לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)

בצל קצוץ
חצי כרוב לבן קצוץ
גזר מגורד בפומפייה
1.5 כוסות שקדים טחונים
כף שמן זית
כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה

מטגנים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים
מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן
ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 40 תגובות

  1. סביון

    הי, את יכולה לרשום כמויות מדויקות לתבלינים?

  2. טל

    אין צורך במשהו שמדביק את החומרים?

  3. עדי

    יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
    סבבה.
    אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
    לא חבל על הנייר?
    חבל ומעצבן.

  4. מאירה

    אני אנסה בגרסה משלי בלי קמח רק עם טחינה נראה מה יצא ואדווח.

    1. מאירה

      ניסיתי את הכרוב אידתי במיקרו 5 דקות ואת כל השאר ישר למעבד המזון אליו הוספתי את הכרוב המאודה תבלינים טחינה גולמית משושום מלא, יצא מצוין והכי חשוב טעים.

  5. מאירה

    האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא ידבק
      שווה לנסות 🙂

  6. יורי

    אפשר עם כרוב אדום?

  7. ליאת

    טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות

  8. טלי

    יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.

  9. טלי רובינשטיין

    הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר

  10. גלית

    היי עינת,
    בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
    הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
    זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….

    1. קרין

      היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?

      תודה 🙂

      1. גלית

        לקרין-
        רצועות כרוב
        חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)

        כרוב ברוטב עגבניות
        חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.

        פשוט וטעים.

        בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!

  11. אפרת

    תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?

  12. אריאלה

    היי עינת
    איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
    כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי

    1. עינת שגיא

      למה צריך לחשב ?…
      עקרונית, יש פה ירקות וקמח שקדים
      שקדים = שומן וחלבון
      מקווה שזה עוזר

  13. רם

    הי עינת.
    האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
    המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
    תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שכן, אבל לא ניסיתי 🙂
      ניסיתי עם כרישה וזה יוצא מצוין!

  14. סילבי

    עינת, אילו קמחים אפשר במקום קמח שקדים ומה מדביק את העיסה ?

    1. עינת שגיא

      אפשר להשתמש בכל קמח אחר
      אבל לקמח שקדים יש מרקם יחודי
      כך שהלביבות יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד

  15. אפרת

    נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
    בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
    תודה ושבוע טוב

      1. אפרת

        יופי מצוין, אני מקווה מחר להכין אותן, תודה ולילה טוב

  16. אור

    תודה עינת, אפשר עם קמח חומוס במקום שקדים?

    1. עינת שגיא

      אפשר, אבל כמובן שהטעם והמרקם יהיו שונים 🙂

      1. אור

        תודה, אנסה 🙂

  17. גלית

    קמח שקדים זה שקדים טחונים?

    1. עינת שגיא

      אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל לוודא שהם טחונים דק דק, ממש כמו קמח

כתיבת תגובה