2-3 כוסות של עלי כרובית / עלי מנגולד קצוצים
3-4 בטטות "רזות" וארוכות – מקולפות
2 כוסות אפונה טרייה או קפואה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, סומק, לימון
את עלי הכרובית / המנגולד מאדים במחבת נון-סטיק עם 2 כפות שמן עד ריכוך – בערך 5-10 דקות, מוסיפים מלח, פלפל גרוס וחצי כפית סומק.
כשמוכן, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים
את הבטטה חותכים לקוביות, מניחים בשכבה אחת בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח ופלפל גרוס מלמעלה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-250 מעלות (משתנה מתנור לתנור). אופים עד השחמה קלה.
את האפונה (בהנחה שמהקפאה) מחממים במחבת נון-סטיק ללא שמן עד הפשרה
מערבבים את כולם יחד – ומגישים
** אם משתמשים בעלי כרובית, שימו לב שלפעמים יש עלים מאוד סיביים וקשים. לא יהיה נעים לאכול אותם.
צפיות 2,450
לפוסט הזה יש 2 תגובות
במקום עלי מנגולד וכרובית אפשר כרוב וסלרי קצוצים מאודים?
היי קרן. בהחלט אפשרי 🙂