לביבות בטטה טבעוניות ממכרות

לביבות בטטה טבעוניות ממכרות

(16 לביבות)

2 בטטות בינוניות מקולפות ומגורדות
בצל בינוני קצוץ דק
3 חופנים קשיו – טחונים דק (אפשר להחליף בשקדים)
שן שום קצוצה (לא חובה)
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה חריפה

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מוסיפים את השום, מערבבים במשך דקה, ומוסיפים את הבטטות
מערבבים, מוסיפים כמה כפות מים, מכסים ומבשלים 4-5 דקות. לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים
מוסיפים תבלינים ומערבבים.

מניחים בצד לצינון

מעבירים לקערה, מוסיפים קשיו טחון, מערבבים ולשים עם הידיים

מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור, אופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 30 תגובות

  1. אילנית

    להשרות הכוונה ***

  2. אילנית

    היי
    ניראה מתכון מעולה 🙂
    צריך להשקות את השקדים או הקשיו לפני הטחינה ?

  3. זוהר

    הי עינת,

    אנחנו לא אוכלים חלבון יחד עם פחמימה,
    יש תחליף שהוא לא חלבוני לקשיו..?
    הקציצות נראות פצצה ואשמח לנסות אותן!

    תודה!

    1. עינת שגיא

      הי זוהר
      בכל מזון צמחי יש גם פחמימות וגם חלבון. אז בלתי ניתן להפריד בין חלבונים לפחמימות.
      כשמדברים על הפרדה, מדברים בעיקר על מי שאוכל מזון מהחי – שהוא 80% חלבוני.
      בקשיו יש קודם כל שומן, אחר כך חלבון ופחמימה.
      בכל מקרה, לשאלתך, אפשר להחליף את הקשיו בקמח כלשהו, אבל התוצאה תהיה יבשה יותר, וכמובן בטעם אחר.
      לשיקולך 🙂
      בהצלחה

  4. ליאת

    הי עינת,
    האם אפשר לבשל את הבטטה ואח"כ למעוך לפירה ולהוסיף את שאר המרכיבים כפי שציינת?
    תודה

    1. עינת שגיא

      אפשר לנסות 🙂 לא ניסיתי את האופציה הזו, אז לא יודעת להגיד לך.
      אם את מבשלת את הבטטה במים, קחי בחשבון שחלק מהמינרלים עוברים למים והולכים לאיבוד.

  5. דנה

    היי עינת, אשמח אם תוכלילהגיד לי מה הכמות של הקשיו (בגרם/כוסות) אחרי הטחינה. יש לי שקדים טחונים אבל לא בטוחה כמה זה 3 חופנים… תודה

  6. נדיה

    עינת המדהימה, תודה על הקציצות הנפלאות הללו!
    הכנתי לפסח (רק בלי שום) וכמעט זללתי את כולן לפני שהוגשו. הסועדים כמובן אכלו בהנאה והתלהבו. כל מתכון שלך שניסיתי היה טעים ולא מסובך. ישר כוח והרבה הצלחה! נדיה

  7. אילנה

    ענת יקירה הכנתי היום את לביבות הבטטה והקשיו ואני רוצה להגיד לך שיצאו ממש מעדן אפשר לאכול אפילו בלי אפיה ענת אין עלייך המתכונים שלך טעימים ופשוטים להכנה הרבה תודה וישר כח

  8. ליאת

    היי עינת,
    האם אפשרי בלי הקשיו ובלי שקדים? אין לי איך לטחון…

    1. עינת שגיא

      הקשיו בעצם מחזיק את הלביבות
      לא יודעת אם יחזיקו בלי. לא ניסיתי
      שווה לנסות 🙂

  9. טל

    נהדר. אני אעדכן 😉 תודה

  10. טל

    היי עינת! המתכון נשמע ממש מוצלח.
    אין לי בלנדר. אפשרי להכין את הקציצות גם בלי לקצוץ?
    תודה רבה 😉

    1. עינת שגיא

      הי טל
      יכול להיות שכן, לא ניסיתי
      אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה

  11. נועה

    יעבוד גם בלי התבניות, כלומר האם מספיק יציב לשים על נייר אפייה או בתבנית זכוכית?

    1. עינת שגיא

      הי נועה. היום הכנתי אותן ללא תבניות ויצא מצוין

      1. טל

        ועוד דבר, האם אמורה להיות בעיה לאפות אותן על תבנית מתכת עם נייר אפייה?

        1. עינת שגיא

          אם את משתמשת בנייר אפייה, לא צריכה להיות בעיה

  12. liza

    מדהיים !!!תודה ,פעם הבעה עושה מנה כפולה 🙂 תודה !

  13. סיגל

    הי עינת- מה יכול להוות תחליף לקשיו?

  14. לימור

    איך טוחנים את הקשיו ? מצטרפת לשאלה האם אפשר להחליף את הקשיו במשהו אחר. שקדים אולי ?

  15. סיגל

    הי עינת
    איזה תחליף יש לקשיו?

כתיבת תגובה