מצרכים:
ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
צרור מנגולד חתוך לרצועות
2 כוסות אפונה קפואה
בצל פרוס לרצועות דקות-דקות
מיץ מלימון אחד
2 כוסות מים
כפית כורכום
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות
להניח את פרחי הכרובית בתבנית על נייר אפייה
לפזר מלח פלפל
להכניס לתנור עד הזהבה
בינתיים, להכין את הרוטב –
לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף תבלינים ולערבב
להוסיף עלי מנגולד ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות
להוסיף אפונה, מים ומיץ לימון ולערבב
להביא לרתיחה
להנמיך את האש
כשהכרובית מוכנה להוסיף אותה למנגולד ולהמשיך לבשל כ-20 דקות
אפשר להוסיף עוד מיץ לימון – לפי הטעם
להגיש עם אורז מלא או כתוספת
צפיות 4,378