדושות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
כפית מחוקה סודה לשתיה
1/4 כוס טחינה מלאה אורגנית
1/4 כוס סילאן אורגני ללא סוכר ותוספים
בננה בשלה

מועכים את הבננה עם מזלג, מוסיפים כף-שתיים מים ומערבבים למחית חלקה

בקערה מערבבים טחינה וסילאן
מוסיפים את מחית הבננה ומערבבים שוב

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה וקקאו
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים היטב

מחממים תנור ל-180 מעלות

בעזרת מכשיר פלאפל או 2 כפיות יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-10 דקות בדיוק

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

45 תגובות

  1. אילנית הגב דצמבר 13, 2017 בשעה 17:12

    היי אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום בננה ? אשמח לדעת כמות במידה וכן .
    תודה רבה

    [Reply]

  2. נוגה הגב יולי 27, 2017 בשעה 11:11

    יצאו לי ממש רכות כמו לחמניות קטנות אמנם טעימות אבל לא יצאו קריספיות, ככה צריכות לצאת??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 30th, 2017 at 08:30

    כן 🙂 הן יוצאות במרקם של עוגה

    [Reply]

  3. הדר הגב נובמבר 12, 2016 בשעה 11:44

    אפשר להכין את העוגה בתבנית של אינגליש קיייק במקום עוגיות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 14th, 2016 at 07:22

    לא ניסיתי. לא בטוחה שיעבוד. שווה לנסות

    [Reply]

  4. ורד הגב אוקטובר 24, 2015 בשעה 06:06

    עינת שלום רב,
    כל המשפחה מכורה:)
    הבן שלי בן השנה וחצי התחיל לדבר וכל היום עומד מול הארון ומבקש עוגיה עוגיה, כדאי לא להגיד כל היום לילד לא לא התחלתי לחפש רעיונות יצירתיים והגעתי אלייך.
    הכנתי את העוגיות האלה בלי הקקאו, וזה פשוט כל כך טעים, אני אוכלת כבר שבועיים אחד כזה ליד הקפה במקום וופלות/עוגיות שנהגתי לאכול:) וזה לא נמאס!!
    שאלה קטנה… הילד קצת התהלב יותר מידי
    האם זה נורמאלי להביא לו 3-4 כאלה ביום?
    היום בבוקר אכל אחד, אחר כך אכל סנדויץ ואז ביקש שוב עוד אחד!
    האם יש מניעה להביא לו יותר מידי?
    כל פעם שהוא אומר עוגיה אני מביאה לו במחשבה שזה בריא האם אני עושה נכון או שכן צריך להגביל אותו ?

    תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 24th, 2015 at 06:47

    תודה ורד 🙂 כיף לשמוע!
    עקרונית, העוגיות האלה קצת יותר בריאות מעוגיות רגילות,
    אבל עדיין יש בהן קמח וסילאן. הייתי מגבילה ל-2-3 ביום.
    כמובן בצורה שלא תפגע בו
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  5. ליאורה ירושלמי הגב פברואר 7, 2015 בשעה 21:55

    הכנתי בטוסטר אובן, יצא לי מאוד טעים. רק אציין שהן טופחות מאוד באפייה וחשוב לשמור על מרווחים מכובדים. תודה על המתכון המצויין!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 8th, 2015 at 14:05

    נפלא! תודה רבה 🙂

    [Reply]

  6. אירית הגב ספטמבר 21, 2014 בשעה 08:34

    אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון, אבל אפילו הקטנה שלי בת השנתיים שאוכלת ה-כ-ל, נתנה ביס אחד, עשתה פרצוף והחזירה לי… 🙁
    זה יצא דחוס עם טעם לוואי חזק ומעט חריף של בננה..
    כמה כפות זה רבע כוס טחינה/סילאן?
    לא רציתי לשפוך לכוס, ואז להיאבק לשפוך הכל לקערה, אז ראיתי שרבע כוס שווה ל-4 כפות, ושמתי ארבע כפות טחינה וארבע כפות סילאן. אולי פה הבעיה?
    הוספתי עוד כף-שתיים סילאן כי חשבתי שזה לא מספיק מתוק…

    בקיצור, המתכון לצערי הרב נחל אצלי כישלון חרוץ..
    אשמח לרעיונות לשיפור..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 22nd, 2014 at 20:27

    הי אירית
    מאוד מוזר
    כל מי שאכל אותם אצלי, אהב
    גם ילדים כמובן

    יכול להיות שזה פשוט עניין של העדפה
    בפעם הבאה, נסי אולי לשים פחות קקאו
    אולי הוא תרם למרירות
    אם את מעדיפה ללא טעם בננה, נסי להחליף אותה ברסק תפוחים

    מקווה שיצליח יותר בפעם הבאה

    [Reply]

  7. ליזה הגב מרץ 13, 2014 בשעה 05:12

    הי ענת ,תודה על המתכון !יצאה טעים 🙂 אצלי יצאו יותר לחמניות ,איך הם יצאו אצלך ?תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 13th, 2014 at 13:24

    תודה ליזה 🙂 כיף לשמוע!
    הן אמורות לצאת מעט רכות, לא קשות כמו עוגיות "רגילות" 🙂

    [Reply]

  8. ענת הגב יוני 16, 2013 בשעה 08:46

    הכנתי לנכדה שלי בת ה- 14 חודשים את העוגיות. אכלה אותן בהנאה רבה .הן מצויינות!!
    האם אפשר לשלב פרי אחר במקום בננה, כמו תפוח עץ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 16th, 2013 at 11:58

    איזה כיף ענת 🙂 תודה על השיתוף!
    לא ניסיתי להחליף את הבננה.
    מוזמנת לנסות ולשתף 🙂

    [Reply]

    ענת Reply:
    יוני 17th, 2013 at 12:15

    ואגב קינוחים מרעננים לקיץ, רסק ת"ע- כ-10 ת"ע גרנד סמית או אלכסנדר בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות, 2 מקלות קינמון, 3/4 כוס מים רותחים לבשל על חום בינוני עד שהתפוחים מתרככים,להסיר מהאש להוציא את מקלות הקינמון, למעוך(הם כ"כ רכים שאפשר עם מזלג) להוסיף כ 2-3 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)לצנן ולהכניס למקרר.

    [Reply]

  9. מרב הגב יוני 14, 2013 בשעה 15:28

    היי – אני ממירה בד"כ את הקמח במתכונים לשיבולת שועל שאני טוחנת בבית. מישהו ניסה? זה יכול לעבוד עם זה? ..
    תודה
    מרב

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 16th, 2013 at 11:58

    לדעתי לא צריכה להיות בעיה
    אשמח אם תנסי ותדווחי 🙂

    [Reply]

  10. מיכל הגב מרץ 10, 2013 בשעה 13:40

    שאלה.
    האם זה משמעותי אבקת קקאו אורגנית
    או אבקת חרובים ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 10th, 2013 at 13:45

    עניין של טעם כמובן 🙂
    נסי כך וכך ותראי מה יותר טעים לך 🙂

    [Reply]

  11. שירן הגב פברואר 23, 2013 בשעה 08:31

    איזה מרקם אמור להיות לעוגיות?
    הכנתי אותן ויצא ממש רך בפנים כמו לחמניות קטנות ומתוקות..
    איך אפשר להשיג מרקם יותר פריך?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 09:07

    הן אכן יוצאות רכות ואוויריות
    אם את רוצה עוגיות פריכות יותר נסי להפחית קצת קמח

    [Reply]

    שירן Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 09:50

    יש חשיבות לסוג הקמח? אני השתמשתי בקמח חיטה מלא..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 10:39

    אני מניחה שכל קמח מתנהג טיפה אחרת

  12. ליאת הגב פברואר 15, 2013 בשעה 12:16

    קלות להכנה אבל לא מספיק מתקות לטעמי. בפעם הבאה אגדיל קצת את כמות הסילאן

    [Reply]

  13. גלי הגב ינואר 27, 2013 בשעה 12:04

    אני עכשיו מכינה פעם שלישית , 🙂
    והבננה קצת השחימה לי אחרי שריסקתי אותה .. ולפני שערבבתי אותה עם התערובת ..
    והשאלה שלי היא , איך זה שהבננה לא מתקלקלת אחרי שמכינים את העוגיות ?..
    נניח אם אוכלית את העוגיות למחרת או אחרי יומיים ..
    כי אין בעוגיות חומר שימור או חומר שימור טבעי ופרי לאחר שקולף מועד להתקלקלות?
    תודה רבה , את מדהימה ,
    גלי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 27th, 2013 at 13:46

    הי גלי 🙂
    תודה רבה!

    הבננה לא מתקלקלת אחרי אפיה, כמו שכל פרי לא מתקלקל אחרי אפיה.
    כשהפרי אפוי או מבושל, הוא כבר פחות חשוף לחיידקים, ולכן לא מתקלקל.
    בעצם כמו כל מזון אחר שמבשלים/אופים ( אולי זו לא דוגמא טובה בבלוג טבעוני, אבל גם ביצים לא מתקלקלות אחרי אפייה 🙂 )

    [Reply]

  14. גלי הגב ינואר 24, 2013 בשעה 21:34

    הכנתי פעמיים ויצא מדהים !!
    הבעיה היא , שב – 2 הפעמים הכל נגמר באותו יום ולא נשאר למחרת !!!
    תודה , עינת 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 25th, 2013 at 09:20

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף גלי ! 🙂

    [Reply]

  15. חגית שור הגב ינואר 9, 2013 בשעה 10:28

    יצא מעולה!!! החלפתי עם טחינה רגילה כי לא היתה לי טחינה אתיופית ובכל זאת יצא יאמי. תודה רבה!!!

    [Reply]

  16. דפנה הגב ינואר 1, 2013 בשעה 08:14

    הי עינת, הבוקר ניסיתי עם קמח תמי ועשיתי זאת בתבנית מאפינס 12 יחידות יצא מדהיםםםםםםםםםםםםם. במקום סילאן שמתי מייפל.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 2nd, 2013 at 16:11

    מצוין! תודה על העדכון 🙂

    [Reply]

  17. שירה הגב דצמבר 26, 2012 בשעה 19:33

    מה זה טחינה אתיופית? אפשר להשתמש בטחינה רגילה משומשום מלא?
    העוגיות יוצאות מתוקות?
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 26th, 2012 at 20:39

    כן, אפשר להשתמש בטחינה מלאה רגילה
    העוגיות אכן יוצאות מתוקות

    [Reply]

  18. דפנה הגב דצמבר 23, 2012 בשעה 13:16

    ניסיתי עם קמח אורז מלא ולא יצא טעים. ניסיתי עם קמח שקדים ויצא מעדןןןןןןןןןןןןןן.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 23rd, 2012 at 17:43

    מעולה!!
    תודה 🙂

    [Reply]

  19. שרה הגב דצמבר 20, 2012 בשעה 09:35

    אפשר להשתמש באבקת חרובים במקום בקקאו?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 20th, 2012 at 10:32

    כן. בהחלט

    [Reply]

  20. אורחת קבועה הגב דצמבר 1, 2012 בשעה 08:43

    טיפה שינתי את המתכון.
    במקום הקמח השתמשתי בקמח אורז מלא (ללא גלוטן).
    כדי שהתערובת תידבק טוב על בטוח, השריתי כף זרעי פשתן טחון עם 3 כפות מים למשך 20 דקות (תחליף "ביצה" נפוץ אצלי במטבח), ולאחר מכן הוספתי זאת לתערובת הרטובים.
    טרם טעמתי, בעלי אמר מעולה מעולה…, תוך כדי הכנסת עוד עוגיה לפה.
    כיף לקום ככה בשבת בבוקר…
    גם מתוק וגם מעולה.
    מומלץ!

    [Reply]

  21. מיה הגב נובמבר 30, 2012 בשעה 08:31

    אפשר גם עם קמח מלא?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 1st, 2012 at 07:48

    אם השאלה היא אם אפשר עם קמח חיטה מלא
    אז התשובה היא כן

    [Reply]

  22. ליאת הגב נובמבר 25, 2012 בשעה 06:43

    שלום עינת,

    תודה על המתכונים הנפלאים שלך ועל המידע שאת שולחת.
    את עוזרת לי מאוד.
    לגבי המתכון-האם ניתן להשתמש בקמח חומוס במקום?

    תודה, ליאת

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 25th, 2012 at 07:24

    תודה ליאת
    לא ניסיתי לאפות עם קמח חומוס
    את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂

    [Reply]

  23. מירב הגב נובמבר 25, 2012 בשעה 06:10

    ממש אבל ממש טעים . קשה לי להפסיק לאכול מהן 🙂
    השתמשתי בקמח גריסים במקום כוסמין. ובמייפל טבעי במקום סילאן (זה מה שהיה בבית)
    עינת, תודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 25th, 2012 at 07:23

    יההי 🙂
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

השארת תגובה ל-מרב

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
יום פגישות ארוך במיוחד מתחי יום פגישות ארוך במיוחד מתחיל בבוסט של שוקו-בננה 💪🏾💪🏾🍌🍌

המתכון באתר בישול בריא עם עינת.
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
גם בימים הכי עמוסים
גם בימים שאין פירות בבית
גם בימים שלא מתחשק
לא מוותרת על ארוחת בוקר 🤗

סלט שרי אבוקדו ברוטב לימון, חומץ תפוחים, שמן זית, מלח פלפל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחת ערב - 
קולות רקע - שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, אפונה וזוקיני
מסמר הערב - טופו ברוטב פלפלים 🤩
המתכון לטופו באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מי עוד מכורים כמוני? מתכון ח מי עוד מכורים כמוני?
מתכון חדש באתר 🤩 
שמתאים כמנה עיקרית לארוחת החג (לאוכלי קטניות)
ההתנסות הראשונה שלי עם טופו היתה בסדנת בישול שהשתתפתי בה שאחת המנות בה היתה טופו בפלפלים
המנה לא היתה טעימה בכלל והייתי בטוחה שטופו זה לא בשבילי
16 שנה מאוחר יותר (היום) אני מכורה לטופו ומוכנה לאכול אותו בכל צורה (אפילו "ככה בלי כלום" כשהוא מוכן ביתי וטרי...)
אז הנה סוג של תיקון למנה ההיא של טופו בפלפלים
טופו ברוטב פלפלים משגע
מתאים גם כמנה עיקרית לארוחת החג (לאוכלי קטניות)
המתכון כבר מחכה לכם באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר נמצא בפרופיל
מי עוד מכורים כמוני? 🤚

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
"קצת" סלט אחרי הפחמימות של הסופש 😄

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (39)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (160)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס