• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
פשטידת כרישה ופטריות ללא גלוטן

2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ-300 גרם)
סלסילת פטריות שמפיניון
6 כפות קמח חומוס או קמח עדשים
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית מלאה
מלח, פלפל
שמן זית

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

בלנדר מוט
תבנית מלבנית קטנה

מטגנים את הכרישה בשמן עד ריכוך (אש בינונית, סיר מכוסה).
כשהכרישה מתרככת, מוסיפים את הפטריות, מגבירים את האש וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם גבינתי.
מוסיפים לטופו את הכרישה והפטריות, קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית וממלאים בתערובת הפשטידה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

צפיות 1,595
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

25 תגובות

  1. בתיה קריגר הגב מאי 11, 2018 בשעה 13:08

    הי עינת
    אין לי טופו אפשר להחליף בפתיתי סויה?

    • עינת שגיא הגב מאי 12, 2018 בשעה 08:47

      הי בתיה. לא יודעת להגיד לך. לא ניסיתי 🙂

  2. מאיה הגב אוקטובר 24, 2016 בשעה 21:53

    אם יש לך ויטמיקס או יש למישהו את מכירה פשוט תטחני, זה ה שאני עושה

  3. tommy הגב ינואר 1, 2016 בשעה 11:37

    הפשטידה ממש טעימה ובריאה, תודה רבה!

  4. ליאת הגב מאי 22, 2015 בשעה 07:12

    מכינה אותה שוב ושוב ותמיד קוצרת מחמאות!

    • עינת שגיא הגב מאי 22, 2015 בשעה 11:52

      איזה כיף 🙂 תודה רבה !!

  5. תמר הגב יוני 2, 2014 בשעה 16:37

    הי עינת
    הכנתי את הפשטידה תוך הקפדה על כמות מדויקת של כל המרכיבים ועם זאת יצאה כמות מאד קטנה שבקושי הספיקה לתבנית מלבנית קטנה. לאיזה גודל כלי ייעדר את המתכון במקור..?
    ראיתי בתגובות שכתבת שיכול להספיק לשתי תבניות אנגלית?
    בכל מקרה בטוחה שייצא טעים…. זה בתנור….
    המון תודה5

  6. עמית הגב פברואר 25, 2014 בשעה 06:15

    היי
    אני רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש (אחת להקפיא), אני צריכה בשביל זה להכפיל כמויות?
    תודה

    • עינת שגיא הגב פברואר 25, 2014 בשעה 07:59

      הי עמית
      לא ניסיתי בעצמי, אבל לדעתי אין צורך. נראה לי שהכמות תספיק.

  7. עינת הגב אוגוסט 31, 2013 בשעה 10:58

    אני רוצה להדגיש שעדיף להוסיף קודם כל את הטחינה וקמח החומוס לטופו, לערבב ואז להוסיף את הפטריות והכרישה.

  8. עלמה הגב יולי 13, 2013 בשעה 08:04

    הי עינת
    מאוד התרשמתי מהאתר שלך אבל אני רואה שקמח חומוס הוא מרכיב שחוזר בהמון מתכונים, אני גרה בארהב ולא מוצאת פה קמח כזה בשום מקום, במה ניתן להחליף את זה?
    תודה

    • עינת שגיא הגב יולי 13, 2013 בשעה 13:22

      הי עלמה
      נסי לחפש בחנויות תבלינים הודיות או אסייתיות
      אם אין קמח חומוס, נסי למצוא קמח עדשים
      ואם אין ברירה אחרת, את יכולה להשתמש בקמח תירס
      אין לו את האיכותיות של קמח החומוס, אבל הוא יעשה את העבודה
      בהצלחה!
      עדכני אותי אם מצאת

  9. אורנה הגב מאי 25, 2013 בשעה 09:05

    הי עינת
    נראה מצוין, אפשר לוותר או להחליף את הטופו במשהו אחר?

    תודה אורנה

    • אורנה הגב מאי 25, 2013 בשעה 09:06

      כרובית למשל?

    • עינת שגיא הגב מאי 25, 2013 בשעה 19:55

      אורנה, כרובית לא יציבה כמו טופו, לכן זה לא יעבוד
      אפשר להחליף את הטופו בעוד קמח חומוס או כל קמח אחר
      אבל לדעתי היא תצא יבשה יותר

  10. צהלה הגב מאי 7, 2013 בשעה 17:45

    נראה לי שפשוט חייב להוסיף מים בערך חצי כוס אחרת יוצא יבש ולא אכיל

  11. חן הגב מאי 3, 2013 בשעה 18:39

    נוסיף גם נוסיף!

    איך השימוש בקמח חומוס משפיע על המרקם והטעם? לעומת הקוואקר, כמובן..

    • עינת שגיא הגב מאי 3, 2013 בשעה 18:45

      קצת יותר דחוס. הטעם טעים 🙂

  12. חן הגב מאי 1, 2013 בשעה 18:50

    הי עינת,

    בפשטידה ה"מקורית" החלפתי תרד במנגולד ויצא מעולה!

    יש דרישה בבית לעוד סיבוב – אבל אין פטריות וגם לא מנגולד.

    הכרישה תסתדר לבד?

    • עינת שגיא הגב מאי 2, 2013 בשעה 12:24

      איזה כיף חן 🙂 תודה על השיתוף!
      כן, לדעתי הכרישה תסתדר יפה מאוד לבד. הייתי אולי מוסיפה עוד אחת לחגיגה 🙂

  13. מירה הגב אפריל 29, 2013 בשעה 21:04

    הי עינת ,
    האם ניתן לוותר/להחליף את הטחינה ?
    תודה
    מירה

    • שרון הגב נובמבר 13, 2013 בשעה 19:39

      הי עינת,
      הבנתי שהטופו/סויה מאוד מאוד לא בריא לנו הנשים בגלל האסטרוגן שבו, הוא גורם לבילבול הורמונלי, ומסוכן לנו.
      אשמח לתגובתך שרון.

      • עינת שגיא הגב נובמבר 14, 2013 בשעה 17:23

        הי שרון
        אין אסטרוגן בסויה אלא פיטואסטרוגן
        שהוא חומר צמחי דמוי אסטרוגן
        הפיטואסטרוגן דווקא מאזן את פעולה האסטרוגן בגוף
        ובכך מקלים על תופעות גיל המעבר ומונעים התפתחות סרטן הורמונאלי
        (כמו לדוגמא: סרטן השד, סרטן הערמונית).
        הבעיה עם סויה היא שהיא נמצאת כמעט בכל המזונות המעובדים
        מי שאוכל מזונות מעובדים מקבל סויה מכל הכיוונים
        ואז נוצר עודף
        ועודף בכל מזון שהוא לא טוב
        אם לא אוכלים מזונות מעובדים, ואוכלים מדי פעם סויה או טופו
        אין שום בעיה

  14. ציפי הגב אפריל 29, 2013 בשעה 13:25

    היי
    המתכון נראה מעולה
    במה אפשר להחליף את הכרישה?

    • עינת שגיא הגב אפריל 29, 2013 בשעה 13:28

      אבל זו פשטידת כרישה 🙂
      סתם
      אפשר להחליף אותה בבצל, שומר (אם יש עדיין…), או כל ירק אחר
      אבל קחי בחשבון שאוכל תצטרכי להתאים מחדש את הכמויות של הקמח והטופו
      בהצלחה 🙂

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס