Feb 11 2011

קציצות טופו

מאת: בשעה 16:07 נושאים: טופו,קציצות ולביבות

הצעת הגשה – קציצות טופו ברוטב עגבניות


בערך 12 קציצות (תלוי בגודל)

גוש טופו 300 גרם

חופן כוסברה קצוץ

3 בצל ירוק קצוץ (גם החלק הלבן)

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות רוטב סויה

1/2 כוס נבט חיטה (או קווקר)

מלח פלפל

למעוך את הטופו עם מועך תפוחי אדמה

לערבב בקערה את כל החומרים ביחד

להוסיף מלח פלפל ולערבב שוב

לטחון עם בלנדר מוט

לחמם תנור ל- 180 מעלות

ליצור קציצות או לביבות עם הידיים ולהניח על נייר אפיה

אפשר למרוח קצת שמן זית מלמעלה (כף שמן לכל הכמות)

לאפות כ-15-20 דקות

46 תגובות

46 תגובות לפוסט “קציצות טופו”

  1. דפנהבתאריך 19 May 2012 בשעה 17:51

    עינת עינת פשוט יצא מעדן. הכנתי אותם ללא רוטב וכל כך טעים ונימוח בפה. בלנדר מוט חזק פשוט עושה את כל העבודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    איזה כיף! תודה דפנה :)
    אני מתה על הקציצות האלה!

    [Reply]

  2. יעלבתאריך 07 Aug 2012 בשעה 11:27

    שלום עינת,
    אני חדשה כאן.
    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל אם אין לי נבט חיטה או קוואקר?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי יעל
    ברוכה הבאה :)

    כן, אפשר להשתמש בקמח, רצוי קמח מלא, או קמח חומוס
    ואפשר גם להשתמש בפירורי לחם

    בתאבון :)

    [Reply]

  3. יעלבתאריך 07 Aug 2012 בשעה 14:47

    יצא מעולה ואני כל כך שמחה.
    תודה רבה.
    אני מתרגשת כבר לנסות דברים חדשים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    איזה כיף :)
    גם אני שמחה :) :)

    [Reply]

  4. דפנהבתאריך 06 Oct 2012 בשעה 06:44

    הכנתי אותם הבוקר שוב אבל הפעם עם חצי כוס קמח אורז מלא במקום נבט חיטה או קוואקר יצא מעדן עכשיו אכניס אותם לרוטב עגבניות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מעולה! תודה דפנה :)

    [Reply]

  5. טליבתאריך 05 Jan 2013 בשעה 05:31

    תודה רבה על המתכון! אפילו אחי, הקרניבור המושבע, אכל מהם בתיאבון ולא ניחש שהקציצות ברוטב עגבניות הן מסויה. (והוא אמר שיכחיש הכל אם אספר על כך למישהו…)!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    חחח! גדול!
    איזה כיף :)
    תודה רבה על השיתוף!

    [Reply]

  6. מיטלבתאריך 08 Jan 2013 בשעה 15:10

    אם עושים את הקציצות ברוטב עגבניות, אפשר לשים אותם ישר בתוך הרוטב או שחייבים לאםות אותם קודם??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    רצוי לאפות אותן קודם
    כדי שלא יתפרקו ברוטב

    [Reply]

  7. יפעתבתאריך 18 Mar 2013 בשעה 10:03

    שאלה

    כמה לטחון עם המוט בלנדר?
    נראה כאילו הירוקים במצב שלם בתמונה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לטחון עד לקבלת תערובת אחידה
    אפשר לטחון עם הירוקים ואפשר להוסיף אותם אחרי
    זה לא קריטי

    [Reply]

  8. רוניבתאריך 27 Mar 2013 בשעה 12:32

    איזה אתר מעולה!!!
    שמחה שגיליתי אותך, אכן מלכת הקציצות.. :)
    ושאלה ספציפית: איך עשית את הרוטב?
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה רוני :)

    הרוטב הוא רוטב “פסטה” פשוט
    מאדה בצל בשמן עד ריכוך
    מוסיפה עגבניה קצוצה ורסק עגבניות בלי סוכר
    מוסיפה מים – כמות המים תלויה במידת הסמיכות שאוהבים
    מרתיחה. מוסיפה מלח פלפל, אפשר גם פפריקה חריפה או אבקת צ’ילי
    אפשר להוסיף שום כתוש
    בזיליקום טרי
    בקיצור, אפשר להשתגע :)

    בהצלחה!
    עינת

    [Reply]

    רוני Reply:

    מצוין, תודה רבה. :)

    [Reply]

    רוני Reply:

    עינת יצא מדהים!!!
    לא היה בצל ירוק אז עשיתי עם פטרוזיליה והמון כוסברה.
    כוסברה גם ברוטב האדום והכל על אורז (עם בצל, עגבניות שרי ושמיר)
    וקיבלנו את אחת הארוחות הכיפיות ביותר שיצא לנו לאכול בזמן האחרון!
    אה, ופירורי לחם במקום נבט-חיטה.
    יחי הגיוון! :)

    עינת שגיא Reply:

    יהההייי :) איזה כיף!
    תודה רבה על העדכון :)

  9. שמשיבתאריך 15 Apr 2013 בשעה 14:31

    האחיינית שלי אלרגית לשומשום. מה אפשר לשים במקום טחינה? :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לא ניסיתי בעצמי, אבל אולי חמאת שקדים ?

    [Reply]

    שמשי Reply:

    היא אלרגית גם לשקדים :) אולי זרעי פשתן במים. בכל מקרה הכנתי אתמול לעצמי עם טחינה ויצא מעולה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מגניב :)
    נסה קודם בלי טחינה ותבדוק אם התערובת נראית לך מספיק דביקה (נסה להכין קציצה ותבדוק אם היא יציבה). יכול להיות שאפשר פשוט לוותר על הטחינה…

  10. טלבתאריך 18 Jul 2013 בשעה 05:43

    עינת שלום… רציתי לשאול האם הוספת ביצה לתערובת תשפר את הקציצה? והאם ניתן להשתמש בבצל רגיל אם אין בצל ירוק? תודה רבה יום נעים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    אני לא משתמשת בביצים ולכן לא אוכל להמליץ לך
    אפשר בהחלט להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל

    [Reply]

  11. […] קציצות טוף של עינת שגיא, בישול בריא עם עינת […]

  12. אורהבתאריך 20 Nov 2013 בשעה 09:37

    שלום, איך מדפיסים את המתכון הנפלא הזה? לא רואה לחצן של הדפס

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    כרגע אין לחצן הדפסה, אפשר להעתיק את הטקסט לקובץ וורד ולהדפיס

    [Reply]

  13. yaelבתאריך 20 Nov 2013 בשעה 13:41

    אפשר להוסיף רסק עגבניות לבלילה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    לא ניסיתי. אולי להוסיף בהדרגה ולבדוק שהבלילה לא רטובה מדי
    אחרת הקציצות לא יהיו יציבות

    [Reply]

  14. ענבל חלפוןבתאריך 03 Dec 2013 בשעה 18:05

    אוי, יצא נפלא!
    הוספתי גם שום וקצת יותר סויה והכנסתי לרוטב בלי אפיה לפני כן – לא התפרק ויצא בטעם שממש מזכיר קציצות דגים! אולי התיבול קשור… דווקא מגניב! :) שאפו!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מגניב! תודה :)

    [Reply]

  15. חמוטלבתאריך 12 Dec 2013 בשעה 17:10

    וואו באתי לבשר שיצא מעולה!!! תודה לך. בזכותך עכשיו אני אוהבת טופו

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    גדול!
    איזה כיף :)
    תודה רבה!

    [Reply]

  16. מיכלבתאריך 20 Dec 2013 בשעה 10:37

    וואלה יצא ממש ממש טעים !!

    אכלנו אני ובן זוגי, ועוד חבר- ושניהם אמרו שהקציצות דגים מעולות !!!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    איזה כיף :)
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

  17. ענבל חלפוןבתאריך 02 Jan 2014 בשעה 19:26

    קציצות נהדרות! זו תגובתי השניה לאחר פעם שניה שאני מכינה את הקציצות, עם תובנות נוספות…
    לפי דעתי בטיגון הן יוצאות קצת פחות טעימות, אבל בבישול בתוך רוטב זה באמת טעים, וכבר 2 חברים ביקשו את המתכון!
    מה שכן, לדעתי צריך יותר רוטב סויה ובכלל קצת יותר תיבול, או לחילופין (מה שלא ניסיתי), להשרות את הטופו באיזה רוטב טעים למשך כמה שעות, שיספוג טעמים, ואז לקצץ קציצות. נראה לי יכול להיות מעניין.
    וגם – מאוד מפתיע עד כמה העיסה נוח לעבודה ולא מתפרקת! בבישול כדאי להיזהר כשהופכים את הקציצות בתוך הרוטב, כי הן רכות, אבל אחרי שהן מצטננות ומגיעות לטמפרטורת החדר, יש להן גם אחרי בישול מרקם מעולה ולא מתפרק! תודה רבה (:

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    תודה על השיתוף והעדכון :)

    [Reply]

  18. מיכאלבתאריך 22 Apr 2014 בשעה 22:01

    אני משתגע לעשות קציצות טופו עם עדשים ירוקות תוכלי לעזור לי להבין אין לחבר בניהן :) תודה מראש

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי מיכאל
    לא צריכה להיות בעיה
    פשוט לפורר טופו להוסיף עדשים מונבטות להוסיף ירק או שניים
    לדוגמא פלפל אדום וגזר, להוסיף תבלינים
    לטחון הכל יחד עם בלנדר מוט
    לוודא שהתערובת יציבה (לא רטובה מדי ולא יבשה מדי)
    ולאפות בתנור :)

    [Reply]

  19. shirבתאריך 24 Apr 2014 בשעה 16:33

    הקציצות ממש התפרקו לי, איפה טעיתי?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    מאוד מוזר
    האם טחנת הכל עם בלנדר מוט?

    [Reply]

  20. מיכלבתאריך 09 May 2014 בשעה 12:43

    היי, עינת :)
    באיזה שלב מוסיפים את הקציצות לרוטב?
    זה בסדר להכניס אותן אחרי האפיה?
    והרוטב צריך להיות כזה חצי-מוכן כשמכניסים אליו את הקציצות, נכון? כלומר שהכל יתבשל ביחד…

    תודה!
    מיכל

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי מיכל
    הייתי נותנת להן להתקרר קצת ולהתייצב לפני הכניסה לרוטב
    הרוטב יכול להיות מוכן לגמרי כשמכניסים אותן
    הן לא צריכות הרבה זמן להתבשל ברוטב. רק לספוג טעמים
    בהצלחה :)

    [Reply]

  21. אורבתאריך 03 Jun 2014 בשעה 09:02

    הי, נראה נהדר !
    שתי שאלות:
    1.במקום להשתמש במועך תפו”א אפשר להשתמש במעבד מזון? מה עדיף?
    2.גם כשהייתי אוכל חיות (לצערי), לא הצלחתי לעשות רוטב עגבניות כמו בתמונה. זה רוטב עגבניות כמו של פסטה, או רוטב של רסק עגבניות?
    אם זה רסק אשמח לקבל מתכון, תודה :)
    3.אם אני רוצה לעשות קציצות ברוטב, גם אז לאפות? או לאפות פחות זמן ולהניח ברוטב את הקציצות שתתבשלנה?

    שוב, תודה רבה! :)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:

    הי אור
    לדעתי אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל אולי כדאי גם למעוך
    את הטופו בידיים אחרי מעבד המזון, על מנת שלא ישאר פירורים
    רוטב העגבניות שבתמונה אכן מרסק עגבניות, אבל אפשר להכין גם מעגבניות טריות
    מתכון לרוטב עם רסק – מטגנים בצל מוסיפים רסק וכמות שווה של מים, מערבבים
    מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים רוטב דליל) או יותר אם רוצים רוטב סמיך
    רצוי לאפות את הקציצות לפני ההכנסה לרוטב על מנת שלא יתפרקו
    אני ממליצה לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב במקרר
    בהצלחה :)

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות