• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות עדשים וטופו ברוטב עגבניות אלוהי !

מיני קורס מתנה
קציצות עדשים וטופו ברוטב עגבניות אלוהי !

המצרכים: (30 קציצות שמנמנות)
2.5 כוסות עדשים חומות לאחר השריה של 24 שעות
500 גרם טופו חתוך לקוביות או מפורר
כוס גזר קצוץ (3 גזרים גדולים)
בצל גדול קצוץ
2 כפיות מלח שטוחות
פלפל שחור גרוס

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מערבבים את כל החומרים
טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

אופן ההכנה:
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 30 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

רוטב עגבניות

10 עגבניות – חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 גזרים מגורדים
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצלים, סילאן וכפית מלח
מערבבים ומטגנים עד קירמול
מוסיפים גזרים ומערבבים
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת
מערבבים ומבשלים 40 דקות
מערבבים מדי פעם
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק

מוסיפים קציצות לרוטב, מבשלים כמה דקות ומגישים
שומרים את הקציצות והרוטב בנפרד במקרר או במקפיא

צפיות 3,579
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

27 תגובות

  1. shlomit הגב אפריל 1, 2018 בשעה 12:50

    יעבוד עם מעבד מזון במקום בלנדר מוט?

    • עינת שגיא הגב אפריל 1, 2018 בשעה 14:01

      לא ניסיתי, אבל מאמינה שכן

  2. קילה גולדפרב הגב מרץ 15, 2018 בשעה 06:58

    היי עינת היקרה, מעוניינת לדעת האם ניתן להחליף את העדשים החומות בכתומות? אזלו לי החומות ואני עדיין צריכה שייצא טעים!!!! (יושבים איתי קרניסטים בשולחן)

    • עינת שגיא הגב מרץ 15, 2018 בשעה 07:00

      הי. הייתי ממליצה לבחור מתכון אחר שמבוסס על עדשים כתומות.

  3. אושי הגב פברואר 2, 2018 בשעה 16:21

    יצא מדהים!!!

  4. עינת שגיא הגב יוני 18, 2016 בשעה 08:30

    כן, בהחלט

  5. רחל הגב יוני 18, 2016 בשעה 06:30

    הי, לא השרתי את העדשים במשך 24 שעות, אבל הנבטתי אותן (השרתי אותן 12 שעות ואז הנבטתי). זה בסדר?

  6. שוש הגב פברואר 18, 2016 בשעה 20:30

    היי
    מדוע צריך לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב?

    • עינת שגיא הגב פברואר 20, 2016 בשעה 12:49

      כי אז כל הנוזלים יספגו והקציצות יהפכו לחלק מהרוטב 🙂

  7. מרגלית הגב פברואר 8, 2016 בשעה 15:10

    הי ענת
    אשמח לדעת למה הקציצות מתפרקות כשעושים אותם
    תודה

    • עינת שגיא הגב פברואר 9, 2016 בשעה 08:56

      הי מרגלית, אצלי הקציצות לא מתפרקות
      האם הכנת בדיוק לפי המתכון ?

  8. יעל הגב אוגוסט 23, 2015 בשעה 19:50

    היי שוב
    בהמשך לשאלתי, האם כדאי להשתמש בקמח או פירורי לחם או קוואקר כחומר מדביק?
    אולי במשהו אחר?
    שוב תודה

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 24, 2015 בשעה 15:16

      כן, בהחלט
      יכולה להשתמש בכל אחד מהם.
      גם קמח חומוס או קמח עדשים יעשו את העבודה

  9. יעל הגב אוגוסט 21, 2015 בשעה 12:56

    היי עינת
    אני מכינה לעתים קרובות את קציצות הטופו שלך (אני מתה עליהן) ורציתי קצת לגוון.
    האם ניתן להוסיף לטופו עדשים מבושלות? כי אינני אוהבת את הטעם של עדשים מושרות לא מבושלות.
    או שהקציצות יתפרקו?
    תודה

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 22, 2015 בשעה 07:19

      הי יעל. בעדשים מבושלות יש יותר נוזלים
      אז יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד חומר מדביק
      אבל שווה לנסות 🙂

  10. ג'קי הגב יוני 18, 2015 בשעה 21:50

    היי עינת גם במתכון הזה אפשר להחליף את הטופו בשקדים או קשיו שמעתי שטופו מזיק לחילוף החומרים זה נכון?

    • עינת שגיא הגב יוני 19, 2015 בשעה 07:55

      הי ג'קי, אני לא בטוחה שהקציצות יהיו יציבות מספיק בלי טופו
      טופו לא מזיק לחילוף החומרים. הוא דווקא מועיל מאוד, מהרבה בחינות

      • טניה הגב יולי 10, 2015 בשעה 06:21

        הי עינת
        אפשר לטגן במקום אפיה

        • עינת שגיא הגב יולי 10, 2015 בשעה 07:25

          נראה לי שכן. אבל לא מומלץ 🙂

  11. דנה הגב מאי 3, 2015 בשעה 10:49

    היי עינת,
    מה זמן צריך להשרות את העדשים לפני ?
    תודה

    • עינת שגיא הגב מאי 3, 2015 בשעה 15:06

      כתוב 🙂 24 שעות

  12. חיה הגב אפריל 28, 2015 בשעה 12:59

    הי עינת
    האם לא מבשלים את העדשים קודם?..ואז טוחנים
    האם הקציצות יחזיקו בלי ביצים?

    • עינת שגיא הגב אפריל 28, 2015 בשעה 14:27

      הי חיה
      לא מבשלים את העדשים
      ויחזיקו טוב מאוד בלי ביצים 🙂

  13. דניאלה הגב אפריל 11, 2015 בשעה 04:18

    היי עינת. תבורכי!!! יצא מעולה. בזכותך הקטנים אכלו וליקקו האצבעות. צירפתי לזה אורז מלא והרגשתי מאושרת מהבריאות שנכנסת לגופם הקטן :). יש עוד מתכונים של קציצות עם רוטב? עד היום כל הקציצות הטבעוניות שהכנתי בתנור נחלו כישלון במשפחה והבנתי כי היו להם יבשות מידי…. לעניין המתכון, לא ציינת באיזה שלב מוסיפים החומץ ומיץ הלימון. תודה על כל הטוב הזה שאת חולקת איתנו

    • עינת שגיא הגב אפריל 11, 2015 בשעה 07:16

      תודה דניאלה! כיף לשמוע 🙂
      כל מתכון של קציצות שהן יציבות יחסית אפשר לאכול עם הרוטב הזה
      יש קציצות שהן רכות מדי ולכן לא יתאימו, כמו קציצות קינואה למשל
      אבל אם יש בהן קטניות, הן יהיו יציבות מספיק ויחזיקו מעמד ברוטב

      לגבי החומץ ומיץ הלימון – צודקת! עדכנתי. תודה

  14. לילך הגב מרץ 15, 2015 בשעה 17:46

    שלום לך.
    שתי שאלות ברשותך:
    שתים וחצי כוסות אחרי או לפני ההשריה.
    ומה אלו עדשים חומות? אני מכירה כתומות, ירוקות ושחורות
    תודה
    לילך

    • עינת שגיא הגב מרץ 16, 2015 בשעה 15:00

      הי לילך
      לגבי העדשים – כמו שכתוב "לאחר השריה
      יש גם עדשים חומות. אבל זה לא משנה. אפשר עם שחורות או ירוקות

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס