עוגת קפה

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

** עדכון מהיום שאחרי –

העוגה התייבשה קצת, ולכן אני ממליצה להוסיף רסק תפוחים כדי שיתן קצת רטיבות **

 

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס סילאן ומייפל – חצי חצי (אפשר גם רק אחד מהם)

כוס קמח כוסמין מלא (אפשר כל קמח אחר)

כפית סודה לשתיה

בננה מעוכה

5 תמרים קצוצים

אספרסו ארוך או קפה שחור או כל קפה שיש לכם (1/4 כוס)

חופן אגוזים שבורים גס

 

כדאי לערבב את הקמח והסודה לשתיה יחד לפני שמוסיפים לתערובת, כדי לקבל גובה אחיד

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מערבבים טחינה גולמית סילאן ומייפל

מוסיפים בננה מעוכה ומערבבים פנימה

מוסיפים אספרסו (או קפה שחור) ומערבבים

מוסיפים 5 תמרים קצוצים ומערבבים

מוסיפים בהדרגה קמח וסודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

 

מעבירים לתבנית אינגליש קייק – אם משתמשים בתבנית חד פעמית או סיליקון אין צורך לשמן

ומכניסים לתנור ל- 30 דקות

 

 

לפוסט הזה יש 40 תגובות

  1. טליה

    שלום רב,
    הוצאתי לאחר חצי שעה. החלק העליון יבש לחלוטין ואפילו חלקו שרוף והחלק הפנימי לא אפוי.

    1. עינת שגיא

      הי טליה
      כנראה שזה בגלל ההבדלים בין התנורים
      בכל תנור הטמפ' קצת שונה. צריך להכיר את התנור ולדעת
      מה הטמפ' המתאימה
      זה עניין של ניסוי וטעיה

  2. אופירה

    שאלה כללית- האם במתכונים שיש בהם רסק תפוחים או בננה מעוכה (פירות) צריך לשמור במקרר כי זה עלול להתקלקל בחוץ?

  3. אופירה

    כתבת שאחרי יום העוגה התייבשה וצריך יותר רסק, אז אולי מלכתחילה תשני במתכון ותרשמי יותר רסק..?
    כמו כן אם תוכלי לרשום לאיזו תבנית זה מתאים
    תודה

    1. עינת שגיא

      אני לא יכולה לשנות במתכון אם לא ניסיתי בעצמי 🙂
      לגבי התבנית – הכנתי בתבנית מלבנית קטנה
      אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק

  4. אופירה

    כשאת כותבת רבע כוס קפה את מתכוונת ממש לאבקת קפה או קפה מוכן (מים+קפה)?
    ואם זה קפה נמס שוב אותה שאלה..
    לא ממש בריא ….אגב

    1. עינת שגיא

      הכוונה היא לקפה מוכן (במקרה הזה – אספרסו)

  5. עינת

    היי!

    הכנתי עם קקאו ויצא מדהים!
    (אותו כמות כמו הקפה), השאלה היא האם מבחינה בריאותית וקלורית עשיתי נזק גדול?

    תודה:)

  6. עינת

    יצא מעולה!
    תודה רבה:)

  7. עינת

    היי,
    לרגישים לבננה, האם אפשר לשים רסק תפוחים או משהו אחר?
    ואם כן אז כמה?
    אני חדשה בזה:)
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי עינת
      כן, בהחלט אפשר להחליף ברסק תפוחים – 100 גרם / חצי כוס
      אבל הייתי מוסיפה קצת מתיקות
      בהצלחה 🙂

  8. ורד

    עינת יקירתי,
    הכנתי יצא מעולה, הוספתי רסק תפוחים והמרקם עדין ורך
    תודה ושבת שלום 🙂

  9. טלי

    עוגה מעולה! הוספתי תפוח אחד מרוסק והעוגה יצאה נימוחה ואוורירית.

  10. שירלי

    היי שבת שלום,
    האם קמח סויה הוא אלטרנטיבה טובה לקמח כוסמין ?

    1. שירלי

      או קמח תירס?

      1. עינת שגיא

        הי שירלי
        לא ניסיתי לאפות עם קמח סויה או קמח תירס – כך שאני לא יודעת
        אם את מחפשת תחליף נטול גלוטן, את יכולה להשתמש בקמח תמי

        1. שירלי

          הכנתי פעם אחת מקמח סויה, לא יצא טוב.. פעם שניה מקמח תירס. יצא מעולה.

          תודה

  11. אני

    אפשר להשתמש בקפה נמס? כזה שצריך להכין עם מים? אם כן איך?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר עם כל סוג קפה שהוא

  12. סיון

    רציתי לדעת האם אפשר לאפות את העוגה הזאת בתבנית קפיצית? כי לאמי יש יום הולדת והיא אוהבת כל עוגה שיש בה קפה או מוקה ואני רוצה להכין לה את העוגה

  13. אלינור

    עינת היי!!
    העוגה נראית טוווב ועמדתי להכין אותה עכשיו, כשגיליתי
    שהבננה ששמרתי להכנת העוגה הלכה לעולמה..מה יכל לשמש לי
    כתחליף לבננה? אני מתה לאפות אותה:)

    1. עינת שגיא

      כל תחליף ביצה אחר יעשה את העבודה
      בכל מקרה, הייתי מוסיפה גם רסק תפוחים בשביל הרטיבות

  14. עדי

    אחלה עוגיות לקפה של הבוקר!
    הכנתי בתבנית תנור גדולה. נאפה יפה וחתכתי לריבועים ואיכסנתי בקופסא סגורה (במקרר!!)

    תודה רבה!
    עדי

    1. עינת שגיא

      מעולה! תודה על השיתוף עדי 🙂
      הוספת רסק תפוחים או בלי?

      1. עדי

        בלי. יצא נמוך כי שיטחתי בתבנית גדולה אבל אחלה ליד הקפה של הבוקר.
        חוצמיזה – הכנתי קציצות מקטניות. לקחתי את הרעיון מהמתכון שלך אבל הוספתי משלי. השריתי ובישלתי (מעט) את כל סוגי הקטניות והזרעים שיש לי כולל זרעי פשתן, אספסת, אמרנט, 3 סוגי עדשים, אפונה יבשה וחומוס וטחנתי הכל עם מחית ערמונים, הרבה עלים ותבלינים כמובן. מרחתי על הקציצות שמן זית ואפיתי ועכשיו לא יכולה להפסיק לאכול אותן עם טחינה מלמעלה… אחלה דרך להכניס לגוף שלל קטניות וזרעים! ממש תודה על המתכונים!!
        אגב, צריך לזכור שלאכול הרבה מכל אלה בהחלט יכול להעלות משקל. לאלה מאיתנו ששומרים על המשקל – כל דבר במידה, כמו כל דבר ((-:

  15. merav

    היי עינת

    בלי ביצים ואבקת אפיה, נכון ?

    1. עינת שגיא

      הי מירב
      נכון, בלי ביצים ואבקת אפיה
      (אבל יש סודה לשתיה)

  16. גילית

    היי עינת
    המתכון נראה מצוין, לאיזו תבנית מתאימה הכמות?

    1. עינת שגיא

      צודקת!
      חום בינוני 180 מעלות
      מיד מתקנת
      תודה!

    2. עינת שגיא

      אני הכנתי בתבנית מלבנית קטנה
      אפשר גם בתבנית אינגליש קייק

  17. ענת

    שכחת לציין את חום התנור…

    1. עינת שגיא

      צודקת!
      חום בינוני 180 מעלות
      מיד מתקנת
      תודה!

  18. ליאורה

    חייבת לנסות. בטוח יצא להיט

כתיבת תגובה