• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות קינואה ומאש

מיני קורס מתנה

[CPD_READS_THIS] צפיות

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

 

כוס קינואה מבושלת

חצי כוס שעועית מאש מבושלת

בצל

גזר

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים (קישור)

2 שיני שום

מלח

פלפל

אבקת צ'ילי

מעט כורכום

מעט כמון

 

כף שמן למריחה

 

טוחנים במעבד בצל גזר ושום.

מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (חוץ מהשמן).

טוחנים חצי מהתערובת ומערבבים הכל שוב.

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.

 

צפיות 1,218
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

פשטידות תירס אישיות טבעוניות

מתכון טבעוני לפשטידות תירס אישיות

חטיפוני עדשים

חטיפוני עדשים

לביבות כרישה וחציל טבעוניות ואפויות

לביבות כרישה וחציל טבעוניות ואפויות

לביבות בטטה ומנגולד אפויות וטבעוניות

לביבות בטטה ומנגולד אפויות וטבעוניות

29 תגובות

  1. ציונה הגב נובמבר 20, 2017 בשעה 11:12

    מדהים, כמה שמתכונים מעניינים ובריאים, בעיקר כאשר במחוזותינו לא קיים בשר כלל.
    אשמח מאוד לקבל מתכונים צמחוניים, שכן זה בהחלט מעשיר את מאגר המתכונים
    תודה,
    ציונה

  2. רוזי הגב אוקטובר 17, 2017 בשעה 19:14

    אין לי פרורי לחם כוסמין , לשומרי גלוטן . אני יכולה להוסיף קמח חומוס / תירס?

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 26, 2017 בשעה 16:24

      כן. אבל בזהירות. הם משתלטים על הטעם.

  3. עומר הגב פברואר 15, 2014 בשעה 19:12

    היי,
    רק היום גיליתי את האתר. זה המתכון הראשון שניסיתי ויצא מצוין!
    תודה על המתכונים!

    • עינת שגיא הגב פברואר 16, 2014 בשעה 15:51

      מעולה! תודה 🙂

  4. ליאת הגב אפריל 9, 2013 בשעה 03:38

    תודה.טעימות ( כרגיל במתכונים שלך)

    • עינת שגיא הגב אפריל 9, 2013 בשעה 13:40

      תודה ליאת 🙂

  5. גיא הגב דצמבר 29, 2012 בשעה 12:28

    הי עינת,

    רציתי להודות לך על המתכון, יצא מעולה

    הוספתי סלק לכל התערובת זה מאד שידרג לי את הקציצה

    • עינת שגיא הגב דצמבר 29, 2012 בשעה 14:03

      שמחה לשמוע 🙂
      תודה גיא!

  6. מירב הגב דצמבר 6, 2012 בשעה 18:25

    אם אין לי קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח רגיל? האם הכמות נשארת דומה?

    תודה :))

    • עינת שגיא הגב דצמבר 6, 2012 בשעה 20:32

      כן. אפשר להחליף.
      אין צורך לשנות כמויות

  7. אלה מורן הגב אוגוסט 14, 2012 בשעה 04:18

    הי עינת,
    את השעועית מש צריך גם להשרות 24 שעות לפני?

    תודה,
    אלה.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 14, 2012 בשעה 06:45

      הי אלה
      אפשר להשרות את המאש. לא חייבים.
      בכל מקרה אין צורך ב-24 שעות השריה. מספיק 12 שעות.
      עינת

  8. אלה מורן הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 18:27

    הי עינת
    התרשמתי מאוד לחיובי מהאתר שלך, וכבר איבזרתי את המקרר בשלל קטניות (-:
    אבל, חלקן, כמו שעועית מש ואזוקי, אני לא כלכך מכירה (האמת שאף פעם לא הייתי אכלנית גדולה של קטיניות, בטח לא הכנתי אותן..) מאחר ואני ממש לא הרבה זמן בלי הבשר והאמת שכל התהליך לקח לי הרבה זמן.. אשמח לדעת איך מבשלים אותן בצורה הכי טובה, כמו עדשים? (עדשים, בכל הסוגים אני משרה עם מים רותחים עד שהן מתנפחות ומתרככות מעט ואז מבשלת..)
    אשמח לתדרוך קצר על בישול הקטניות שאת משתמשת במתכונים שלך. (-:

    תודה רבה,
    המשיכי כך, יש פה מתכונים מעולים!!
    אלה.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 20:08

      הי אלה
      תודה רבה 🙂

      מאש ואזוקי הן דווקא בין הקטניות הקלות לבישול
      גם אם לא משרים אותן, מספיק 20-30 דקות בישול

      אם משרים אותן, צריך אפילו פחות – אולי 10 דקות

      אם מנביטים אותן, כמעט ולא צריך בישול, רק הקפצה לחימום

      בהצלחה
      עינת

  9. סיגל הגב יולי 19, 2012 בשעה 19:06

    עינת אם אני מנביטה את המאש אני לא צריכה לבשל אותה?
    כמה זמן להנביט?

    • עינת שגיא הגב יולי 20, 2012 בשעה 07:19

      אחרי יומיים הנבטה לא צריך לבשל
      כבר אחרי יום אמור לצאת זנבון קטן, ואז את יכולה להכניס למקרר (כי נורא חם עכשיו, והם יכולים למות) והם ימשיכו לנבוט במקרר עד שתסיימי לאכול אותם

  10. שוש סנדרוביץ הגב יולי 15, 2012 בשעה 08:33

    תודה. יש לי כבר רוק בפה 🙂 לא ציינת לכמה קציצות הכמות. להדליק תנור ל-3 קציצות שבתמונה נראה לי בזבוז אנרגיה.

    • עינת שגיא הגב יולי 15, 2012 בשעה 08:39

      הי שוש

      תלוי בגודל הקציצות שאת מכינה
      יכולות לצאת 6 קציצות בגודל אגרוף או 12 קציצות בגודל פלאפל
      🙂

  11. סיגל הגב יולי 13, 2012 בשעה 08:54

    עינת
    התחלתי להנביט אזוקי אבל הם נותרו 19 שעות בחוץ מבלי שהרטבתי אותם.
    האם אבוד??

    • עינת שגיא הגב יולי 13, 2012 בשעה 09:10

      אם הם לא מסריחים לדעתי לא צריכה להיות בעיה

  12. חגית הגב מאי 10, 2012 בשעה 10:40

    הי עינת,

    תודה על המתכונים.
    הם מגוונים לי ונותנים רעיונות.
    ברשותך, רציתי להציע, להנביט.
    חוסך חשמל :-), ומוסיף בריאות.
    למרות שאחר-כך מחממים, אבל לא ניהיה קטנוניים.

    בהצלחה במיזם החשוב, חגית

    • עינת שגיא הגב מאי 10, 2012 בשעה 10:53

      תודה חגית 🙂
      אכן, לרוב אני מנביטה
      (אם אני זוכרת להשרות בזמן 🙂 )

      תודה
      עינת

  13. דפנה הגב אפריל 27, 2012 בשעה 12:08

    מ – ע – ד – ן

    • עינת שגיא הגב אפריל 27, 2012 בשעה 12:32

      🙂

  14. אורית הגב פברואר 18, 2012 בשעה 20:24

    היי,

    הוספתי פלפל חריף טרי וכוסברה. בלי כורכום. יצא פלאפל מושלם וטעים !!

    • עינת שגיא הגב פברואר 18, 2012 בשעה 21:32

      מעולה! תודה אורית 🙂

  15. הילה הגב פברואר 14, 2012 בשעה 19:08

    היי,
    כשאת כותבת כוס קינואה מבושלת את מתכוונת כוס לפני הבישול או אחריו?
    כנ"ל לגבי שעועית המאש.

    אני חדשה פה עוד לא ניסיתי כלום אבל אני כבר אוהבת את הרעיון.

    תודה וערב טוב

    • עינת שגיא הגב פברואר 14, 2012 בשעה 19:36

      הי הילה
      אני שמחה שמצא חן בעיניך 🙂

      הכוונה היא לכוס אחרי בישול
      כוס של קינואה מבושלת
      וכנל לגבי שעועית המאש

      בהצלחה

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס