• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגת אפרסמון טבעונית

מיני קורס מתנה
עוגת אפרסמון
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין
natural vegan healthy food

2 אפרסמונים בשלים מאוד – מקולפים ומעוכים
2 כפות שמן קוקוס או שמן זית
כפית חומץ
1/4 כוס סילאן
1 כוס קמח כוסמין מלא
כפית סודה לשתיה
3 תמרים עסיסיים במיוחד

בלנדר מוט
תבנית אינגליש קייק משומנת

מחממים תנור ל-180 מעלות

טוחנים עם בלנדר מוט את האפרסמונים והתמרים
מערבבים אפרסמונים ותמרים חומץ שמן וסילאן
בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה
מערבבים את הרטובים עם היבשים
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת
מכניסים לתנור ל- 30 דקות

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

25 תגובות

  1. פנינית הגב נובמבר 21, 2016 בשעה 13:14

    היום ניסיתי (בפעם השניה), עם קמח שיפון. לא הוספתי סילאן, רק הוספתי עוד תמרים, ויצא נחמד ביותר:)

    (רק צבע קצת מוזר, שחור-ירוק…)

    בפעם הקודמת לא קילפתי את האפרסמונים ובאמת יצא מזעזע. אז אין ברירה כנראה…

    אוהבת מאד מאד את המתכונים שלך! תודה רבה!

    [Reply]

  2. אורלי הגב ינואר 4, 2015 בשעה 19:38

    הכנתי את העוגה עם קמח מלא במקום שיפון ועם אבקת אפייה במקום סודה
    יצא לי מעט דביק,
    אולי הקמח לא מתאים או האבקת אפייה..
    אפיתי 30 דק' ואפילו קצת יותר.
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 5th, 2015 at 14:33

    הי אורלי
    אין קמח שיפון במתכון. השתמשתי בקמח כוסמין מלא
    כך שהתוצאה אמורה להיות זהה
    יכולים להיות לפעמים הבדלים בטמפ' של התנור

    [Reply]

  3. שירה הגב דצמבר 24, 2014 בשעה 09:16

    העוגה כבר בתנור אבל פתאום חשבתי על השמן קוקוס
    שמתי שתי כפות מוקשה זה בסדר? יותר מידי פחות מידי?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 24th, 2014 at 09:21

    מקווה שזה לא יותר מדי
    פעם אחת הכנתי עם 3 כפות שמן והעוגה יצאה שרופה ועם ריח נורא
    מקווה שתצא טוב 🙂
    עדכני אותי

    [Reply]

    שירה Reply:
    ינואר 3rd, 2015 at 10:51

    האמת יצא אחלה פעם הבאה אבל אני מנסה חצי קמח רגיל חצי כוסמין. הטעם היה מעט דומיננטי לי.
    תודה רבה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 3rd, 2015 at 11:11

    תודה שירה !

  4. יסמן הגב דצמבר 23, 2013 בשעה 17:19

    הי עינת
    יש לי את כל המצרכים חוץ מתמרים. אפשר לוותר עליהם או שאפשר אולי להוסיף עוד סילאן?
    תודה יסמין

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 24th, 2013 at 17:39

    הי יסמין
    לדעתי אפשר לוותר על התמרים, אבל עד כמה שזכור לי הם מאוד מוסיפים למתיקות
    אם את לא אוהבת מתוק מדי, לדעתי אפשר בלי
    אשמח לדיווח

    [Reply]

  5. ענבל הגב נובמבר 9, 2013 בשעה 18:53

    יצא לי קווטץ'..
    שיניתי ואולי שם הבעיה?
    קמח חיטה
    סוכר במקום סילאן
    כף שמן זית וכף חלב קוקוס במקום שמן הקוקוס.
    את האפרסמונים קילפתי חלקית (זה היה קשה) וריסקתי עם התמרים במג'ימיקס.
    חומץ – כמו שכתבת.

    תודה
    ענבל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 10th, 2013 at 13:20

    הי ענבל
    יותר מדי שינויים במתכון אחד 🙂

    לסוכר וסילאן יש מרקם שונה
    אחד יבש, השני נחשב לרטוב

    חלב קוקוס לא מתנהג כמו שמן קוקוס
    היית יכולה להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית

    [Reply]

  6. נילס הגב אוקטובר 2, 2013 בשעה 09:27

    היי עינת,
    האם אפשר להחליף את האפרסמונים בשזיפים? יש לנו בבית שזיפים רבים ואני מחפשת מה לעשות איתם. תודה מראש!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 3rd, 2013 at 15:44

    לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאפשר
    רצוי לקחת בחשבון שהמרקם של אפרסמונים ושזיפים הוא שונה
    ולכן יתכן שהם יתנהגו אחרת באפיה
    אם את מנסה, עדכני אותי איך יצא 🙂

    [Reply]

  7. מיכל הגב מרץ 5, 2013 בשעה 23:35

    שלום עינת
    האם ניתן להמיר את:
    1. שמן הקוקוס.
    2. קמח כוסמין.
    למשהו אחר, גם שמן, גם קמח?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 6th, 2013 at 08:17

    הי מיכל
    לדעתי אפשר להחליף, אבל לא ניסיתי בעצמי
    את שמן הקוקוס נסי להחליף בשמן זית
    ואת קמח הכוסמין את יכולה להחליף בכל קמח מלא אחר
    אשמח לשמוע דיווחים 🙂

    [Reply]

  8. תמי הגב ינואר 26, 2013 בשעה 18:47

    הי עינת,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, הם בד"כ הצלחה מסחררת.
    בעוגה הזאת , לדעתי היה טעם מפריע של הקמח, השתמשתי בכוסמין, לעומת עוגת החמאת בוטנים שנטעמה מעולה.
    אז אני לא ממש יודעת למה זה נטעם כך, אך בכל מקרה תוך זמן קצר לא נשאר זכר לעוגה.
    תמי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 26th, 2013 at 21:33

    אהמ.. גם אני לא יודעת למה
    אולי בגלל שאין הרבה שומן בעוגה הזו ?
    בכל מקרה, שמחה שלפחות נאכלה 🙂

    [Reply]

  9. נעמה הגב ינואר 9, 2013 בשעה 10:32

    הי עינת
    שאת כותבת 2 כפות שמן קוקוס,הכוונה במצב נוזלי או מוצק?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 9th, 2013 at 10:34

    הי נעמה

    הוא היה נוזלי

    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  10. אביטל הגב דצמבר 27, 2012 בשעה 20:00

    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית?

    תודה 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 28th, 2012 at 11:19

    אפשרי. אבל לא ניסיתי, כך שאני לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם

    [Reply]

  11. שירי הגב דצמבר 20, 2012 בשעה 21:16

    היי עינת!
    תודה רבה על המתכונים המוצלחים!
    אפשר במתכון הזה להשתמש בקמח מלא במקום קמח הכוסמין?

    ובאופן כללי- במתכונים אחרים של מתוקים (או בכלל- אני פשוט לא יודעת מה מידת החשיבות של זה)אפשר להחליף את קמח הכוסמין באחר?

    תודה 🙂
    שירי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 21st, 2012 at 05:29

    הי שירי

    מבחינת אפיה – אין הבדל
    מבחינת בריאות – יש 🙂

    כוסמין יותר בריא מחיטה

    [Reply]

  12. רבקה הגב דצמבר 2, 2012 בשעה 07:13

    עינת בוקר טוב!~
    קראתי את המתכון לעוגת אפרסמונים ניראה מעניין, מה שלא הבנתי זה שבחומרים לא כתבת מלח ובאופן ההכנה כתבת להכניס מלח האם זו טעות כתיב או שהתכוונת למלח. דבר שני האם אפשר להחליף את השמן קוקוס?! ובאיזה שמן והאם זה חובה, עד עכשיו בעוגות שלך אין שמן.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 2nd, 2012 at 08:10

    צודקת!
    רציתי להשתמש במלח ושכחתי
    ובסוף שכחתי להוציא אותו מהמתכון
    מיד מתקנת

    נכון, בדרך כלל במתכונים שלי אין שמן
    אבל יש מרכיב שומני כלשהו כמו טחינה או חמאת בוטנים
    ובדרך כלל אני משתמשת ב-1/4 כוס טחינה/חמאת בוטנים

    הפעם אין, ולכן הוספתי 2 כפות שמן
    לדעתי זה הכרחי למרקם העוגה
    אבל את מוזמנת לנסות בלי
    נסי להוסיף רסק תפוחים במקום
    אולי יצא טוב 🙂

    [Reply]

השארת תגובה ל-שירי

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
יום פגישות ארוך במיוחד מתחי יום פגישות ארוך במיוחד מתחיל בבוסט של שוקו-בננה 💪🏾💪🏾🍌🍌

המתכון באתר בישול בריא עם עינת.
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
גם בימים הכי עמוסים
גם בימים שאין פירות בבית
גם בימים שלא מתחשק
לא מוותרת על ארוחת בוקר 🤗

סלט שרי אבוקדו ברוטב לימון, חומץ תפוחים, שמן זית, מלח פלפל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחת ערב - 
קולות רקע - שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, אפונה וזוקיני
מסמר הערב - טופו ברוטב פלפלים 🤩
המתכון לטופו באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מי עוד מכורים כמוני? מתכון ח מי עוד מכורים כמוני?
מתכון חדש באתר 🤩 
שמתאים כמנה עיקרית לארוחת החג (לאוכלי קטניות)
ההתנסות הראשונה שלי עם טופו היתה בסדנת בישול שהשתתפתי בה שאחת המנות בה היתה טופו בפלפלים
המנה לא היתה טעימה בכלל והייתי בטוחה שטופו זה לא בשבילי
16 שנה מאוחר יותר (היום) אני מכורה לטופו ומוכנה לאכול אותו בכל צורה (אפילו "ככה בלי כלום" כשהוא מוכן ביתי וטרי...)
אז הנה סוג של תיקון למנה ההיא של טופו בפלפלים
טופו ברוטב פלפלים משגע
מתאים גם כמנה עיקרית לארוחת החג (לאוכלי קטניות)
המתכון כבר מחכה לכם באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר נמצא בפרופיל
מי עוד מכורים כמוני? 🤚

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
"קצת" סלט אחרי הפחמימות של הסופש 😄

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (39)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (160)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס