• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

פשטידת קינואה וירקות

מיני קורס מתנה

 

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

בצל

2 גבעולי בצל ירוק – לבן + ירוק

גזר

זוקיני

כוס קינואה מבושלת

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות קווקר עדין

מלח פלפל שחור

מעט כורכום

מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

קוצצים דק-דק את הירקות (אני קצצתי בקוצץ ירקות)

מערבבים פנימה את שאר המרכיבים

מרפדים תבנית בנייר אפיה ויוצקים פנימה את התערובת

מהדקים

מכניסים לתנור ל-50 דקות

 

 

צפיות 2,538
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

תבשיל אורז בטטה חציל וכרובית

מתכון טבעוני של אורז בטטה וירקות

פשטידת ירקות טבעונית ללא גלוטן

מתכון לפשטידת ירקות טבעונית

פשטידת כרישה ובטטה

מתכון לפשטידת כרישה ובטטה טבעונית

פשטידות תירס אישיות טבעוניות

מתכון טבעוני לפשטידות תירס אישיות

לביבות כרישה וחציל טבעוניות ואפויות

לביבות כרישה וחציל טבעוניות ואפויות

סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע!

סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע!

43 תגובות

  1. גילה הגב פברואר 11, 2022 בשעה 08:56

    אפשר להשתמש בממרח שקדים במקום בטחונה? (הבתשלח אלרגיות לשומשום),אם לא איזה תחליף מומלץ?

    • עינת שגיא הגב פברואר 12, 2022 בשעה 08:52

      היי גילה. אפשר להשתמש בטופו. או שאת יכולה לקחת מתכון אחר לפשטידה מתוך האתר שאין בו טחינה ולהחליף את המרכיבים.

  2. ליאת הגב פברואר 16, 2018 בשעה 10:47

    מה לגבי מלח?

    • עינת שגיא הגב פברואר 18, 2018 בשעה 12:08

      מה לגביו? לא הבנתי את השאלה 🙂

  3. אילה הגב מרץ 7, 2017 בשעה 19:07

    פשטידה מעולה מעולה! ציבעונית, פריכה וטעימה! גיוונתי עם בצל סגול והוספתי גרעיני דלעת.
    ברגע האחרון גיליתי שאין טחינה אז המרתי בכף שקדיה וכף חמאת בוטנים

  4. אחד הגב אוקטובר 25, 2016 בשעה 17:23

    צריך להדק חזק חזק אחרת מתפורר! לא להיות עדינים

  5. מיכל הגב ספטמבר 22, 2013 בשעה 11:28

    הפשטידה יצאה מאוד טעימה וקיבלתי מחמאות. אבל היא התפרקה. לדעתי צריך יותר טחינה. השתמשתי בקווקר גס אז אולי גם זה השפיע על כך שהעיסה לא נדבקה.

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 30, 2013 בשעה 16:56

      גם לדעתי זה בגלל הקוואקר הגס

  6. ריקי הגב ספטמבר 1, 2013 בשעה 16:31

    פשטידה מעולה! שיחקתי עם הירקות ויצא מעולה. תודה 🙂

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 2, 2013 בשעה 16:01

      מעולה! תודה ריקי 🙂

  7. ליאור הגב אוגוסט 4, 2013 בשעה 12:36

    היי עינת.
    האם את מקלפת את הגזר והקישוא?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 5, 2013 בשעה 10:50

      את הגזר כן. את הקישוא לא

  8. אורית הגב יוני 17, 2013 בשעה 17:45

    באיזו תבנית אופים את הפשטידה?

    • עינת שגיא הגב יוני 17, 2013 בשעה 18:05

      אין לי ממש גודל
      הכנתי בתבנית מרובעת מחרס שיש לי
      לדעתי בגודל 20 על 20

  9. רוית הגב אפריל 7, 2013 בשעה 08:02

    קוואקר עדין מה זה?
    ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
    תודה!!
    (מה שכתבתי קודם יצא לא ברור)

    • עינת שגיא הגב אפריל 7, 2013 בשעה 13:18

      קווקר עדין הוא בעצם שיבולת שועל גרוסה דק
      אפשר להמיר את הקווקר בקמח חומוס
      לא בטוחה לגבי היחס, אם הוא 1:1
      אבל אני מציעה שתוסיפי את אותה הכמות, ותערבבי
      אם התערובת רטובה מדי , אז כדאי להוסיף עוד קצת קמח חומוס

  10. רוית הגב אפריל 7, 2013 בשעה 07:23

    מה זה?
    ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
    תודה!!

  11. רוית הגב פברואר 5, 2013 בשעה 12:17

    נראה טעים.
    כמה בצל?

    • עינת שגיא הגב פברואר 5, 2013 בשעה 19:28

      אחד

  12. מוטי הגב דצמבר 9, 2012 בשעה 12:23

    שלום עינת.
    שאלה.
    מדידה אחרי הבישול – של קינואה מבושלת?
    או
    מדידה לפני הבישול – של גרגרי קינואה לפני בישול?

    • עינת שגיא הגב דצמבר 9, 2012 בשעה 12:32

      מבושלת.

      • שירה הגב פברואר 24, 2016 בשעה 12:51

        כמה כמות של קינואה לא מבושלת?

        • עינת שגיא הגב פברואר 24, 2016 בשעה 18:04

          בערך חצי כוס

  13. מוטי הגב דצמבר 4, 2012 בשעה 05:37

    שלום עינת.
    מהי אבקת צ'ילח ?
    האם את מתכוונת לתבלין הכתום, חריף?
    מאחר והוא כתבלין רגיל ולא כאבקה.
    תודה ממוטי

    • עינת שגיא הגב דצמבר 4, 2012 בשעה 09:07

      אכן. אבל התבלין של חברת "ליב" טחון לאבקה
      לא שבבים

  14. נטלי הגב אוקטובר 23, 2012 בשעה 10:55

    שלום עינת יקרה
    תודה על המתכונים המעולים שלך
    חיפשתי הרבה זמן מתכונים טבעוניים בריאים ופשוטים
    והנה מצאתי אותך ואני מרגישה הקלה שסוף סוף אוכל להתחיל להכין אוכל טבעוני בריא ובלי הרבה מאמץ לפי הנחיותייך
    תבורכי על כל השתדלויותייך
    תודה מנטלי

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 24, 2012 בשעה 08:13

      תודה נטלי 🙂

  15. אביטל הגב אוקטובר 18, 2012 בשעה 19:21

    נראה נפלא, האם אפשר להכין עם בורגול במקום קינואה?

    הבלוג שלך נהדר תודה!!

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 19, 2012 בשעה 05:47

      תודה אביטל 🙂

      לא ניסיתי עם בורגול, אבל לדעתי אפשרי בהחלט

  16. אורנה הגב מאי 25, 2012 בשעה 08:25

    עינת הכנתי את הפשטידה – מה שנקרא סוף הדרך
    נ.ב הוספתי כוסברה שהוסיפה לטעם – נהדר
    תודה

    • עינת שגיא הגב מאי 25, 2012 בשעה 08:26

      איזה כיף 🙂 תודה על העדכון אורנה 🙂

  17. דפנה הגב מאי 19, 2012 בשעה 09:39

    תשמעי עינת יצא מעדן. כלל לא מתפרק ופשוט טעים בטירוף.

    • עינת שגיא הגב מאי 19, 2012 בשעה 10:29

      מצוין! תודה על העדכון דפנה 🙂

  18. לאה מזרחי הגב אפריל 23, 2012 בשעה 20:38

    לעינת שלום

    אני עושה אמון מהמתכונים שלך פשוט טעים יש לי שאלה

    אני

    סבתא לנכדה בת 11 שיש לה חוסר ברזל …הם
    יש אזה מתכון שאני יכולה לעשות לה

    תודה מלאה מזרחי

    • עינת שגיא הגב אפריל 24, 2012 בשעה 07:42

      הי לאה

      תודה רבה 🙂

      לגבי הנכדה – מכיוון שברזל חשוב מאוד לילדים, ומכיוון שלוקח זמן להשלים חוסרים על ידי תזונה,
      לא הייתי מחכה והייתי נותנת לה תוסף ברזל טבעי. יש אפילו בסירופ. את יכולה להתייעץ במחלקת טבע בסופר פארם.

      לגבי התזונה – כמה שיותר ירקות, עלים ירוקים, פירות, קטניות (עדשים, חומוס, שעועית, אפונה) דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת), אגוזים ושקדים, טחינה
      מזונות שמכילים ברזל.

      לגבי מתכונים – בעצם כל המתכונים שיש באתר מתאימים 🙂

      בהצלחה
      עינת

  19. יואב הגב אפריל 18, 2012 בשעה 21:33

    הפשטידה גרמה למישהי, שטענה שהיא לא אוהבת קינואה, לשנות את דעתה 🙂

    • עינת שגיא הגב אפריל 19, 2012 בשעה 03:53

      עכשיו אני יכולה לפרוש 🙂
      חחח 🙂 תודה על השיתוף! איזה כיף!

  20. מוטי הגב אפריל 9, 2012 בשעה 14:15

    היי עינת
    ובכן החלטתי להכין את המתכון הנ"ל.
    אז ככה יצא מדהים אפילו הבת הקטנה שלי שלא נוגעת בקינואה אמרה שיש לזה טעם של בשר האישה אמרה שיש לזה טעם של פלאפל ולי זה היה טעים.
    שני דברים למדתי לפעם באה : א. התבנית שהשתמשתי היתה גדולה מידיי ולכן לא מילא את כל התבנית…. אי לכך לא היה מהודק מספיק ולכן התפורר קצת אך לא לגמרי בהגשה.
    ולכן יש להדק מאוד את התוצרת בתבנית כדי שיהיה יציב וחזק.
    ב. השתמשתי בקישוא ולא זוקיני ויצא אחלה. כך שאפשר להמליץ אולי לגוון ולהוסיף כיד הדמיון למתכון.
    תודה על המתכון אומץ בחום לתפריט המשפחתי.

    • עינת שגיא הגב אפריל 9, 2012 בשעה 18:08

      תודה רבה מוטי 🙂
      אני שמחה שנהניתם 🙂
      בהחלט אפשר לגוון ולהיות יצירתיים
      ואפילו מומלץ

  21. למה? הגב אפריל 5, 2012 בשעה 07:01

    עשיתי הכל לפי ההוראות והמשכתי למרות שאין ביצה ועוד לפני האפיה תהיתי איך כל החומרים יחזיקו…..ואכן כשאני רוצה להוציא לכלי הגשה זה מתפורר ולא נשאר בשלומותו, חבל!

    • עינת שגיא הגב אפריל 5, 2012 בשעה 07:03

      מאוד מוזר
      אצלי הפשטידה לא התפוררה
      וגם עוד כמה סיפרו לי שהכינו ולא אמרו כלום על זה שהתפוררה
      באמת חבל :-/
      בכל הפשטידות אני לא משתמשת בביצים ואף פעם לא מתפורר לי

  22. סילביה הגב אפריל 2, 2012 בשעה 10:57

    שלום עינת
    כמו תמיד המתכונים שלך באים בזמן… אז תודה
    בפשטידת הקינואה, כמה גזר וכמה זוקיני לשים?

    • עינת שגיא הגב אפריל 2, 2012 בשעה 12:51

      תודה סילביה 🙂
      גזר אחד וזוקיני אחד

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס