[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
לכדורי המג'דרה –
בצל קצוץ
3/4 כוס אורז מלא מבושל
1/4 כוס עדשים שחורות מבושלות
כף שמן לטיגון הבצל
כף שמן למריחה על הכדורים
כף טחינה גולמית
3 כפות פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל כמון
מטגנים קלות בצל בכף שמן (אש בינונית, סיר מכוסה) עד הזהבה.
מוסיפים מלח פלפל שחור וכמון ומערבבים – ממשיכים לטגן 2-3 דקות.
מוסיפים אורז ועדשים ומערבבים שוב.
מצננים.
מוסיפים למג'דרה טחינה פירורי לחם ופטרוזיליה ומערבבים היטב.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלק קטן מהתערובת (כ- 1/3).
מערבבים שוב היטב.
מחממים תנור ל – 200 מעלות.
יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכדורים משחימים מעט.
אפונה זוקיני ופקאן בשמן שומשום
1 זוקיני
1/2 כוס אפונה קפואה או טרייה
חופן פקאנים חתוכים לרבעים
כפית שמן שומשום
מלח פלפל
מניחים במחבת נון-סטיק זוקיני אפונה ופקאנים ומחממים 2-3 דקות.
אם השתמשתם באפונה טרייה כדאי להוסיף כף מים, אם השתמשתם בקפואה, אין צורך.
מוסיפים כפית שמן שומשום ותבלינים ומחממים עוד 2-3 דקות.
מורידים מהאש ומגישים לצד כדורי המג'דרה.
לפוסט הזה יש 7 תגובות
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם?
בשבוע האחרון ניסיתי כמה מתכונים מהאתר שלך וכולם יצאו מעולה, תודה!
תודה מרב 🙂 כיף לשמוע!
את פירורי הלחם אפשר להחליף בשקדים טחונים או קשיו טחון, או קמח עדשים/חומוס.
זה טיפה ישפיע על המרקם, קחי בחשבון.
אפשר בלי פירורי הלחם או פתרון אחר?
עינת שלום.
עדשים שחורות צריך להשרות לפני הבישול? כמה זמן?
וכמה זמן לבשל?
תודה רבה
הי ריקי.
כן, עדשים שחורות צריך להשרות לפני הבישול. אני משרה 24 שעות, ומחליפה את המים פעם-פעמיים ביום, תלוי במזג האוויר.
את העדשים השחורות מספיק לבשל 15-20 דקות
לאיזו כמות זה מספיק?
תלוי מאוד בגודל הקציצות – בסביבות 10-12 קציצות עגולות כמו בתמונה