סלט ישראלי משודרג
סלט ישראלי קצוץ – 2 עגבניות ומלפפון
אורז מלא
טופו אפוי חתוך לקוביות
נבטי מאש בני 4 ימים – איך מנביטים – מאמר למתחילים בקישור הזה
…כל זה עטוף בטחינה ביתית עם המון שום ולימון
טבולה משודרג על בסיס קינואה
המון פטרוזיליה
מלפפון קצוץ
נבטי עדשים – איך מנביטים – מאמר למתחילים בקישור הזה
וקינואה
סלט פלפלים משודרג
פלפל אדום
פלפל צהוב
מלפפון
קוביות טופו אפוי
נבטוטי מאש – איך מנביטים – מאמר למתחילים בקישור הזה
אורז מלא
סלט שורשים קייצי
גזר
סלק
מלפפון
פטרוזיליה
עם אורז מלא ואפונה
צפיות 2,124
לפוסט הזה יש 6 תגובות
היי עינת, אני ישראלית שחיה באוסטרליה ומאוד בעניין של בישול בריא.
מאוד שמחתי ׳לפגוש׳ את האתר שלך, המתכונים נראים נפלא ואני היום מתחילה לנסות אותם!
תודה רבה לך (:-
תודה רבה 🙂
כיף שאת כאן!
עינת חמודה אני כל כך נהנת מהאתר שלך מהנתינה שלך שהיא מורגשת לי מכול ליבך כן ירבו כמותך אילנה.
תודה רבה אילנה! 🙂
הי עינת
תודה רבה על כל המתכונים! נראה נפלא!
תוכלי בבקשה להסביר איך לאפות את הטופו בשביל הסלט הראשון שמופיע במתכוני הסלטים. והאם הטופו בריא כי שמעתי שזה מוצר שנוי במחלוקת כי הגוש טופו הוא גם דבר מעובד….
תודה רבה מראש!
הי אמילי
תודה רבה 🙂
לגבי הטופו – נכון, הוא לא בצורתו הטבעית
אבל הוא לא עובר תהליכים כימיים וברוב מוצרי הטופו אין תוספים מיותרים
כשאני מדברת על מזון מעובד, אני מדברת על מוצרים שרשימת הרכיבים שלהם ארוכה
שלקחו כמה וכמה מזונות ועיבדו אותם יחד לקבלת מוצר אחד
במקרה של הטופו זה שונה. הטופו מיוצר מחלב סויה (שמופק מפולי סויה)
ומגובן לגוש אחד (ממש כמו שמכינים גבינה)
אני מכינה פרוסות טופו כך :
פורסת את גוש הטופו לפרוסות ברוחב חצי ס"מ
(בערך 6 פרוסות, תלוי בגודל הגוש)
מניחה את פרוסות הטופו על נייר מגבת, מקפלת אותו כך שיכסה את הטופו
ובלחיצה על הפרוסות סופגת את עודפי הנוזלים
במחבת קרמי אני מערבבת רוטב סויה ושמן שומשום
ומניחה בו את פרוסות הטופו, דואגת להרטיב את 2 הצדדים של כל פרוסה
מניחה לשעה לפחות לספיגת טעמים
הופכת את הפרוסות מדי פעם
אחרי שעה (מינימום) מדליקה את האש
ומבשלת עד שהנוזלים נספגו או התאדו
הופכת מדי פעם, כדי שהפרוסות ישחימו משני הצדדים
וזהו 🙂