• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות אורז ועדשים כתומות

מיני קורס מתנה
קציצות אורז ועדשים כתומות

(כ-30 קציצות)
כוס וחצי עדשים כתומות מושרות
כוס וחצי אורז בסמטי מלא מבושל
גזר קצוץ
בצל קצוץ
3 חופנים קשיו – לטחון לאבקה
3-5 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל גרוס

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

מבשלים את העדשים עד ריכוך
מערבבים את כל החומרים יחד – חוץ מהירוק של הבצל הירוק
טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

צפיות 2,968
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

48 תגובות

  1. תמר מגדל הגב אוגוסט 21, 2021 בשעה 08:56

    האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפותן?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 22, 2021 בשעה 05:41

      מבחינה בריאותית לא מומלץ לטגן, אבל מאמינה שאפשר

  2. אסתר הגב יוני 26, 2019 בשעה 09:50

    אה זה מלא, מבושל
    קראתי את זה לא מבושל

    • עינת שגיא הגב יוני 26, 2019 בשעה 09:51

      🙂

  3. אסתר הגב יוני 26, 2019 בשעה 09:49

    לא הבנתי, האורז לא מבושל??

  4. אורנה הגב אפריל 18, 2019 בשעה 11:34

    הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
    את העדשים לא בישלתי.
    הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
    הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית

    • עינת שגיא הגב אפריל 18, 2019 בשעה 12:32

      נהדר! תודה על השיתוף אורנה 🙂

  5. תמר הגב ינואר 25, 2018 בשעה 13:53

    הי עינת, יצא ממש מעולה תודה רבה!!

  6. ליזה הגב אוגוסט 24, 2017 בשעה 09:32

    אהלן, האם אפשר להשתמש בסוגי אורז אחרים?

  7. שירלי הגב יולי 20, 2017 בשעה 10:01

    האם אפשר להשתמש באגוז טחון במקום קשיו (מה שיש לי במזווה..)?

    • עינת שגיא הגב יולי 24, 2017 בשעה 18:12

      מאמינה שכן. ומאמינה שקצת ישפיע על הטעם, אבל לא קריטי

  8. שיר הגב מאי 27, 2017 בשעה 14:02

    חייב אורז בסמטי מלא ? או אפשר עם כל אורז ?

  9. מיכל הגב פברואר 16, 2017 בשעה 10:55

    היי עינת,
    יש לי אורז ועדשים מבושלים יחדיו. שאלתי היא, מה "מדביק" את החומרים למצב של קציצה ?
    תודה, מיכל.

    • עינת שגיא הגב פברואר 16, 2017 בשעה 13:53

      הקשיו מחבר הכל יחד 🙂

  10. מיכל כרמלי הגב ינואר 21, 2017 בשעה 20:34

    שלום!
    נראה אחלה וגם יש לי הכל, כמעט… מה עושים אם אין לי בצל ירוק?
    תודה רבה על הכל

    • עינת שגיא הגב פברואר 16, 2017 בשעה 13:59

      מכינים בלי 🙂 לא קריטי
      אפשר להחליף אותו בעשבי תיבול אחרים, איזה שאוהבים ויש בבית

  11. נועה הגב ינואר 6, 2017 בשעה 17:29

    ואם אין לי קאשיו?

  12. Ruthie הגב נובמבר 12, 2016 בשעה 16:41

    קציצות מעולות. גם הלא טבעונים אכלו בהנאה רבה.
    אני הוספתי יותר אורז, בערך 2 כוסות, ואולי זו הסיבה שהן היו יציבות מאוד וצורתן נאה.

    • עינת שגיא הגב נובמבר 14, 2016 בשעה 07:22

      תודה 🙂

  13. נגה הגב ספטמבר 23, 2016 בשעה 13:37

    כמה קלוריות המתכון?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 24, 2016 בשעה 07:50

      מצטערת, לא מתעסקת בקלוריות 🙂

  14. עדי הגב ספטמבר 21, 2016 בשעה 11:23

    היי את הגזר לגרד או לקצוץ דק?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 22, 2016 בשעה 05:20

      לא כל כך משנה, כי טוחנים עם בלנדר מוט את הכל.
      אם הבלנדר שלך חזק, אפשר לקצוץ, אם בא לך לעזור לו, עדיף לגרד 🙂

  15. טליה הגב יוני 15, 2016 בשעה 06:00

    מה קורה אם מאדים את העדשים?

  16. טליה הגב יוני 15, 2016 בשעה 05:59

    האם אפשר לאדות את העדשים במקום לחמם במים?

  17. הודיה הגב ינואר 28, 2016 בשעה 09:44

    הי עינת

    האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה/כוסברה במקום בצל ירוק?

    • עינת שגיא הגב ינואר 28, 2016 בשעה 09:59

      כן. אבל זה ישפיע על הטעם מן הסתם

  18. דינה הגב ינואר 20, 2016 בשעה 15:11

    מעולה! ברור שאכין שוב, הן טעימות. תודה!

  19. דינה הגב ינואר 20, 2016 בשעה 08:46

    הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?

    • עינת שגיא הגב ינואר 20, 2016 בשעה 08:55

      הי דינה. גם אצלי במתכון העדשים מושרות ואחר כך מבושלות
      האם השתמשת באותן כמויות ?
      אולי השתמשת בבצל גדול מדי ?

      • דינה הגב ינואר 20, 2016 בשעה 10:36

        הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
        הבצל היה בינוני.
        ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:

        • עינת שגיא הגב ינואר 20, 2016 בשעה 15:07

          הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
          את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
          נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
          בהצלחה !

  20. הודיה הגב נובמבר 5, 2015 בשעה 10:23

    הי איילת,
    נראה טעים מאד.
    בהמשך והבהרה לשאלה הראשונה. אם אני לא רוצה לשים קשיו או שקדים, אז לא לבשל את העדשים? רק להשרות?
    תודה

    • עינת שגיא הגב נובמבר 5, 2015 בשעה 16:46

      כן, עדיף רק להשרות
      אבל הייתי מבשלת את האורז קצת יותר כדי שיהיה מושי וידביק את הקציצות

      • שיר הגב ספטמבר 21, 2021 בשעה 21:57

        מדובר על אגוזי קשיו קלויים או טבעיים?

        • עינת שגיא הגב ספטמבר 22, 2021 בשעה 04:49

          טבעיים

  21. איילת גושן הומאופתיה הגב אוקטובר 19, 2015 בשעה 03:36

    היי עינת,

    במתכון כתוב לבשל את העדשים.
    באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
    וגם כתבת שתיקנת את המתכון
    (אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
    אז.. לבשל? להשרות בלבד?

    תודה על המתכונים המצוינים!
    איילת

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 19, 2015 בשעה 15:56

      תודה איילת 🙂
      המתכון אכן מתוקן.
      קודם, בטעות היה כתוב עדשים מבושלות וגם לבשל את העדשים
      אז הכוונה היא לעדשים מושרות, שמבשלים לפי ההוראות במתכון
      תודה

  22. הגר הגב אוקטובר 7, 2015 בשעה 14:44

    הי עינת,

    האם הכמויות של כוס וחצי אורז ועדשים זה לפני הבישול?
    ומה הכוונה ב"חופן"? פשוט כמה שנכנס ביד?

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 8, 2015 בשעה 07:50

      הי הגר
      כן, הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לאחר השריה
      חופן זה מה שנכנס ביד 🙂
      בהצלחה !

      • הגר הגב אוקטובר 23, 2015 בשעה 15:58

        סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
        אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
        יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
        אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.

        ותודה על המתכון

        • עינת שגיא הגב אוקטובר 23, 2015 בשעה 16:04

          זה בסדר גמור 🙂

          הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לפני בישול, ולאחר השריה. כי במתכון עצמו מבשלים את העדשים
          מקווה שברור עכשיו 🙂
          בהצלחה

  23. מיטל הגב ספטמבר 28, 2015 בשעה 16:54

    היי ענת
    כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
    האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
    תודה

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 1, 2015 בשעה 06:22

      הי מיטל
      בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
      בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
      מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
      היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
      🙂

  24. מיכל הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 14:15

    הי,

    האם לא חסר במתכון גורם "מחבר"?
    נראה לי שזה יתפורר באפייה………

    תודה

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 18, 2015 בשעה 15:17

      האורז והעדשים מחברים, והקשיו גם עוזר
      לא חסר כלום במתכון 🙂

  25. יעל הגב יולי 14, 2015 בשעה 07:57

    שלום.
    המתכון נראה מעולה.
    יש חלופה לקשיו?
    תודה, יעל

    • עינת שגיא הגב יולי 15, 2015 בשעה 15:17

      שקדים ?
      או, אם את מעדיפה לוותר לגמרי, את יכולה להשתמש בעדשים מושרות ולא מבושלות

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס