- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור
מצרכים
¼ כוס טחינה גולמית מלאה (רצוי אורגנית)
¼ כוס סירופ מייפל אמיתי (רצוי אורגני)
כוס וחצי קמח שקדים
חופן שקדים קצוצים גס
איך מכינים
מערבבים טחינה ומייפל
מוסיפים קמח שקדים ושקדים קצוצים ומערבבים לתערובת אחידה
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים עוגיות (אני משתמשת במכשיר פלאפל כדי שיצאו שוות ויפות, אפשר גם בעזרת כף או כפית)
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות
צפיות 12,036
לפוסט הזה יש 65 תגובות
היי, העוגיות נראות מצויין! אני ממש רוצה להכין אבל אין לי מייפל בבית ואני גם מייעדת אותן לילדים קטנטנים. איזה תחליף יכול להיות כאן למייפל ועד כמה קריטי למתכון השקדים שקצוצים גס?
תודה טל! השקדים שקצוצים גס ממש לא קריטיים למתכון. אפשר לוותר. לגבי המייפל – לא ניסיתי אותם עם ממתיק אחר, אבל לדעתי אפשר להשתמש בכל ממתיק נוזלי אחר. אני מניחה שזה טיפה ישפיע על הטעם והמרקם. אז קחי בחשבון.
מתכון משגע ופשוט.
הוספתי לתערובת מיץ מחצי תפוז, פלפל שחור, מעט מלח ואגוז מוסקט מגורר…להתעלףףףף.
תודה
היי עינת! נעים להכיר!!:) שמי אור ואני סובלת מרגישות כלשהי בדרכי העיכול וההצעות שלך באתר זה ממש….חסד מתוק משמיים! תודה תבורכי וישר כח!:)
שאלה אם אפשר: במתכון עוגיות קלות שמופיע במדור הווידאו שלך
יש מתכון לעוגיות קלות: ממרח בוטנים,דבש וקוואקר.
מאחר ואסור לי לאכול בוטנים אז החלפתי זאת בטחינה. ערבבתי את הטחינה הגולמית עם מעט מים לדלל(אני לא יודעת אם זה היה רעיון טוב…) 180 מעלות בתנור למשך 9 דקות.
העוגיות יצאו קצת שרופות מלמטה אך מלמעלה ובפנים מרקם טיפה רך.
מה את אומרת זה צריך לצאת כך? אולי יש לך הצעת יעול עבורי?
תודה,אשמח לקבל תגובה,חג שמח!!! 🙂
הי אור. לגבי עוגיות הבריאות – קודם כל, יש בהן סילאן, ולא דבש 🙂
דבר שני, לא צריך לדלל את הטחינה הגולמית. משתמשים בה כמו שהיא.
דבר שלישי, יכול להיות שהתנור שלך חזק, ולכן נשרפו. אז בפעם הבאה תאפי אותן על 160 מעלות.
וספרי לי איך יצא 🙂
האם מספיק במקום קמח שקדים לטחון במעבד מזון שקדים? כי זה יוצא פירורי שקדים אבל לא מרקם של קמח…ובכמה שקדים להשתמש כשטוחנים אותם? האם קמח שקדים יקר בחנויות טבע?
הי עינת, כרגע הכנתי את העוגיות, בחרתי להחליף 1/2 כוס בקמח קוקוס, יצא נ ה ד ר !! הרבה זמן חיפשתי מתכון ללא תוספת שמן, ללא סוכר.
איזה כיף 🙂 תודה !
היי
האם אפשר להשתמש בדבש במקום במייפל?
תודה
הי עמית
אני לא אוכלת דבש ולא ניסיתי, כך שלא אוכל לעזור
האם כוס קמח שקדים מדובר בכוס מדידה או כוס זכוכית רגילה?
כוס מדידה
היי עינת,
הכנתי את העוגיות אתמול, נתקבלה כמות של 16 עוגיות.
כדררתי לעגולים ומעט מעכתי כנדרש.. בהתאם למצויין במתכון.
טעימות מאד !
חשוב לי לציין כי הן יצאו מעט דחוסות ורציתי לדעת אם זה באמת המרקם שיוצא ?
תודה לך ושנה טובה,
הי שרית
אכן כן. המרקם של העוגיות מאוד דחוס
כמו מרקם של עוגיות בריאות
איפה משיגים מכשיר פאלאפל? אני כבר הרבה זמן מחפשת ובחניות מתמחות כמו "cook store" אין להם.
הי עדינה
אני קונה בשוק לוינסקי בתל אביב
יש שם חנויות קטנות לכלי מטבח
הי, יצא ממש מוצלח. הבצק במרקם נוח שמאפשר לילדות ליצור צורות בקורצן – בכלל שיחוק. ובכלל אחלה אתר. תודה!
איזה כיף! תודה תמר 🙂
לסוכרתיים ניתן לשתמש בסטיויה בטיפות או באבקה או לערבב סטיויה וסירופ אגבה שמתאים גם לסוכרתיים
אהלן, הפשטות של העוגיות האלה משמחת!
10 דקות מנסיוני לא מספיקות כי העוגיות עדיין מתפרקות.
אני שמה לעוד בערך 7 דקות על 200 מעלות כדי שיקבלו קצת צבע.
לבריאות ושבת שלום
מעולה מירי! תודה רבה
הזמנים והטמפ' משתנים מתנור לתנור
שלום עינת
האם שמעת עח סוכר דקלים (מופק מעצי קוקוס ) והאם מתאים לסוכרתיים?
הי מישל
לא שמעתי
אבל סוכר הוא סוכר הוא סוכר
לא משנה ממה מפיקים אותו
לכן הוא לא מתאים לסוכרתיים
היי,, האם במקום מייפל אפשר רסק תפוחים? אותה כמות או יותר?
תודה 🙂
הי אורית
לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר
רק קחי בחשבון שרמת המתיקות תרד משמעותית
בהצלחה 🙂
הכנתי עם קמח קשיו ויצא מצויין
תודה על המתכונים הטעימים והבריאים
תודה רבה 🙂
i used dates paste instead of mapel
(ממרח תמרים)
what can i say? one round went to school with my son. history teacher wrote back in his diary to ask for the recipe… second round went with me to a sewing cycle meeting. those girls now think i'm a kitchen godess…
thank you for those amazing coockies 🙂
LoL ! 🙂
thanks for sharing!
החלפתי את קמח שקדים בכוס וחצי של שיבולת שועל שריסקתי ויצא ממש טעים.
נשמע מצוין!
תודה על השיתוף
אני גם רוצה להשתמש בקמח אורז במקום שקדים, אבל לא הבנתי מה זה קמח אורז דביק, זה השם של המוצר, או שעשית אותו דביק עם ה-2 כפות חמאת שקדים?
וחמאת השקדים היא בנוסף או במקום הטחינה?
תודה.
הי עינת
תקשיבי- התאהבנו!!!
כבר שלושה חודשים שאני מכינה כל שבוע את העוגיות האלה… תענוג!!!
שאלה לי עבור בן משפחה חולה סוכרת שמתענג עליהן-
סירופ מייפל טבעי- איך הוא לסוכרתיים? מתפרק לסוכר?
איך להתייחס אליו?
תודה יקרה!!
וואו אסנת 🙂 איזה כיף!
אני שמחה לשמוע
מייפל לא מתאים לסוכרתיים. הוא סוכר לכל דבר
לצערי אני לא מכירה תחליף מתאים
לכל מי ששאלה או שאל לגבי קמח שקדים אני הכנתי את העוגיות עם כוס אחת של קמח אורז דביק ו-2 כפות של חמאת שקדים ובמקום המייפל השתמשתי בסילאן טבעי (ללא סוכר או ממתיק כלשהו) ויצא מעולה, ממש ללקק את האצבעות 🙂
מעולה 🙂 תודה על השיתוף
העוגיות יצאו טעימות בטרוף!!!! חבל שיש בהן הרבה שומן 🙁 האם ניסית בעבר עם קמח אורז מלא?
מה רע בשומן ? 🙂
לדעתי לא יעבוד עם קמח אחר דווקא בגלל השומן שיש בקמח השקדים
האם עושים כדורים או שמשטחים את העוגיה? תודה
אני משתמשת במכשיר פלאפל אז הן יוצאות בגובה 1סמ
אפשר לעשות עיגול ולהשטיח , אבל לא יותר מדי
כדי שלא ישרפו
היי עינת.
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים הנקנים בשקיות של 100 גרם בסופרים? אם כן – באיזו כמות? האם שקית וחצי היא שוות ערך לכוס וחצי? (נדמה לי ש-100 גרם הם בדרך כלל כמות של כוס).
אם השקדים טחונים דק דק ממש כמו קמח, אז אפשר
אני קונה קמח שקדים בחנות טבע. אפשר למצוא אותו במדפים של מוצרים ללא גלוטן
לשאלת המשקל – לא שקלתי.. אז לא יודעת להגיד לך
היי,
אתמול הכנתי את העוגיות האלו והשתמשתי בשקדים טחונים וכן, 100 גרם הם בערך כוס.
יצא מעולה.
מתכוונת להגיש אותם בחג, האם מספיק לשמור אותם בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן הם מחזיקים מעמד (אם לא טורפים אותם קודם כמובן)?
שנה טובה,
איריס חיים
היי ענת,
אכן כיף שיש אותך !!
יש לי בעיה לשלוח אליך את פרטי , משום מה האימייל שלי , יוצא לא תקין וזה האימייל היחיד שאני משתמשת משנת 2003 :
rpeled2003
תודה רחל 🙂
הי עינת!
זה יהיה מוזר לעשות את זה עם קמח חומוס במקום שקדים?
כן :-/
ניסיתי. לא טעים ככ
עוגיות מדהימות, איזה כיף שיש לנו אותך שדואגת שיהיה לנו טעים כל פעם מחדש
🙂
איזה כיף נועה 🙂
תודה רבה!
🙂 🙂
יאאאיי!
איזה יופי לראות את הבלוג, בעבר הייתי חבר שלך בפייסבוק ושם ראיתי את מגוון המתכונים הפשוטים והמאלפים שלך, היום אין לי פייסבוק, אבל כיף לגלוש בבלוג.
פתחתי בלוג בישול ביקורתי חדש,
http://easyfoodisrael.blogspot.co.il/
אני אוסיף את הבלוג שלך לרשימת הקישורים שלו.
תודה בן 🙂
בהצלחה עם הבלוג החדש!
היי, נכנסתי לבלוג שלך ואשמח לקבל עוד מתכונים לגלידות טבעוניות, כי יש לי רגישות ללקטוז
תודה
לגלידות טבעוניות אין מתכונים 🙂
זה עניין של טעם
פשוט לטחון בבלנדר פירות קפואים
אני אוהבת את השילוב בננה מנגו ותמרים
אבל אפשר לעשות גלידות מכל שילוב שהוא
בהצלחה
ניסיתי נחמד מאוד אפשר לכדרר כדורים קטנים וליפחוס אותם מעט כדיי שיצא כריסטי,ואים להוסיף טיפה סודה לשתייה זה יהיה יותר אוורירי בקיצור מצויין.
היי
האם ניתן להחליף את המייפל בסילאן? ואם כן מה המינון?
תודה
בהחלט
רק צריך לקחת בחשבון שהצבע יהיה כהה יותר
הכמות היא אותה כמות
המון תודה. ובעניין אחר- חיפשתי באתר את הדרך להכנת קמח חומוס ולא מצאתי..תוכלילכוון אותי?? שוב תודה.
קמח חומוס? אני קונה מוכן, לא מכינה בעצמי
הי,
אפשר גם בלי השקדים הקצוצים נכון? (אני רוצה שגם הבת שלי תהנה וזה סכנת חנק עדיין),
הן יוצאות רכות או פריכות?
תודה,
אורלי
הי אורלי
כן, בהחלט אפשר לוותר על השקדים הקצוצים
הן לא קשות. הנסיינית בת ה-3 שלי אכלה אותן בהנאה 🙂
תודה!
הי עינת,
קמח שקדים, האם פשוט מרסקים את השקדים, או קונים בחנות?
תמי
אפשר לקנות, ואפשר לטחון. זה אותו הדבר
שלום
איך מכינים קמח שקדים ???
ובאותה הזדמנות שמעתי שיש גם קמח סלק…איך מכינים?
תודה רבה
על קמח סלק לא שמעתי
קמח שקדים אפשר לקנות מוכן ואפשר לטחון שקדים דק-דק