[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
1/4 כוס עדשים חומות מונבטות
1/4 כוס מאש מונבט
75 גרם טופו
חופן אגוזי מלך
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
בצל בינוני
מלח פלפל אבקת צ'ילי מעט כורכום
כף שמן זית למריחה
טוחנים בבלנדר: בצל, עדשים, מאש, טופו ואגוזים
מעבירים לקערה
מוסיפים קווקר, טחינה, תבלינים
וטוחנים חצי מהתערובת בבלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
בעזרת מברשת מורחים מלמעלה מעט שמן זית
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות, או עד שהקציצות משחימות
באמצע הזמן אפשר להפוך את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים
בתמונה – תוספת תבשיל בצל ירוק וכרוב סגול
כמה קציצות יוצאות מכמות זו?
כ-9 קציצות. תלוי בגודל שלהן
שלום , אני חדשה בכל מה שקשור לצמחונות וטופו … אני כרגע צמחונית ומעוניינת במתכוני קציצות
של טופו עם עדשים , ירקות , … נחמד לי מאוד המתכונים החדשים האלה הרבה יותר קליל .
תודה חני.
בהצלחה חני 🙂
יש הרבה מתכונים באתר
תיכנסי לקטגוריית קציצות ולביבות ותגלי עולם שלם 🙂
אפשר להחליף את הבצל במשהו אחר? יש לי בת שלא תאכל אם יהיה בזה בצל…
כן, אפשר בהחלט
אם אוהבים שומר, אפשר שומר
או שאפשר לוותר עליו לגמרי
תודה רבה, אוותר בכלל.
היי עינת הקציצות האלה נראות מפתות מאוד. כמה זה 1/4 גוש טופו בגרמים? יש כל מיני גדלים של גושים. תודה
צודקת!
אני מתכוונת לחבילה של 300 גרם
אשנה במתכון
תודה
שלום רב
מה ההבדל העקרוני בין עדשים שחורות, אדומות,חומות, ירוקות?
העדשים האדומות חצויות, לכן אי אפשר להנביט. משנה?
האם הערכים נשמרים בבישול?
תודתי
ציונה
הי ציונה
אין ממש הבדל עקרוני בין העדשים, חוץ מהצבע
ואולי זמן בישול/הנבטה
אפשר להנביט גם אדומות – אני מנביטה
אבל צריך לקנות שלמות ולא חצויות
(בדרך כלל האורגניות הן שלמות, תלוי של איזו חברה)
אהלן עינת.
עוד לא בישלתי אבל כבר שמח לי בלב לפגוש אותך ואת מתכונייך. הולכת לעשות את הקציצות. תודה ושבת שלום.
תודה ענת 🙂
בהצלחה!
היי עינת ותודה מראש!!
אני חדשה בהנבטת קטניות… האם עלי לבשל את הקטניות המונבטות במתכון זה? או שמספיק להן האפייה בתנור?
הי שיר
אם הקטניות מונבטות, אין צורך לבשל אותן. מספיקה האפיה
תודה על המתכון
הוא קל להכנה ומאוד טעים
תודה על השיתוף טל 🙂
כיף לשמוע!