• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט

מיני קורס מתנה
קציצות כוסמת וחומוס עם טוויסט

כ-8 קציצות

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

כוס כוסמת מבושלת
1/4 כוס גרגירי חומוס לאחר 24 שעות השריה
(אצלי תמיד יש קטניות בהשריה או בהנבטה. היו לי גרגירי חומוס בהשריה, מתוכם הוצאתי 1/4 כוס אחרי 24 שעות)
2 בצלים ורדרדים בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לרבעים
כף שמן זית
כף סילאן

מכינים את הבצלים –
בכלי קטן מכסים את הבצלים במים,
מוסיפים כף שמן זית, כף סילאן ומלח ומביאים לרתיחה
אחרי הרתיחה מבשלים עד שכל (או לפחות רוב) הנוזלים יצטמצמו (כ-40 דקות)

מסננים את הבצלים מהנוזלים שנשארו וסוחטים מעט

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים בקערה כוסמת גרגירי חומוס בצלים מקורמלים מלח ופלפל
וטוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-15 דקות נוספות

בצלים מקורמלים
צפיות 675
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

14 תגובות

  1. הדסה הגב אוגוסט 25, 2013 בשעה 18:46

    שלום עינת,
    תודה על אתר עשיר וגדוש בתוכן, אני מקווה להתחיל ליישם.

    רציתי לשאול בנוגע להשריה של קטניות או הנבטה, ניסיתי שיהיו לי קטניות בהשריה, וההתעסקות עם החלפת המים, סינון וכו׳ וגם הכמות הגדולה של הקטניות שלא כל כך צריך ,פשוט מוסיף ריח של ריקבון קצת. מותר לאכול אותם כך? מה אפשר לעשות איתם?
    תודה
    הדסה

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 26, 2013 בשעה 17:58

      הי הדסה
      ריח של ריקבון אומר שהקטניות נרקבו
      לא כדאי לאכול אותן כך
      בקישור הזה תוכלי למצוא הסבר מפורט על הנבטה
      http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html

  2. מיכל הגב מאי 18, 2013 בשעה 20:49

    שלום עינת.
    נכון התבלבלתי, התכוונתי לכוסמת.
    שאלה נוספת:
    המים תוך כדי הרתחה בצבע מעט חום / כתמתם.
    האם זה המצב הרגיל בבישול כוסמת אורגנית,או אולי לא מספיק שטפתי אותה?
    אגב הייתי צריכה לשטוף אותה טרם שימוש?
    תודה.

    • עינת שגיא הגב מאי 19, 2013 בשעה 12:30

      כן 🙂 מי הבישול יוצאים חומים. זה בסדר גמור.
      אני שוטפת אותה אחרי הבישול, לא לפני.
      ברגע שהיא מוכנה אין שום זכר למים החומים 🙂

  3. מיכל הגב מאי 18, 2013 בשעה 12:15

    שלום עינת,
    קניתי עד עתה את הקינואה החומה, שהסתבר לי שהיא למעשה קלוייה.
    לכן קניתי את זו הבהירה, מעין ירוק לבן, אורגנית.
    את יכולה לכתוב לי כיצד מבשלים אותה? (כי בטעות רוקנו וזרקתי את ההוראות).
    שנית,
    כתבת 1 כוס קינואה מבושלת.
    האם לפני בישול הכמות זהה במקרה שלה לאחרי הבישול?
    כי אינני יודעת כמה מתוך השקית לבשל למתכון ספציפי זה.
    תודה לך ושבת שלום.

    • עינת שגיא הגב מאי 18, 2013 בשעה 17:21

      הי מיכל
      אני מניחה שאת מתכוונת לכוסמת ולא לקינואה 🙂
      הנה וידיאו שבו אני מראה איך אני מבשלת את הכוסמת הירוקה
      http://youtu.be/tC7m7ejCYBA
      לגבי הכמות – הכוונה היא לכוס כוסמת אחרי בישול (לפני בישול זה בערך חצי כוס, כי היא מכפילה את גודלה בבישול)
      בהצלחה 🙂

  4. מירה הגב מאי 10, 2013 בשעה 14:37

    שלום עינת,
    הכנתי את הקציצות כוסמת לפי המתכון שפרסמת והקציצות התפרקו קצת. מה יכולה להיות הסיבה? תודה, מירה

    • עינת שגיא הגב מאי 10, 2013 בשעה 15:08

      הי מירה
      האם הפכת אותן באמצע ?
      כמה זמן היו בתנור?
      לקציצות טבעוניות צריך לתת קצת זמן אחרי שמוציאים מהתנור כדי שיתגבשו קצת
      וגם חשוב לערבב את התערובת עם הידיים כדי שתהיה דביקה יותר

  5. רחל הגב מאי 9, 2013 בשעה 06:30

    הי עינת,
    מה הכוונה בבצלים ורדרדים?

    • עינת שגיא הגב מאי 9, 2013 בשעה 13:40

      זה מן בצל סגול כזה, אבל הצבע שלו היה דהוי
      אז לא ידעתי אם הוא סגול או לבן 🙂

  6. דנה הגב מאי 6, 2013 בשעה 10:12

    ואם אשתמש בחומוס מבושל זה גם יהיה בסדר? יש לי חומוס מבושל של סנפרוסט ולא בא לי להתעסק עם השריות בימים אלה…
    מצטרפת למחמאות על האתר, תענוג לחיך ולעיניים!

    • עינת שגיא הגב מאי 6, 2013 בשעה 12:23

      תודה 🙂
      כן, אין בעיה להשתמש בחומוס מבושל
      אבל אולי המרקם יהיה קצת שונה

  7. סילביה הגב מאי 5, 2013 בשעה 05:54

    שלום עינת
    האם הבנתי נכון?החומוס ללא בישול בכלל?
    ושוב תודה על המתכונים הנפלאים המסייעים כל כך לאכול בריא וטעים

    • עינת שגיא הגב מאי 5, 2013 בשעה 11:48

      תודה סילביה 🙂
      אכן, החומוס ללא בישול. ממש כמו שמכינים פלאפל 🙂

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס