גלידה ביתית ללא מוצרי חלב

גלידה ביתית בננה דובדבנים

בסוף החורף אני תמיד קונה בננות בשלות, פורסת ומקפיאה, ואז כשבא לי גלידה, אני מוציאה מנה, טוחנת בבלנדר עם פרי נוסף, ו- טא דאם! יש גלידה. בלי תוספת סוכר, בלי חומרים משמרים, בלי חומרי טעם וצבע. רק פירות.

אני אוהבת להכין את הגלידות בכוסות קטנות ולהקפיא (כמו בתמונות למטה)

בננה תמרים (האהובה עליי!)

בננה קפואה
כף טחינה גולמית מלאה
2-3 תמרים קצוצים
(אפשר להוסיף מעט אספרסו… משדרג!!)

 

גלידה ביתית בננה תמרים

בננה דובדבנים

בננה קפואה
5-6 דובדבנים
אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך

 

גלידה ביתית בננה דובדבנים

בננה מנגו

2 בננות קפואות
מנגו שלם

אפשר כמובן לעוף עם התוספות:
אגוזים, קשיו, קוקוס, חלב צמחי – כל מה שבא לכם!

אפשר לשלב איזה פירות שאוהבים.

ואם זה לא מתוק מספיק לטעמכם, אפשר להוסיף תמרים.

גלידה ביתית בננה מנגו

** אם לא אוכלים מיד, רצוי להוציא מהמקפיא כמה דקות לפני שרוצים לאכול כדי שיפשיר.

ולמי שלא אוהבים בננות, אפשר גם בלי, ואז יוצא מרקם של קרטיב קרח

אפשר להכין את הקרטיבים מפירות טריים ולהקפיא
ואפשר להקפיא את הפירות, ואז להוציא ולטחון עם מעט מים כשמתחשק

כמו למשל קרטיב דובדבנים (תמונה למטה)

קרטיב דובדבנים ביתי

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. איה

    שלום עינת
    אני רגישה לחלב אבל רציתי לעשות עם תותים איך עושים ?

  2. צחי אטיאס

    אם טוחנים הכל ואז מקפיאים, מדוע הבננות צריכות להיות קפואות?
    מה יהיה ההבדל אם אטחן הכל עם בננה טרייה?

    תודה
    צחי

    1. עינת שגיא

      בננות יש בעיקר בחורף וגלידות מכינים בקיץ
      אז בחורף אני אוגרת בננות במקפיא, כדי שבקיץ אוכל להכין גלידות
      🙂
      אפשר להכין מבננה לא קפואה ואז להקפיא. אין שום בעיה עם זה

  3. יעלה

    הי עינת
    הגלידה יצאה מעולה!!! עשיתי לפי המתכון הבסיסי והוספתי שוקולד 100% מגורר – כמובן ללא תוספת סוכר. השאלה שלי אם אני רוצה לעשות עם אספרסו או קפה נמס האם הוספת המים לא תשבש את המרקם של הגלידה? וכמה מים וקפה נמס או שחור כדאי לדעתך לשים?
    תודה רבה רבה

    1. עינת שגיא

      הי יעלה
      אני הכנתי עם אספרסו קצר, אז הכמות לא כזו משמעותית
      זה אפילו פחות מ-1/4 כוס נוזלים
      זה הרי רק בשביל הטעם
      אז אם יש לך מערכת כוסות מדידה (1/4 כוס, 1/3 כוס, 1/2 כוס) , נסי להוסיף 1/8 כוס (כלומר, למלא עד החצי את ה-1/4 כוס)
      ואם אין לך, אז לדעתי יספיקו 3-4 כפות

  4. שירה

    האם המתכון של הגלידה הוא עם שמנת? אם כן, איזו? כי בסרטון ובמתכון שרשמת מצוין רק בננה, תמרים וטחינה (עם אפשרות לאספרסו וסילאן) ולא מוזכרת שמנת אבל באחת השאלות ששאלו אותך לעיל נשאלת האם אפשר להחליף במשהו את השמנת, במה מדובר?

    1. עינת שגיא

      הי שירה
      השמנת המדוברת היא לא במתכון שלי
      אלא במתכונים שמוצאים באינטרנט
      המתכון אצלי מכיל רק בננה תמרים וטחינה

  5. אבישג בנימין

    היי ענת!

    הגלידה הזאת פשוט מעולה!!
    היא כבר נכנסה מזמן לקינוח הקבוע שלנו לשבת!

    תודה רבה על מתכון נפלא ובריא! שאפשר גם בכיף לתת לילדים ללא יסוריי מצפון…

    לשמחתנו גם ההורים שלו אימצו את המתכון, ככה שזה מסתובב עכשיו בכל המשפחה =)

    תודה על מתכונים נפלאים שלא רק בריאים אלא גם טעימים!

    אבישג בנימין.

  6. קים

    היי עינת!

    רק היה חשוב לי לציין שהמתכונים שלך נפלאים ואת בהחלט מעוררת השראה!
    אני מאוד משתדלת ומנסה לגוון ולשדרג את האוכל שאני מכינה וגם כמובן להכין אותו ממרכיבים טבעיים כמה שאפשר ובלי תוספים כמו כימיקלים, סוכר ותחליפי סוכר.
    אחרי הרבה ניסיונות ומחשבות וחששות (שעדיין מתרחשים) החלטתי לא להיות טבעונית לבינתיים,אבל להיות צמחונית, עוד חודשיים אני צמחונית במשך שנתיים.
    בהתחלה מאוד התקשיתי לאכול אוכל בריא ומזין והחלפתי את הבשר בעוד פחמימות לא בריאות ולא מלאות, עבר זמן מה מאז ועכשיו בזכות הוראות באינטרנט ואתרי מתכונים כמו שלך אני אוכלת יותר טוב ומזין וגם שלמה ושמחה עם עצמי על כך.

    תודה רבה, מה שאת עושה חשוב ומשנה, המשיכי כך!
    אני בטוחה שאת עוזרת להרבה אנשים ומשפרת, אולי אפילו רק קצת, את בריאותם (:

    קים, בת 16.

    1. עינת שגיא

      תודה רבה קים 🙂 כיף מאוד לשמוע

      השינוי שאת עושה הוא לגמרי לא מובן מאליו, אז כל הכבוד לך!

      עינת

  7. נוי

    את יכולה להביא לי עם יש מתכון לגלידה בלי שמנת ?.. כי אני לא מוצאת ואני לא יודעת במה יכולים להחליף את השמנת.. כי ככה זה במתכנים חוץ מיזה

    1. עינת שגיא

      הי נוי
      מאיזו סיבה את רוצה להחליף את השמנת?
      אם זה בגלל שאת לא אוכלת מוצרי חלב, אז את יכולה להחליף בשמנת צמחית או אולי שמן קוקוס
      אם זה בגלל אחוזי השומן, אולי אפשר להחליף בחלב צמחי
      אבל אני לא מומחית בענייני גלידות, אני ממליצה לך לחפש באתרים בנושא
      בהצלחה

  8. ענת

    היי!
    אמנם אמרו לי פעם שאסור לי בננות, אבל אני מתה לנסות לי גלידה בסגנון הזה (אפילו הקפאתי בננות לעניין).
    הבעיה שלי היא שאני תמיד חוששת שטעם הבננות ישתלט על זה. אני לא סובלת בנות. לא מסוגלת לסבול את המרקם שלהם והטעם (אלא אם זה בסלט פירות, למשל). יצא לי להכין כבר עוגיות שבמקום ביצה שמו בננות. קיוויתי שלא ארגיש את הטעם אבל לא יכלתי לסבול את זה.
    האם גם פה זה כך? טעם הבננות מודגש?
    האם יש דרך להכין ללא בננות? (נגיד, פרי אחר קפוא)

    1. עינת שגיא

      הי ענת

      מצטערת לאכזב אותך, אבל טעם הבננות מורגש היטב

      את יכולה בהחלט להכין מכל פרי אחר – אני הכנתי פעם מדובדבנים
      מכניסים דובדבנים ורסק תפוחים קטן (100גרם – ללא תוספות ותוספים) לתוך הבלנדר וטוחנים עד שמקבלים מרקם אחיד. מחלקים למנות ומכניסים למקפיא.
      אם רוצים לאכול מיד, אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים

      בהצלחה 🙂

      1. ענת

        מעולה!
        חששתי שתגידי לי שמרגישים את טעם הבננות ושאין במה להחליף 🙂
        אני מניחה שגם עם אוסנה (blackberry) זה יעבוד, נכון? (יש מלא מלא במקפיא מהגידול של שנה שעברה ועוד מעט יתחיל לו גידול חדש…)

  9. מיכל

    שאלה
    אני מתחילה לנסות מתכוני גלידות
    אתמול פעם ראשונה ניסיתי לעשות גלידה מ מנגו קפוא ,,קשיו טחון במים וקצת חלב אורז ווניל
    טחנתי הכל במוט טעמתי היה יופי, והקפאתי

    הגלידה קפאה למוות! קרחון בלתי אכיל

    אולי צריך לשמור במקרר ומדי פעם לפריזר??
    מוזר חשבתי שייצא גלידה שמנת כזאת
    היום רציתי לנסות עם בננה ושבבי חרובים

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      ניסית לחכות קצת אחרי שהוצאת מהמקפיא?

      הגלידה שהכנתי מבננות, מאוד אכילה, אני אוכלת אותה בכפית

      וגם הכנתי קרטיב דובדבנים, ריסקתי בבלנדר דובדבנים ורסק תפוחים
      יצא קצת יותר קשה מהבננות, אבל עדיין אכיל (גם אותו אכלתי בכפית)

      כנראה מאוד תלוי במרכיבים

      נסי את זה – תכניסי למקפיא , ופעם פעמיים, תוציאי , תערבבי ותכניסי בחזרה
      אולי זה יעבוד

      בהצלחה

כתיבת תגובה