2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
שמן זית
מטגנים את הכרישה והתרד בשמן עד ריכוך
חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי"
מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב
מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה
צפיות 18,469
לפוסט הזה יש 87 תגובות
אפשר להשתמש בטופו משי?
מאמינה שכן. אבל אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת מייצבים יבשים כמו קוואקר או קמח כלשהו.
יש אפשרות להפוך את הפשטידה הזו להיות ללא גלוטן? יש תחליף לקוואקר? תודה מראש
הי מיכל. נסי אולי שקדים/קשיו טחונים, או כל קמח ללא גלוטן. לא ניסיתי בעצמי, אבל שווה לנסות 🙂 ואשמח לשמוע איך יצא כמובן 🙂
היי
הפשטידה יצאה מאד יבשה ודחוסה. והשחימה- אך בכלל לא כמו בתמונה. נראה לי שחסר משהו במתכון.
עופרה
הי עופרה. המתכון קיים באתר כבר שנים ואני מכינה ממנו הרבה. לא חסר בו כלום 🙂 יכול להיות שהתנור שלך חזק יותר משלי, ולכן אולי צריך להוריד את הטמפ' או לאפות פחות זמן. ממליצה לך לנסות שוב. זה אחד המתכונים הכי פופולאריים באתר 🙂 שווה את המאמץ 🙂
הי, לגבי הכרישה: להשתמש רק בחלק הלבן?
אני משתמשת גם בירוק, עד כמה שאפשר
היי עינת היה בסופר רק בייבי תרד ונראה שזה יותר גבעולים מעלים. צריך להפריד את העלים?
הי עינת
אפשר להקפיא את הפשטידה ?
פשטידה מצויינת!
תודה
הי מורן 🙂
לא ניסיתי להקפיא את הפשטידה הזו ספציפית, אבל הקפאתי אחרות, והיה בסדר גמור. אז מניחה שאפשר 🙂
הי עינת,
פשטידה מעולה.
את יודעת אם אפשר להקפיא אותה ?
יצאה ממש ממש טעימה!
הטופו לא נהיה אצלי גבינתי בבלנדר, אז הוספתי לו קצת חלב סויה ומיץ לימון
והקרמתי עם כמו גבינת מוצרלה טבעונית מגוררת מלמעלה
וגם הכפלתי כמויות כי מה אני אעשה עכשיו עם חצי חבילת תרד?? 🙂
תודה על המתכון! ♥
היי, האם צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים? עכשיו שאני טוחנת במוט, זה יוצא פירורים ואני מניחה שמרקם "גבינתי" אומר גם עיסה חלקה ומגובשת, אז כנראה שהיא צריכה מים. או שלא הבנתי מה הכוונה גבינתי?
הי חופית, כשטוחנים במוט מספיק זמן, הטופו הופך לממרח
לזה התכוונתי
לא צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים
מה אפשר לשים במקום הטופו?
לא בטוחה שאפשר להחליף את הטופו
הוא זה שמחזיק את הפשטידה ונותן לה נפח
היי עינת,
הכנתי פשטידה זו, החלפתי את היחסים בין כרישה ותרד, אך היא יצאה לי מעט דחוסה ויבשה, יש דרך לרכך אותה מעט?
תודה,
ז׳וזט
הי ז'וזט, היחס בין הכרישה לתרד חשוב, מכיוון שהכרישה "רטובה" יותר מהתרד
ולכן היא יצאה לך דחוסה ויבשה
בפעם הבאה הייתי שומרת על היחס, או לפחות מוסיפה ירקות "רטובים" אחרים כמו בצל קישואים או פלפלים
בהצלחה 🙂
תודה!
היי עינת,
האם ניתן להחליף את התרד בקייל? אם כן, איך להתנהג איתו לפני שאני מכניסה לתערובת? תודה רבה.
הי שי. לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יודעת להגיד לך בוודאות
אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה
להכין אותו באותה הדרך
תודה על המתכונים. אני רוצה לעשות פשטידת כרישה עם ברוקולי במקום עם תרד. כמה ברוקולי להוסיף על 2 כרישות? תודה מראש.
הי עדנה. לא הייתי מוסיפה הרבה ברוקולי, כי יש לו נפח בניגוד לתרד
אז ממש מעט. אולי חופן או מקסימום שניים
בהצלחה
היי
מה זה אומר לאדות בשמן?
לשים בסיר/מחבת?
מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הכרישה, מערבבים
מנמיכים את האש, מכסים את המחבת, ומאדים עד ריכוך
היי עינת מתכון פשוט וטעים ממש. תודה רבה. אני הוספתי מעט שמרי בירה, כי כל אחד צריך לתרום את חלקו.. 🙂
מעולה 🙂 תודה מיכל !
עינת, תודה. תנוסה.
למה משמש הטופו בפשטידה ומה אפשר במקומו?
הטופו בעצם מחזיק את הפשטידה
אם יש רגישות לטופו, רצוי לבחור במתכון אחר, שאין בו טופו
טוב, היא ממש ממש טעימה 🙂
תודה רבה!
איזה כיף 🙂 תודה !
רק שאלה קטנה
מה זה לאדות בשמן,
רוצה להכין חתכתי כרשה, שטפתי עלי תרד
האם הכוונה תיגון עדין עד לריכוך?
תודה
לעינת
תודה רבה רבה על המתכון !!
יצא מדהים 🙂
זו הפשטידה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי
אמשיך ואנסה מתכונים נוספים..
כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף שלך
איזה כיף 🙂 תודה רבה!
רציתי להגיד לך תודה.
המתכון שלך ממש מוצלח!
ניסיתי אותו בכמה וריציות והוא לא איכזב אפילו פעם אחת.
איזה כיף ! תודה רבה על השיתוף רוני 🙂
טחנתי את הקוואקר, הוספתי "גבינת פשתן" במקום הטופו ולא יודעת למה אבל העיסה הייתה מוזרה כשערבבתי הכל וכעת היא בתנור עוד מעט 40 דקות כמו שציינת והיא לא משחינה למעלה ונראית בדיוק כמו שהיא הייתה לפני שהכנסתי אותה לתנור.טוב, כל עניין הטיבעונות עוד חדש לי והכל עוד בגדר ניסויים ותהיות… תודה רבה לך (-:
אני גרה בחו"ל ואין לנו קוואקר דק אלא רק הגירסא העבה של הדיסה.האם מתאים? מה אפשר לשים במקום טופו? אסור לי שום דבר עם סויה.ניסיתי בעבר מתכונים עם טחינה גולמית ויצא קצת מריר.האם מרגישים את הטעם המריר בפשטידה הזאת? תודה רבה לך (-:
הי
לא הייתי ממליצה להחליף כל כך הרבה רכיבים במתכון אחד, כי זה ישפיע לגמרי על התוצאה
כדאי לחפש מתכון אחר שלא מכיל רכיבים שאסור לך או לא טעימים
בהצלחה 🙂
החלפתי את הכרישה בפטריות שיטאקי מיובשות (לאחר השרייה כמובן) קצוצות
יצא מדהים!!!!!! אפילו ההורים שלי התנפלו על זה והם ממש לא חובבי טופו
תודה על המתכון!
מעולה 🙂 תודה על העדכון !
שלום עינת,
אני נמנעת עכשיו מבצל וכרישה בתזונה שלי, יש משהו שאפשר לשים במקום?
לדעתי יעבוד גם עם ירקות אחרים
קישואים, גזר, פלפלים
או תערובת של כמה סוגים
סוף סוף אתר שכיף לחיות בתוכו.
שלום,
הכנתי את הפשטידה עם בצל ויצא טעים מאוד.
האם הפשטידה צריכה לצאת רכה ? יצא לי רך מידי כך שקשה לחתוך אותה לחתיכות יפות להגשה.
תודה רבה על הכול,
שלומית
אולי היית צריכה להוסיף עוד בצל
בכל מקרה, רצוי לתת לה לפחות שעה לנוח ולהתייצב אחרי שיוצאת מהתנור
מה ניתן במקום תרד?
איזה עלים שאוהבים
או שאפשר לוותר לגמרי
הי עינת,
אם יש בצל במקום כרישה- גם שניים?
אם מוותרים על הטחינה ו/או על הקוואקר- האם הפשטידה "תחזיק מעמד" לדעתך..?
(הממרח טופו יוצא די סמיך בפני עצמו..)
תודה!
הי הגר
לא ניסיתי בלי טחינה
יכול להיות שיעבוד
אם אין כרישה, רצוי כמה בצלים, לא רק שניים
הי עינת,
באיזה גודל תבנית את אופה את הפשטידה?
הי חן
הכנתי אותה בתבנית עגולה קטנה (בלי מספר לצערי, כי היא עשויה מחרס. לא תבנית שיגרתית)
אבל לדעתי תבנית 26סמ תתאים כאן
או תבנית מלבנית קטנה
בהצלחה 🙂
הכנתי ( כמות כפולה כי המתכון שלך תמיד טעימים ) ויצא טעים מאד. המצחיק הוא שכששמעתי לפני ההכנסה לתנור זה היה אפילו עוד יותר טעים…. זה היתרון בפשטידת ללא ביצים…. בפעם הבאה אאפה ממש מעט. תודה!!
חח מעולה 🙂 תודה!
הי עינת,
קודם כל תודה על כל המתכונים והאתר הנפלאים 🙂
אפשר להחליף את התרד במשהו אחר? אולי מנגולד?
תודה 🙂
כן, לדעתי אפשר להחליף
ניתן לוותר או תחליף לטופו?
אולי אפשר עם קמח חומוס, אבל לא ניסיתי
מתכון מעולה!!
אפשר גם לשחק עם ירקות (הוספתי פטריות וקצת סלרי). אפילו בעלי הבררן שאל "מה את אוכלת? מריח טוב". טעם חתיכה ואהב.
איזה יופי 🙂 תודה על השיתוף!
אני מתה על הפשטידה הזו!
היי עינת,
אהבתי את הפשטידה שלך היות ואני לא צמחונית הוספתי לה קמת כוסמין +קוזברה+פטרוזיליה וביצה
שילבתי מהאתר הזה:
http://www.laisrael.net/PageDisplay.asp?Artnum=15522
ויצא טעים.
כמויות אני לא יודעת לתת כי כך אני מבשלת!
הי עינת,
נשמע מצוין, מתכוננת להכין בהקדם.
יש מניעה להחליף את התרד הטרי בטרד קפוא של סנפרוסט?
תודה!
ליטל
הי ליטל
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה
לא הצלחתי למצוא כרישה באף חנות בעיר..וגם לא בשופרסל.
כן קניתי תרד, מה אני יכולה לשים במקום כרישה ?
אפשר להשתמש בבצל, או אפילו תערובת בצלים
לבן, סגול, קטנים, גדולים – מה שיש
הי עינת
אני רוצה להכין פשיטדת כרישה
כשאת כותבת קווקר, את מתכוונת לדק או עבה?
תודה נורית
הי נורית
עדיף קוואקר דק
בהצלחה 🙂
היי עינת
הכנתי את הפשטידה ויצא נהדר..
היה חסר לי קצת מלח.. כי לא שמתי הרבה
וחשבתי שאולי להבא אשים רוטב סויה תמרי במקום מלח
אבל הכי חשוב שזה מאוד טעים
השילוב המנצח של תרד וכרישה.. נפלא!
עכשיו יש לי עוד משהו טעים עם טופו ברשימה..
תודה רבה ויום נהדר
נורית
איזה כיף 🙂
תודה על העדכון 🙂
היי עינת חבל שאין יכולת להדפיס את המתכונים הם כל כך נהדרים ואני צריכה אותם לידי במטבח .
תודה מירי 🙂
א- את יכולה להדפיס בכל פעם את המתכון שאת רוצה להכין
ב- אם יש לך מצלמה בטלפון, את יכולה לצלם את המתכון ואז לעבוד עם הטלפון
(זה מה שאני עושה)
אני מעתיקה את הטקסט לגוף המייל מגדילה כאוות נפשי, ומדפיסה.
מתכונים מדהימים, מאוד שמחתי לקרא ולהתרשם. הולכת לנסות בהקדם את מגוון הפשטידות
תודה רבה אפרת 🙂
ושוב עוד מתכון מוצלח וטעים…עכשיו הכנתי את הפשטידה וכמבון שלא יכולתי לחכות לקירור מלא עד הטעימה….אז כל מה שנותר להוסיף זה—יאמיייייי.
עשיתי כמות כפולה הפעם:)))))))(לא כמו הפשטידת בצל ופיטריטת שנגמרה בציק)
תודה לך על המתכונים הבריאים והטעימים
איזה יופי :)) תודה על השיתוף אני 🙂
הכנתי עכשיו את הפשטידה שלך, עם ברוקולי וטימין טרי במקום התרד. יצא מעולה! תודה.
איזה כיף 🙂
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
בבקשה בבקשה תצרכי מספר קלוריות ל 100 גרם כמה חלבונים וכמה פחממות
תודה
הי ורד
מצטערת, אני לא עוסקת בחישובים 🙂
אבל כאן יש קישור לחישוב ערכים של מתכון
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
את מוזמנת לנסות
יצא טעים. בצל במקום כרישה (זה מה שיהיה בבית…), שכחתי להוסיף קוואקר וזה היה חסר, והוספתי כמון וזה היה מיותר. אולי אגוז מוסקט יכול להתאים… אבל ההתנסות היתה טובה!
כן, אני מניחה שבלי קווקר לא היה מה שיחזיק את החומרים ויתן נפח. וכמון לא נראה לי מתאים פה…
טוב, פעם הבאה לפי המתכון 🙂 יוצא פשוט מעדן!
עשיתי ויצא מעולה. תודה!!!
רק בקשה קטנה למתכונים הבאים, אם אפשר – כמויות מדויקות של תבלינים, לטובת חסרי ניסיון (כמוני) 🙂
איזה כיף! תודה יואב
אשתדל לדייק בכמויות התבלינים 🙂
נראה מעולה!!
כשאנסה אודיע לך איך יצא… 🙂
תודה! מחכה לשמוע 🙂