- ניתן להכין מראש ולשמור *בנפרד* במקרר
- להגשה - לחמם בנפרד - על הגז או בתנור
לפירה –
כוס עדשים צהובות
בצל חתוך לרבעים או שמיניות
שמן זית
לבצל ופטריות –
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
8-10 פטריות מכל מיני סוגים – אני השתמשתי בשמפיניון ופורטובלו – אבל תרגישו חופשי להתפרע
2 שיני שום פרוסות
כפית וחצי מלח גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית
מכינים את הפירה –
לשטוף את העדשים ולהעביר לסיר
להוסיף את הבצל
להוסיף מים רק עד כיסוי ולהרתיח
לאחר הרתיחה לבדוק אם יש צורך בעוד מים, אם כן, להוסיף קצת (לא יותר מדי, שלא יהפוך למרק). להנמיך את האש, ולבשל כ- 30-45 דקות.
לבדוק כל הזמן אם צריך להוסיף מים, כדי שלא ידבק או ישרף.
לצנן, להוסיף מעט שמן זית (אפשר להוסיף גם מלח) ולטחון טוב-טוב עם בלנדר מוט.
מכינים את הפטריות –
לחמם שמן במחבת, להוסיף את הבצלים ולטגן עד הזהבה.
כשהבצלים מוכנים להוסיף שום, לטגן כדקה תוך כדי ערבוב.
להוסיף מלח פלפל ואת הפטריות ולערבב.
לטגן עד שהפטריות מפסיקות להוציא נוזלים.
לסדר את הפירה על צלחת, ומעליו להניח מתערובת הפטריות.
לפוסט הזה יש 6 תגובות
הי האם אפשר להכין מראש ולחמם? אם כן איך מומלץ לחמם? פחות אוהבים אצלנו קר
תודה רבה!!
היי. כן. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר – אבל בנפרד. ואז לפני ההגשה לחמם – גם בנפרד – בתנור או על הגז.
לא ידעתי שיש עדשים צהובות. גם לא ראיתי אותן.
אני מכירה אדומות- כתומות, שחורות, וירוקות.
איפה אפשר להשיג רק בחנויות טבע ?
הי גלית. כן, אפשר להשיג בחנויות טבע
הנה קישור ישיר לרכישה http://tinyurl.com/yxajw3ru
תודה ענקית על שאת מיידעת את כולם על מה נכון ומה לא נכון בבריאות שלנו, המתכונים נהדרים את כולם אני מכינה טעימים ובריאים
תודה רבה בלה 🙂