קציצות בסגנון המבורגר

המבורגר

חצי בצל
חצי כוס עדשים שחורות מבושלות
חופן אגוזי מלך
5 פטריות קלויות בתנור
2 כפות קווקר עדין
כף טחינה גולמית
כף רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים
כף רוטב סויה
מלח פלפל

טוחנים בבלנדר : חצי בצל, חצי מכמות העדשים, פטריות, אגוזים, מלח ופלפל
מעבירים לקערה וטוחנים עוד קצת עם בלנדר מוט
מוסיפים את שארית העדשים והקווקר
מערבבים בקערית קטנה את הרטבים: סויה, טחינה ורסק
ומוסיפים אותם לתערובת
מערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל- 180-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ- 20 דקות

1המבורגר שלב
2המבורגר שלב
3המבורגר שלב
4המבורגר שלב

לפוסט הזה יש 73 תגובות

  1. ליאת

    הי עינת
    האם אפשר להתשמש בעדשים חומות- ירוקות במקום השחורות? מה היתרון של השחורות בעצם?
    תודה מראש:)
    ליאת

  2. אינה

    היי , האם אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני שאופים?
    סליחה על הבורות אף פעם לא בישלתי עדשים שחורות .אפשר לקבל פירוט?
    ולגבי הפטריות פשוט לשים אותם בתנור? לכמה דקות?

  3. דגנית

    כחובבת ותיקה של בורגרים, וככזאת שניסתה את כווולללםםם, אני מצדיעה לעינת. וואהו כמה טעים (ופשוט וקל). המרקם מושלם והטעם? גן עדן! תודה רבה לעינת על מתכון משובח!

  4. שרית

    היי עינת,

    ההמבורגר הטבעוני הכי הכי שאני אוהבת ועושה בכל פעם.

    רציתי לשאול כיצד ניתן להכינו כדי שיתאים לפסח הקרוב… אני מארחת ורוצה להכין אותם.

    תודה לך – שרית

  5. יעל רינגולד

    ההמבורגר הכי טעים שתמיד מצליח. מאז שגיליתי אותו לא מכינה אחרים.
    ועם עדשים שחורות זה השילוב המושלם. לא מחליפה.

  6. רונית

    היי עינת, האם אגוזי המלך הכרחיים? אין לי כרגע.. יש שקדים, מתאים?

    1. עינת שגיא

      אפשרי שקדים, אבל יכול להיות שטיפה ישפיע על הטעם. לא קריטי לדעתי

  7. נטע

    היי עינת. אם מדובר בפטריות הרגילות, שמגיעות בסלסילות, כמה פטריות צריך? )קטנות יותר מפורטובלו)
    תודה!

    1. עינת שגיא

      הי נטע
      כן, פטריות שמפיניון רגילות
      אפשר גם את הפורטובלו הקטנות שגם מגיעות בסלסילות

  8. אלינור מצנר

    מאודדדדדדדד טעים (:

  9. יעלה

    הי עינת

    איך יצאו ההמבורגרים לדעתך עם קמח חומוס? מחפשת משהו ללא גלוטן…

    1. עינת שגיא

      הי יעלה
      לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שיכול לעבוד
      אשמח לעדכון 🙂

  10. אלה

    אודה לך מאוד 🙂

  11. אלה

    עינת שלום,
    מטעמי בריאות אני לא יכולה להשתמש ברסק עגבניות. במה ניתן להחליפו?
    תודה, אלה.

    1. עינת שגיא

      הי אלה
      לא ניסיתי להחליף את רסק העגבניות במשהו אחר
      ולא עולה לי רעיון כרגע
      אנסה לחשוב על משהו

  12. אפרת הר שמש

    היי עינת
    רשמת להשתמש בחצי מכמות העדשים בבלנדר
    ז"א שאח"כ אני מערבבת את זה עם עדשים שלא ריסקתי?
    תודה אפרת

    1. עינת שגיא

      כן
      כתוב במתכון "מוסיפים את שארית העדשים והקווקר"

  13. ענת

    שלום עינת , הקציצות האלה הן מספר 1 אצלי , וניסיתי הרבה מתכונים כבר ,
    אני מקפיאה אותן וזה ממש בסדר לחמם אחרי ההקפאה ,,
    אני מוסיפה לפעמים עדשים מונבטות ,
    תודה על כל המתכונים שלך , בזכותך קבלתי בטחון לאלתר ולהמציא
    ואני מקבלת הרבה מחמאות על זה מבתי הטבעונית
    ענת

  14. נועה

    שלום עינת!
    האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים?

    1. עינת שגיא

      הי נועה
      באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
      אף פעם לא השתמשתי בפטריות מקופסא, כך שאני לא יודעת אם הם יתאימו במתכון הזה

  15. רוני

    שלום עינת
    ביצעתי המתכון לפי ההוראות ויצא לי עיסה דביקה הוספתי קווקר וא"כ קמח חומוס אולם לא הצלחתי להגיע למרקם יציב ע"מ להכין הקציצות.
    תודה רוני

    1. עינת שגיא

      מאוד מוזר רוני
      אולי הבצל היה גדול מדי ומלא בנוזלים?
      אולי הפטריות לא יובשו לגמרי בתנור ?

  16. אלי

    תודה 🙂

  17. אלי

    הי עינת,
    יצאו לי רכות מאוד לאחר אפייה, (סגנון של פירה בצורת קציצה- ש"לא מחזיקה")
    מהו המרקם שאמור להיות כשנכנס לתנור?

    1. עינת שגיא

      ממש קציצות
      צריך לבדוק שהתערובת יציבה מספיק לפני שמכניסים לתנור
      אם היא רטובה מדי, אפשר להוסיף קמח או קווקר
      ואם היא יבשה מדי, אפשר לטחון פנימה עוד ירק, כמו בצל או קישוא לדוגמא

      הרטיבות של התערובת עשויה להשתנות לפי גודל הירקות שבהם משתמשים
      בצל קטן, לדוגמא, לא "ירטיב" אותה כמו בצל גדול

      לכן לבדוק לפני שמכניסים לתנור

  18. יעלה

    הי עינת

    האם אפשר להשתמש בעדשים מונבטות לא מבושלות?

    1. עינת שגיא

      לדעתי כן. אבל לא ניסיתי במתכון הספציפי הזה

      1. יעלה

        תודה

  19. יעלה

    הי עינת

    אני רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון. בכל המתכונים רשומה כמות עדשים, קינואה או דגן או קטנייה אחרים. האם הכוונה היא הכמות לאחר שהם בושלו? ז"א אחרי שבישלתי את העדשים אני לוקחת מהעדשים המוכנות חצי כוס?

    תודה

    1. עינת שגיא

      הי יעלה
      אם כתוב לדוגמא "כוס קינואה מבושלת"
      אז זה אחרי בישול
      אם לא כתוב – אז לפני

  20. רני

    ממש מעולה.
    אפילו בתי אוכלת הבשר בת ה-7 התלהבה.
    יותר טעים מהרבה בורגרים טבעוניים שאכלתי.
    הוספתי כמה סוגים של פטריות לעירוב הטעם.
    תודה

  21. דגנית

    תודה רבה

  22. דגנית

    אני טבעונית מתחילה,
    תוכלי לתאר ארוחת צהריים מלאה,
    מה נכון לאכול בנוסף להמבורגר?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי דגנית
      את יכולה לאכול עם ההמבורגר תוספת של כמה כפות תבשיל של דגן וקטניה
      או סלט עם דגן וקטניה
      וכמובן, ירקות טריים לפני הארוחה
      בהצלחה

  23. ורד

    עינת, זה מתכון ה"המבורגר" הצמחוני הכי טוב שהכנתי עד כה.
    בהמלצתך מתגובה אחרת שלי הנמכתי את חום התנור, כך שהקציצות יצאו עסיסיות ולא יבשות.
    לדעתי אפשר לוותר על מלח ואפילו לשים פחות רוטב סוייה, כי זה יצא קצת מלוח. אבל בהחלט מתכון מומלץ.

  24. אילנה

    הי עינת,
    ניסיתי את המתכון.
    העיסה יצאה מאוד טעימה, ההמבורגר אחרי אפייה יצא יבש מאוד.
    למה ? מה אפשר לעשות ?
    אחלה מתכון ולא רוצה לוותר עליו.

    1. עינת שגיא

      הי אילנה
      יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי
      או שהקציצות היו בתנור יותר מדי זמן
      הוא לא צריך לצאת יבש. אמור לצאת עסיסי

  25. נורית

    היי עינת
    מ ע ו ל ה!! פשוט נפלא
    הכנתי את ההמבורגר ויצא סוף הדרך…
    מאמצת את המתכון
    אפשר להכין ולהקפיא נכון?
    תודה, נורית

    1. עינת שגיא

      איזה יופי! אני ממש שמחה לשמוע!
      לא ניסיתי להקפיא, אז אני לא יודעת מה ישאר ממנו
      בכל מקרה, במקרר אפשר לשמור עד שבוע

  26. לימור

    שלום עינת,
    אפשר לוותר על הטחינה (מטעמי אלרגיה) או להחליף במשהו אחר?
    המון תודה,
    לימור

      1. לימור

        תודה רבה!

  27. בר

    ואם אני לא אוהבת פטריות ? :\ מה אפשר לשים במקומן ?

    1. עינת שגיא

      את יכולה לנסות בלי
      למרות שהן חשובות לטעם 🙂

  28. דינה

    ואוו המתכונים באתר שלך נראים ממש טוב!!
    ניסיתי את הארוחת הערב ב10 דקות וזה יצא פשוט מדהים!
    המתכון של ההמבורגר נראה טוב, והוא ינוסה היום =)
    רק שאלה לגבי הפטריות, איך קולים אותם?

    1. עינת שגיא

      תודה דינה 🙂 שמחה שאהבת

      את הפטריות אני קולה בתנור, עם מלח פלפל. וזהו.

      1. דינה

        אבל כמה זמן?
        איך הן נראות כשהן מוכנות? =)

        1. עינת שגיא

          זה מאוד משתנה. תלוי בגודל שלהן.
          הן מוכנות כשהן שחומות יותר וקטנות יותר 🙂

  29. לי

    הכנתי היום ויצא מעולה!!
    אני מתה על המתכונים שלך 🙂

  30. בטי

    שלום עינת היום נחשפתי לראשונה לאתר שלך בעקבות הסרטונים של אייל , להיות רזה. קראתי את כל המאמרים שלך התרשמתי מאוד ואני הולכת לעשות שינוי. תודה לך ולאייל. בטי

  31. שירה אילן

    עינת שלום רב. אני נורא נהנית מהאתר מהתמכונים והמאמרים
    יש לי שאלה לגבי העדשים בהמבורגר. אין לי שחורות. יש לי שעועית אזוקי מונבטת במקפיא – אני חושבת שאני יכולה להחליף ביניהן, האם אני צודקת?

    תודה רבה ויום עצמאות שמח!
    שירה

    1. עינת שגיא

      בהחלט שירה 🙂 אפשר להחליף את העדשים בכל קטניה

      חג שמח 🙂

  32. אוריאל

    את עושה את זה פשוט להיות טבעוני!

  33. אני

    קל וטעים ממומלץ:)))

  34. רותי טרגנו

    גיסתי הכינה את ההמבורגרים האלה ויצא טעייייים!
    אני אכין אותם מחר…
    תודה!

  35. סיון

    היי עינת כדאי לרשום באילו סוג פטריות מדובר…קצת קשה לזהות לפי התמונה…
    ואיזה רסק עגבניות ללא סוכר את קונה?

    1. עינת שגיא

      הי סיון
      סוג הפטריות לא ככ משנה
      השתמשתי בפורטובלו קטנות

      רסק ללא סוכר ותוספים יש של חברת "אדמה" או "הרדוף" או "תבואות" ובטח יש עוד כמה

      בהצלחה

  36. מיכל

    יווו עינת זה יצא טעים בטירוף!!

  37. רני

    במקרה הכנתי היום שעועית ולא ידעתי איך להמשיך איתה..
    מחר יהיו המבורגרים
    יחי!
    תודה עינת 🙂

  38. אירית

    היי עינת, כמה קציצות יוצאות? 4?

כתיבת תגובה