2 בצלים בינוניים קצוצים
2 בטטות (600 גרם) קלופות וחתוכות לקוביות
כרובית בינונית (700 גרם) מופרדת לפרחים
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים לקמח
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מעבירים את קוביות הבטטה לקערה מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כך שהשמן יעטוף את כל הקוביות
מניחים את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעט מלח פלפל
קולים בתנור עד ריכוך והזהבה
מטגנים בצל עד הזהבה קלה
מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה, מועכים קצת עם מועך תפוחי אדמה – לא לגמרי, להשאיר מרקם גס.
מוסיפים קמח עדשים, קשיו ותבלינים ומערבבים היטב
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת
אופים בתנור 40 דקות או עד הזהבה
צפיות 3,905
לפוסט הזה יש 8 תגובות
היי עינת
איך לטחון קשיו (וגם שקדים בכללי)
במטחנת קפה ותבלינים מתאים?
תודה מראש על התשובה.
לי יש בלנדר נינג'ה קטן שבו אני טוחנת הכל. לא ניסיתי במטחנת תבלינים או מטחנת קפה
למה לא לאדות הכל, למעוך טיפה ואז לאפות, נשמע יותר פשוט?
אפשר להכין איך שרוצים 🙂 לי יותר נוח בתנור, זה מפנה אותי לדברים אחרים. בהצלחה
האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפרוסט (קפואה)?
ולגבי הקשיו שטוחנים לקמח- הקשיו אמור להיות מושרה קודם?
יכול להתאים גם לתינוקות ?
תודה רבה.
הי עינת 🙂 לגבי כרובית מהקפאה – לדעתי לא צריכה להיות בעיה, שימי לב למרקם של התערובת הכללית, יכול להיות שהיא תהיה רכה מדי בגלל הנוזלים בכרובית, אז אולי תצטרכי להוסיף טיפה יותר קמח עדשים. לגבי הקשיו – אני לא משרה, אבל אפשר בהחלט. לגבי תינוקות – מאמינה שכן. בהצלחה 🙂
אפשר במקום קמח עדשים קמח שיבולת שועל
מאמינה שכן, אבל לא ניסיתי בעצמי. שווה לנסות