בצל גדול קצוץ
4 גזרים גדולים מאוד קצוצים
1/2 כוס קמח עדשים
כוס שקדים טחונים (לאחר הטחינה. כ-4 חופנים גדולים לפני הטחינה)
כפית וחצי מלח גס טבעי
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
מאדים בצל בשמן עד הזהבה קלה
מוסיפים את הגזרים וממשיכים לבשל כחצי שעה. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מצננים
מעבירים לקערה וטוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים קמח עדשים ושקדים טחונים ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות/קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ-20-25 דקות, הופכים את הלביבות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,164
לפוסט הזה יש 6 תגובות
יש תחליף לקמח עדשים, שהוא לא קטניה אחרת?
יש לי בעיה בקיבה ואסור לי קטניות ומומלץ להימנע מגלוטן.. יש המלצה?
הי עדי. לא הכנתי אותן בלי קמח עדשים, אבל יכול להיות שיעבוד אם תגדילי את כמות השקדים. בנוסף, אפשר אולי להשתמש בתחליפים כמו: תפוח אדמה או קמח תפוחי אדמה. שווה לנסות 🙂
היי, האם אפשר לטחון עדשים כתומות לקמח במטחנת תבלינים מבלי שתיהרס, כפי שכבר קרה לי? ומה לגבי חומוס וקטניות אחרות?
הי. לא יודעת לגבי מטחנת תבלינים, לי יש בלנדר קטן (כמו מג'יק בולט) שבו אני טוחנת לפעמים עדשים כתומות. אבל – זה לא טוחן דק כמו קמח, אז אני מעדיפה לקנות קמח עדשים מוכן. לגבי חומוס וקטניות אחרות – המכשיר היחיד שאני יודעת שיכול לטחון אותם לקמח הוא ויטמיקס (או דומיו).
היי מה אפשר במקום קמח עדשים? קווקאר אפשרי?
הי רויטל. לא ניסיתי, אבל הגיוני שכן.