בממרח הזה אמנם אין בכלל חומוס, אבל הוא ממש מרגיש כמו חומוס
השתמשתי בעדשים כתומות. הן קלות יותר לעיכול, ויותר מתאימות לימים החמים
כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
שן שום (אופציונלי – הכנתי כמה פעמים. לי יותר טעים בלי)
שמן זית לפי הצורך
בערך כפית מלח
מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתפרקות וממש רכות.
מסננים (אני שומרת את המים של בישול העדשים. מחלקת למנות ומקפיאה. ואז משתמשת בהם להסמכת מרקים או לתבשילים)
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עם בלנדר מוט
רצוי להגיע למרקם שהוא נוזלי יותר ממה שאתם רוצים שיהיה, מכיוון שבמקרר הממרח מתקשה
צפיות 3,515
לפוסט הזה יש 7 תגובות
תודה אפי 🙂
אפשר ומומלץ להשרות ולהנביט, אבל לא חייבים.
היי עינת,
תודה על מתכון מעולה,
האם את ממליצה להשרות ולהנביט את העדשים לפני הכנת ה"חומוס" ?
תודה
תודה רבה 🙂
תודה עינת
יצא מעולה וטעים
עינת תודה רבה .המתכונים שלך אחד אחד טעימים.
תודה אהובה 🙂
עינתי את מקסימה המתכונים שלך אחד אחד טעימים וערבים לחיך. תודה שאת משתפת אותנו ביצירות הפאר שלך-הואל הבריא והטעים
אוהבת עדינה
חג מתן תורה שמח