ארוחת ערב קלה ומהירה, שמתאימה גם לאירוח.
הכמויות מתאימות ל-2 אנשים, אפשר כמובן להגדיל לפי הצורך.
בחרתי להכין לבד את הטורטיות (שעשויות משיבולת שועל), אבל אפשר לקנות מוכנות מקמח תירס או קמח חיטה. רק לוודא שאין יותר מדי תוספות.
אם תכינו את המרכיבים מראש, תוכלו להכין ארוחת ערב תוך 10 דקות. רק להרכיב ולאכול.
אחרי המתכון הוספתי גם רשימת גיוונים, כך שתוכלו להכין בכל קומבינציה אחרת.
הטורטיות
(4 טורטיות)
1 כוס קוואקר עדין
1/4 כפית מלח טבעי
1 כף שמרי בירה (לא חובה)
1 כוס מים
לטחון בבלנדר קטן
להוסיף כף שמז ולערבב עם כף
להלהיט מחבת נון-סטיק
להוסיף כפית שמז ולפזר שווה על הכל (אני מורחת עם מברשת סיליקון)
כשהמחבת לוהטת
למלא מצקת בתערובת ולצקת למחבת בצורת עיגול ולפזר מעט מלח
אחרי 3 דקות להפוך ולחכות 3 דקות נוספות
להמשיך עם שאר התערובת
לערבב לפני שיוצקים למחבת
אם התערובת שנשארה סמיכה מדי אפשר להוסיף כף מים ולערבב
הכרובית
ראש כרובית בינוני או קטן
כ-4 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח טבעי
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לחמם תנור ל-250 מעלות
לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהעביר לקערה גדולה
לערבב שמן ותבלינים ולצקת על הכרובית
לערבב היטב עד שכל הכרובית עטופה
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
לצלות בתנור כחצי שעה או עד הזהבה קלה
להגשה
רוטב טחינה סמיך
סלט כרוב סגול (שמן זית, חומץ תפוחים, מלח טבעי)
למרוח על כל טורטיה קצת טחינה
להניח מעל קצת סלט כרוב
להניח מעל 3-4 פרחי כרובית
(אפשר להוסיף עוד טחינה מעל)
ולאכול!
גיוונים
במקום סלט כרוב סגול – כרוב לבן/כרוב וגזר, חסה, סלט סלק, סלט קצוץ, סלט מלפפונים, ירקות קלויים
במקום כרובית – קוביות טופו/שווארמה טופו, בטטה, אורז ושעועית, שווארמה פטריות, גרגירי חומוס, ברוקולי
במקום טחינה – ממרח חומוס, אבוקדו, ממרח שעועית
תוספות:
פטרוזיליה/כוסברה
בצל חי או מטוגן
קוביות אבוקדו
בצל ירוק/עירית
תרד/עלי מנגולד
גרעיני דלעת/חמניה
בקיצור, עופו על זה! 🙂