• ראשי
  • מי אני
  • המלצות
  • הדרכות בוידאו
  • החנות שלי
  • קניות און ליין
  • יצירת קשר
  • Facebook
  • YouTube
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • קדירה
  • ראשונות
  • שונות

גלידה ביתית ללא מוצרי חלב

Share this on WhatsApp

 

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

 

 

 

 

בננה קפואה (יום קודם מקלפים בננה, פורסים לפרוסות, ומקפיאים)

2-3 תמרים מג'הול בשרניים

כף טחינה גולמית

אופציונלי – אספרסו ארוך

 

טוחנים הכל בבלנדר עד שמקבלים מחית אחידה וסמיכה

מעבירים לכלים מתאימים להקפאה ומכניסים למקפיא

 

טעעעים!!

 

** המתכון הוא הכלאה של מתכון לגלידה של אורי מאיר צ'יזיק

גלידת בננות

לבין הקינוח המעולה!!! שאכלתי בחומוסרי – עוגת בננה ברוטב טחינה סילאן ואספרסו

http://www.facebook.com/Einat.Sagi.Nutrition#!/Hummusserie

 

 

http://www.facebook.com/Einat.Sagi.Nutrition#!/Hummusserie
שיתוף
Share this on WhatsApp

20 תגובות

  1. איה הגב דצמבר 29, 2014 בשעה 17:58

    שלום עינת
    אני רגישה לחלב אבל רציתי לעשות עם תותים איך עושים ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 30th, 2014 at 05:59

    הי איה, פשוט להוסיף למתכון תותים 🙂

    [Reply]

  2. צחי אטיאס הגב יולי 14, 2013 בשעה 09:34

    אם טוחנים הכל ואז מקפיאים, מדוע הבננות צריכות להיות קפואות?
    מה יהיה ההבדל אם אטחן הכל עם בננה טרייה?

    תודה
    צחי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 14th, 2013 at 16:14

    בננות יש בעיקר בחורף וגלידות מכינים בקיץ
    אז בחורף אני אוגרת בננות במקפיא, כדי שבקיץ אוכל להכין גלידות
    🙂
    אפשר להכין מבננה לא קפואה ואז להקפיא. אין שום בעיה עם זה

    [Reply]

  3. יעלה הגב ינואר 4, 2013 בשעה 21:23

    הי עינת
    הגלידה יצאה מעולה!!! עשיתי לפי המתכון הבסיסי והוספתי שוקולד 100% מגורר – כמובן ללא תוספת סוכר. השאלה שלי אם אני רוצה לעשות עם אספרסו או קפה נמס האם הוספת המים לא תשבש את המרקם של הגלידה? וכמה מים וקפה נמס או שחור כדאי לדעתך לשים?
    תודה רבה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 5th, 2013 at 07:32

    הי יעלה
    אני הכנתי עם אספרסו קצר, אז הכמות לא כזו משמעותית
    זה אפילו פחות מ-1/4 כוס נוזלים
    זה הרי רק בשביל הטעם
    אז אם יש לך מערכת כוסות מדידה (1/4 כוס, 1/3 כוס, 1/2 כוס) , נסי להוסיף 1/8 כוס (כלומר, למלא עד החצי את ה-1/4 כוס)
    ואם אין לך, אז לדעתי יספיקו 3-4 כפות

    [Reply]

  4. שירה הגב דצמבר 18, 2012 בשעה 21:06

    האם המתכון של הגלידה הוא עם שמנת? אם כן, איזו? כי בסרטון ובמתכון שרשמת מצוין רק בננה, תמרים וטחינה (עם אפשרות לאספרסו וסילאן) ולא מוזכרת שמנת אבל באחת השאלות ששאלו אותך לעיל נשאלת האם אפשר להחליף במשהו את השמנת, במה מדובר?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 19th, 2012 at 09:32

    הי שירה
    השמנת המדוברת היא לא במתכון שלי
    אלא במתכונים שמוצאים באינטרנט
    המתכון אצלי מכיל רק בננה תמרים וטחינה

    [Reply]

  5. אבישג בנימין הגב יוני 10, 2012 בשעה 07:58

    היי ענת!

    הגלידה הזאת פשוט מעולה!!
    היא כבר נכנסה מזמן לקינוח הקבוע שלנו לשבת!

    תודה רבה על מתכון נפלא ובריא! שאפשר גם בכיף לתת לילדים ללא יסוריי מצפון…

    לשמחתנו גם ההורים שלו אימצו את המתכון, ככה שזה מסתובב עכשיו בכל המשפחה =)

    תודה על מתכונים נפלאים שלא רק בריאים אלא גם טעימים!

    אבישג בנימין.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 10th, 2012 at 08:26

    וואו! תודה אבישג
    כיף גדול לשמוע 🙂
    עינת

    [Reply]

  6. קים הגב אפריל 20, 2012 בשעה 13:30

    היי עינת!

    רק היה חשוב לי לציין שהמתכונים שלך נפלאים ואת בהחלט מעוררת השראה!
    אני מאוד משתדלת ומנסה לגוון ולשדרג את האוכל שאני מכינה וגם כמובן להכין אותו ממרכיבים טבעיים כמה שאפשר ובלי תוספים כמו כימיקלים, סוכר ותחליפי סוכר.
    אחרי הרבה ניסיונות ומחשבות וחששות (שעדיין מתרחשים) החלטתי לא להיות טבעונית לבינתיים,אבל להיות צמחונית, עוד חודשיים אני צמחונית במשך שנתיים.
    בהתחלה מאוד התקשיתי לאכול אוכל בריא ומזין והחלפתי את הבשר בעוד פחמימות לא בריאות ולא מלאות, עבר זמן מה מאז ועכשיו בזכות הוראות באינטרנט ואתרי מתכונים כמו שלך אני אוכלת יותר טוב ומזין וגם שלמה ושמחה עם עצמי על כך.

    תודה רבה, מה שאת עושה חשוב ומשנה, המשיכי כך!
    אני בטוחה שאת עוזרת להרבה אנשים ומשפרת, אולי אפילו רק קצת, את בריאותם (:

    קים, בת 16.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 20th, 2012 at 13:43

    תודה רבה קים 🙂 כיף מאוד לשמוע

    השינוי שאת עושה הוא לגמרי לא מובן מאליו, אז כל הכבוד לך!

    עינת

    [Reply]

  7. נוי הגב אפריל 12, 2012 בשעה 20:28

    את יכולה להביא לי עם יש מתכון לגלידה בלי שמנת ?.. כי אני לא מוצאת ואני לא יודעת במה יכולים להחליף את השמנת.. כי ככה זה במתכנים חוץ מיזה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 13th, 2012 at 06:59

    הי נוי
    מאיזו סיבה את רוצה להחליף את השמנת?
    אם זה בגלל שאת לא אוכלת מוצרי חלב, אז את יכולה להחליף בשמנת צמחית או אולי שמן קוקוס
    אם זה בגלל אחוזי השומן, אולי אפשר להחליף בחלב צמחי
    אבל אני לא מומחית בענייני גלידות, אני ממליצה לך לחפש באתרים בנושא
    בהצלחה

    [Reply]

  8. ענת הגב מרץ 27, 2012 בשעה 10:24

    היי!
    אמנם אמרו לי פעם שאסור לי בננות, אבל אני מתה לנסות לי גלידה בסגנון הזה (אפילו הקפאתי בננות לעניין).
    הבעיה שלי היא שאני תמיד חוששת שטעם הבננות ישתלט על זה. אני לא סובלת בנות. לא מסוגלת לסבול את המרקם שלהם והטעם (אלא אם זה בסלט פירות, למשל). יצא לי להכין כבר עוגיות שבמקום ביצה שמו בננות. קיוויתי שלא ארגיש את הטעם אבל לא יכלתי לסבול את זה.
    האם גם פה זה כך? טעם הבננות מודגש?
    האם יש דרך להכין ללא בננות? (נגיד, פרי אחר קפוא)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 27th, 2012 at 10:50

    הי ענת

    מצטערת לאכזב אותך, אבל טעם הבננות מורגש היטב

    את יכולה בהחלט להכין מכל פרי אחר – אני הכנתי פעם מדובדבנים
    מכניסים דובדבנים ורסק תפוחים קטן (100גרם – ללא תוספות ותוספים) לתוך הבלנדר וטוחנים עד שמקבלים מרקם אחיד. מחלקים למנות ומכניסים למקפיא.
    אם רוצים לאכול מיד, אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים

    בהצלחה 🙂

    [Reply]

    ענת Reply:
    מרץ 27th, 2012 at 17:44

    מעולה!
    חששתי שתגידי לי שמרגישים את טעם הבננות ושאין במה להחליף 🙂
    אני מניחה שגם עם אוסנה (blackberry) זה יעבוד, נכון? (יש מלא מלא במקפיא מהגידול של שנה שעברה ועוד מעט יתחיל לו גידול חדש…)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 27th, 2012 at 19:12

    כן, לדעתי עם כל פרי זה יכול לעבוד

  9. מיכל הגב יולי 21, 2011 בשעה 09:11

    שאלה
    אני מתחילה לנסות מתכוני גלידות
    אתמול פעם ראשונה ניסיתי לעשות גלידה מ מנגו קפוא ,,קשיו טחון במים וקצת חלב אורז ווניל
    טחנתי הכל במוט טעמתי היה יופי, והקפאתי

    הגלידה קפאה למוות! קרחון בלתי אכיל

    אולי צריך לשמור במקרר ומדי פעם לפריזר??
    מוזר חשבתי שייצא גלידה שמנת כזאת
    היום רציתי לנסות עם בננה ושבבי חרובים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 21st, 2011 at 10:02

    הי מיכל
    ניסית לחכות קצת אחרי שהוצאת מהמקפיא?

    הגלידה שהכנתי מבננות, מאוד אכילה, אני אוכלת אותה בכפית

    וגם הכנתי קרטיב דובדבנים, ריסקתי בבלנדר דובדבנים ורסק תפוחים
    יצא קצת יותר קשה מהבננות, אבל עדיין אכיל (גם אותו אכלתי בכפית)

    כנראה מאוד תלוי במרכיבים

    נסי את זה – תכניסי למקפיא , ופעם פעמיים, תוציאי , תערבבי ותכניסי בחזרה
    אולי זה יעבוד

    בהצלחה

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
קניון און-ליין
המזווה
חפשו אותי בפייסבוק
סינון
  • אורז (44)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (17)
  • חומוס (29)
  • טופו (27)
  • ירקות (55)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (79)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (33)
  • עדשים (53)
  • פטריות (9)
  • פשטידות (15)
  • קדירה (14)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (83)
  • ראשונות (50)
  • שונות (36)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס