מתכון ללחם שטוח זריז בריא וטבעוני

לחם שטוח זריז

מחממים תנור ל-200 מעלות
כוס קמח מלא אמיתי
ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
בערך 1/2 כוס מים
2 כפות שמן זית
+ מעט שמן זית למריחה
מלח
זעתר (אופציונלי, מומלץ)

מערבבים בקערה את כל החומרים חוץ מהזעתר עד לקבלת בצק שנוח לעבוד איתו
חותכים את הבצק ל-4 ומשטחים עם היד כל חלק עד העובי הרצוי (לא כדאי לעבוד עם מערוך, על מנת שהלחם לא יהיה דק מדי ויתייבש בתנור)
מניחים את הלחם בתבנית על נייר אפייה, מורחים מעל כל "פרוסה" מעט שמן זית, ומפזרים מעט זעתר מלמעלה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
** הלחם לא מתנפח כי אין בו שמרים או מחמצת
** שימו לב לא לאפות אותו יותר מדי, על מנת שלא יתייבש

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. רות

    תודה רבה עינת
    הכל יעיל ובריא וקל להכנה
    חג פסח כשר ושמח

  2. שרה

    אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

  3. איילה אדרי

    מעולה המון תודה!

  4. איילה אדרי

    נראה טעים ביותר.
    ניסית אולי לעשות עם סוג הבצק הזה פיצה? והאם זה אפשרי בכלל?

כתיבת תגובה