כדורי אורז על מצע פירה אפונה לימוני

לממרח אפונה לימוני כוס אפונה טרייה או קפואה מבושלת 2 אגוזי מלך קצוצים מיץ מחצי לימון עסיסי במיוחד כף שמן זית מלח, פלפל טוחנים הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד

1/4 כוס אורז מבושל
+ 1/2 כוס אורז מבושל
50 גרם טופו
3 בצל ירוק – רק החלק הלבן קצוץ
מלח פלפל מעט אבקת צ'ילי
בזיליקום וטימין יבשים
כף שמן זית

לממרח אפונה לימוני

כוס אפונה טרייה או קפואה מבושלת
2 אגוזי מלך קצוצים
מיץ מחצי לימון עסיסי במיוחד
כף שמן זית
מלח, פלפל
טוחנים את מרכיבי הממרח בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד

מכינים קציצות

טוחנים יחד 1/4 כוס אורז + טופו
מערבבים עם יתרת האורז הבצל והתבלינים
יוצרים כדורים
מניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים מעט שמן מלמעלה
ומכניסים לתנור ל- 20 דקות

לפוסט הזה יש 17 תגובות

  1. עפר

    היי,
    לכמה מנות הכמויות האלה מספיקות? נראה נוראה מעט…:-)

    1. עינת שגיא

      הי עפר
      וואו, זה היה מזמן 🙂 אני לא זוכרת
      אבל אם תכפיל את הכמויות תצא לך כמות של לפחות 15 קציצות לדעתי

  2. טל

    שבת שלום
    הכנתי מאורז מעורב, יצא יפה מאוד.
    קצת התייבש באפיה…
    קיבלתי שבחים. עדיף לאכול את זה חם…

    1. עינת שגיא

      מעולה! תודה 🙂
      כדי שלא יתיבש באפיה, אפשר למרוח מעט שמן זית מלמעלה

  3. טל

    הי עינת,
    התאהבתי באתר שלך:-)האורז הוא אורז מלא?
    אפשר להכין את הקציצות מאורז פרא מעורב?

    1. עינת שגיא

      תודה טל 🙂
      בהחלט מלא
      ובהחלט אפשר להשתמש באורז פרא

  4. ריקי

    הי עינת , מה אפשר לשים במקום הטופו?

    1. עינת שגיא

      אפשר אולי לוותר עליו, ולהוסיף עוד קצת אורז
      ולטחון הכל עם בלנדר מוט

  5. שוש

    הי עינת
    מעורר תיאבון!
    האם הכונה לגרגרי אפונה או לתרמילים ארוכים?..י
    תודה

  6. אילנה

    יצא מעולה! תודה

  7. יעל

    בעניין האורז במתכון לא תוקן ולא ברור
    1/4 אורז מבושל?
    1/2 אורז מבושל?
    מה ההבדל?

    1. עינת שגיא

      הי יעל
      אין הבדל
      תראי במתכון עצמו
      1/4 כוס אורז טוחנים יחד עם הטופו
      ו-1/2 כוס מוסיפים בלי לטחון

  8. יונית

    עינת היי
    מה ההבדל בין "אורז מבושל" חבין "אורז מבושל-שלם"[ראי רשימת החומרים]
    תודה רבה
    יונית

כתיבת תגובה