• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מאפה אורז וחצילים

מיני קורס מתנה

מוסקה טבעונית

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 1סמ

3/4 כוס אורז בסמטי מלא או פרסי מלא

גזר מגורד

קישוא מגורד

בצל מגורד

עגבנייה קצוצה

1 רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (יש של הרדוף)

מלח פלפל

כף שמן זית

תבנית רחבה וגבוהה רצוי כזו שיש לה מכסה.

מחממים תנור לחום בינוני.

מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מלמעלה כף שמן זית ואופים עד השחמה. מניחים בצד.

בתבנית אחרת, מסדרים חצי מכמות פרוסות החציל בתחתית התבנית.

בקערה מערבבים היטב אורז, ירקות, מלח, פלפל וחצי מקופסת הרסק ושופכים מעל שכבת החצילים.

מסדרים מלמעלה עוד שכבת חציל.

בקערה מערבבים את חצי קופסת הרסק שנותרה עם 2 כוסות מים ומעט מלח. מערבבים היטב ושופכים מלמעלה עד כדי כיסוי. אם אין מספיק נוזלים על מנת לכסות את הכל, אפשר להוסיף עוד מים.

מכסים את התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כשעה או עד שכל הנוזלים נספגו.

צפיות 1,353
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

מרק שעועית אדומה וסלק

מרק שעועית אדומה וסלק טבעוני

פלפלים ממולאים טבעוני

מתכון לפלפלים ממולאים באורז ועדשים

פלפלים ממולאים טבעוני

מתכון לפלפלים ממולאים טבעוניים

תבשיל אורז בטטה חציל וכרובית

מתכון טבעוני של אורז בטטה וירקות

אורז בצל גזר חצילים עגבניה קדירה קישוא רסק עגבניות

16 תגובות

  1. ענת הגב אוגוסט 28, 2014 בשעה 13:07

    תודה על השיתוף.
    לא הבנתי מה מקומם של החצילים הקלויים במתכון, בתוך המוסקה.
    אסביר את עצמי:
    אם מלמטה שמים שכבת חצילים ,מעל את המוסקה ומעל עוד שכבת חצילים אז מה עושים עם החצילים הקלויים?
    -יכול להיות שהתבלבלתי, אך אשמח להסבר.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 28, 2014 בשעה 19:58

      הי ענת
      אין חצילים קלויים בנוסף לפרוסות החציל

  2. נטע הגב אוקטובר 16, 2013 בשעה 11:39

    אני מניחה שהתכוונת לשתי כוסות מים? ("בקערה מערבבים את חצי קופסת הרסק שנותרה עם 2 כוסות ומעט מלח) – אחרת איני מבינה כיצד האורז מתבשל…
    תודה

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 16, 2013 בשעה 12:24

      צודקת! 2 כוסות מים
      תיקנתי 🙂
      תודה רבה!

  3. ליאת הגב נובמבר 2, 2012 בשעה 15:29

    שמתי במקום האורז כוסמת ועדשים, ולא שמתי שמן על החצילים, ויצא מעולה (: תודה!

    • עינת שגיא הגב נובמבר 2, 2012 בשעה 16:19

      תודה ליאת 🙂

  4. די הגב ספטמבר 24, 2012 בשעה 12:06

    לא כתבת כמה על כמה מעלות חום לשים.
    אני כבר שעה וחצי מבשלת את זה על 180 ועוד לא נגמרו המים.. :S

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 24, 2012 בשעה 12:56

      צודקת! מצטערת
      אבל אכן אפיתי בחום של 180 מעלות
      אני מניחה שהזמנים משתנים מתנור לתנור
      אל תתייאשי :-/

  5. דינה הגב יולי 24, 2012 בשעה 11:18

    כשכבר מכניסים את התבנית עם הכל צריך לכסות אותה?

    • עינת שגיא הגב יולי 24, 2012 בשעה 11:33

      כן. רצוי, כי אחרת הכל משפריץ

      הוספתי גם במתכון. תודה על השאלה 🙂

      • דינה הגב יולי 24, 2012 בשעה 11:49

        תודה לך!
        בינתיים בתנור, אבל מריח מדהים!! =)

  6. יואב הגב מאי 4, 2012 בשעה 19:48

    נוסה בהצלחה 🙂

    • עינת שגיא הגב מאי 5, 2012 בשעה 06:14

      תודה על השיתוף יואב 🙂

  7. הילה הגב אפריל 11, 2012 בשעה 10:24

    האם כמות האורז היא לפני בישול?
    ולא ממש הבנתי לגבי שכבות החצילים, השכבה הראשונה במוסקה היא לא קלויה בתנור, אלא רק נאפית עם כל העסק?

    • עינת שגיא הגב אפריל 11, 2012 בשעה 10:31

      הי הילה
      האורז הוא ללא בישול מכיוון שהוא מתבשל בתנור

      את החצילים קולים בתנור בנפרד לפני שמתחילים להכין את המוסקה

      קולים את פרוסות החציל בתנור ומניחים בצד
      אחכ מתחילים עם המוסקה – מניחים שכבת חצילים אחת, עליה את האורז ומעליו עוד שכבת חצילים

      • הילה הגב אפריל 11, 2012 בשעה 17:56

        תודה, ינוסה בקרוב 🙂

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס